ZIARUL BURSA

13 decembrie 2011
Ediţia din 18.10.2024
Das zweite Erste

Das zweite Erste

MAKEBănci-Asigurări / 13 decembrie 2011

Doritor să-şi atragă cu orice preţ simpatia noastră, aus-triacul (sau neamţul) Michael Beitz (supraveghetorul de risc al BCR) a afirmat, la Viena, în faţa investitorilor "Erste", că între 10% şi 15% din creditele neperformante ale Băncii Comerciale Române sunt legate de fraude cauzate de angajaţi ai băncii şi de persoane din exterior, un motiv cheie fiind "background-ul cultural" al românilor.

Euro - în declin, de teama retrogradării UE

Euro - în declin, de teama retrogradării UE

A.V.Internaţional / 13 decembrie 2011

Euro s-a depreciat ieri, pe pieţele internaţionale, în raport cu dolarul, consemnând cea mai importantă scădere din ultimele două săptămâni, după ce agenţia Moody's Investors Service a anunţat că va analiza ratingurile de credit ale tuturor ţărilor din UE, în condiţiile în care summitul de săptămâna trecută nu a adus măsuri decisive pentru finalizarea crizei datoriilor.

Moody's: Uniunii Europene îi lipseşte decizia politică

V.R.Jurnal de criză / 13 decembrie 2011

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a atras atenţia că Uniunii Europene îi lipsesc în mod continuu măsurile politice decisive şi a reiterat că intenţionează să revizuiască ratingurile tuturor statelor membre ale Uniunii Europene în primul trimestru al anului 2012.

S& P: Zona euro ar putea avea nevoie de un nou şoc

V.R.Jurnal de criză / 13 decembrie 2011

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a pus, ieri, şi mai multe presiuni pe Europa, după ce economistul şef al acesteia, Jean-Michel Six, a declarat că expiră timpul pentru rezolvarea problemei datoriilor din zona euro, astfel că ar putea fi nevoie de alt şoc financiar pentru a pune lucrurile în mişcare.

Juergen Stark se opune unui rol major al FMI în Europa

V.R.Jurnal de criză / 13 decembrie 2011

Juergen Stark, membru în comitetul executiv al Băncii Centrale Europene (BCE), a respins, ieri, ideea unui angajament major al Fondului Monetar Internaţional (FMI) în Europa, spunând că "acesta ar fi un act al disperării", conform unui interviu apărut în publicaţia germană Sueddeutsche Zeitung, preluat de MarketWatch.

FMI reduce estimarea privind economia Poloniei

V.R.Jurnal de criză / 13 decembrie 2011

Polonia se poate aştepta la o încetinire a creşterii economice anul viitor, la aproximativ 2,5%, de la 3%, cât era estimarea anterioară, se arată într-un raport al Fondului Monetar Internaţional (FMI), transmite The Warsaw Voice, conform Agerpres.

Summitul de la Bruxelles îi poate aduce la aceeaşi masă pe Crin Antonescu, Traian Băsescu şi Victor Ponta.

Pactul de la Bruxelles aduce opoziţia la Cotroceni

O.D.Politică / 13 decembrie 2011

Situaţia tensionată de la nivel european a reuşit să determine opoziţia şi puterea, autohtone, să se aşeze la aceeaşi masă. În repetate rânduri, liderii USL au refuzat să se prezinte la consultările iniţiate de preşedinţie, indiferent de temele propuse.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
ING răscumpără obligaţiuni de 5,8 miliarde euro

ING răscumpără obligaţiuni de 5,8 miliarde euro

ALINA VASIESCUInternaţional / 13 decembrie 2011

"ING Groep" NV, cea mai mare societate de servicii financiare din Olanda, va lansa o ofertă pentru răs-cumpărarea de obligaţiuni în valoare de 5,8 miliarde euro (7,7 miliarde dolari), urmărind astfel să-şi consolideze poziţia de capital.

Necesarul brut de împrumuturi pe care îl vor atinge guvernele ţărilor industrializate, anul acesta, se ridică la 10.400 miliarde dolari, potrivit OCDE.

OCDE avertizează în privinţa finanţării globale

ALINA VASIESCUInternaţional / 13 decembrie 2011

Pieţele şi guvernele se confruntă cu o luptă dificilă pentru asigurarea finanţării anul viitor, pe fondul incertitudinii extreme în privinţa zonei euro şi a economiei globale, în condiţiile în care cele mai recente date relevă faptul că...

Guvernarea lucrurilor inteligente

Cătălin AvramescuEditorial / 13 decembrie 2011

Cătălin Avramescu

Am observat anomalia atunci când am apăsat pe buton. De obicei, acesta ar fi trebuit doar să pornească şi să oprească drăcia. Acum însă aveam de-a face, cum susţinea manualul, cu o periuţă de dinţi "inteligentă". Aceasta ţine socoteala...

Lucian Anghel: "România trebuie să rămână atractivă"

ALEXANDRU SÂRBUMacroeconomie / 13 decembrie 2011

Lucian Anghel, economistul şef de la Banca Comercială Română, a declarat că ţara noastră trebuie să rămână atractivă, propunând afaceri bancabile, în condiţiile în care băncile europene îşi vor prioritiza alocările de capital către pieţele cele...

BNR a împrumutat nouă bănci cu 1,7 miliarde euro

Bănci-Asigurări / 13 decembrie 2011

BNR a împrumutat ieri nouă bănci cu 7,63 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro), pentru o săptămână, printr-o licitaţie repo, la dobânda de politică monetară, de 6% pe an, cea mai mare sumă plasată de banca centrală după luna februarie 2010.

Finanţele au împrumutat 1,42 miliarde lei

Macroeconomie / 13 decembrie 2011

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 1,42 miliarde de lei prin certificate la 11 luni, peste valoarea indicativă. Randamentul mediu a fost de 6,6%, în scădere faţă de cel plătit la operaţiunea pentru certificate la 12 luni...

Inflaţia anuală a atins un nou minim după 1990

Macroeconomie / 13 decembrie 2011

Preţurile de consum au urcat în noiembrie pentru a doua lună consecutiv, cu 0,42%, creşterile fiind înregistrate în principal în cazul mărfurilor alimentare şi serviciilor, în timp ce inflaţia anuală a coborât la 3,44%, un nou minim după 1990.

REVISTA PRESEI 13.12.2011

Willy HomnerRevista Presei / 13 decembrie 2011

ADEVARUL 

Băncile din UE caută bani cu disperare

Grupurile bancare europene au început să vândă active şi să majoreze dobânzile pentru a se finanţa. 2012 va fi un an greu, avertizează "banca centrală a băncilor centrale".

REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 13.12.2011

V.R.Revista Presei / 13 decembrie 2011

FINANCIAL TIMES

FSA vrea să interzică prelăurile bancare ostile

Preluările bancare ostile ar trebui să fie scoase în afara legii, ca parte a unui pachet de reforme care să nu permită repetarea eşecurilor catastrofale precum cel al Royal...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo