OFERTA DE FUZIUNE A NEXTEBANK PENTRU BANCA CARPATICA Nextebank intenţionează să cumpere acţiuni Carpatica de la Ilie Carabulea

E.D.
Bănci-Asigurări / 19 mai 2015

Nextebank intenţionează să cumpere acţiuni Carpatica de la Ilie Carabulea

Nextebank a înaintat acţionarilor Băncii Comerciale Carpatica (BCC) o ofertă prin care propune ca Nextebank să fie absorbită de BCC, urmând ca la finalizarea fuziunii, pe baza estimărilor preliminare, Banca Carpatica să aibă o bază de active de aproximativ 70 de milioane de euro.

Nextebank transmite că se aşteaptă să primească un răspuns la oferta fermă revizuită actualizată nu mai târziu de 25 iunie 2015.

Nextebank mai arată că "tranzacţia propusă ar putea avea în vedere o etapă separată" prin care Nextebank va achiziţiona acţiuni de la acţionarul majoritar al BCC, Ilie Carabulea, reprezentând 20% din capitalul social complet diluat al Băncii.

Dacă tranzacţia de vânzare primeşte toate aprobările necesare, Nextebank estimează să ajungă la un acord cu caracter obligatoriu şi să finalizeze tranzacţia de vânzare înainte de momentul aprobării proiectului de fuziune de către Banca Carpatica, pentru a se asigura că proiectul de fuziune încorporează rezultatele relevante ale vânzării.

Nextebank mai transmite că, deşi este interesată în achiziţionarea directă de la Carabulea şi grupul său de acţionari care deţine aproximativ 57% din acţiunile BCC, independent de această potenţială tranzacţie, propune o fuziune prin absorbţie, în care Nextebank va fi absorbită de Banca Carpatica, păstrând numele şi sediul BCC.

Prin absorbţie, Carpatica va emite către acţionarii Nextebank acţiuni noi în schimbul acţiunilor lor în Nextebank, acţiunile deţinute de Nextebank în BCC vor fi anulate, iar acţiunile în Nextebank vor fi anulate.

Valoarea justă propusă a Băncii Carpatica este de 135 milioane lei, valoarea justă a Nextebank este de 168 milioane lei, iar rata de schimb între bănci pentru proiectul de fuziune este 0,8/1.

Potrivit Nextebank, valorile propuse reflectă constatările din evaluarile financiare, ale taxelor, IT şi resurse umane şi juridice şi a evaluărilor efectuate de consultantul independent contractat la data de 31 mai 2014 de ambele bănci, împreună cu evaluarea privind evenimentele ulterioare până în prezent, inclusiv informaţiile publice publicate privind cele mai recente rezultate financiare auditate la 31 decembrie 2014.

În urma realizării fuziunii, Nextebank transmite că se va avea în vedere faptul că noua structură a acţionariatului va include EEAF Financial Services BV ca acţionar semnificativ în Banca Carpatica fuzionată, cu o deţinere de cel puţin 54,5%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Deci se marita Nextebank....bravo BCC sa cresti mare si sa treci printre primele cinci banci din Romania!

    Specula cu active.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb