Oficial BCE: Băncile italiene trebuie să plece din Rusia, rămânerea aduce o problemă de reputaţie

A.F.
Internaţional / 26 mai

Oficial BCE: Băncile italiene trebuie să plece din Rusia, rămânerea aduce o problemă de reputaţie

Băncile italiene trebuie să-şi oprească afacerile în Rusia, deoarece rămânerea în această ţară aduce şi "o problemă de reputaţie", a declarat, sâmbătă, Fabio Panetta, membru în conducerea Băncii Centrale Europene, transmite Reuters.

După Raiffeisen Bank International din Austria, UniCredit este banca europeană cu cea mai mare expunere faţă de Rusia, în timp ce Intesa Sanpaolo lucrează pentru a-şi elimina afacerea în această ţară.

"Trebuie să ieşiţi de acolo (Rusia)", a spus Panetta în timpul conferinţei de presă de după încheierea reuniunii financiare a G7 de la Stresa, nordul Italiei.

"Sunt dificultăţi obiective pentru că ieşirea din Rusia este complicată, trebuie să găseşti un cumpărător ştiind că eşti forţat, poate fi costisitor, totuşi trebuie ieşit pentru că există o problemă de reputaţie", a adăugat Panetta, guvernator al Băncii Italiei.

Filiala rusă a UniCredit a fost lovită luna aceasta de sechestrarea unor active în valoare de 463 de milioane de euro (502,12 milioane de dolari) în legătură cu un proiect de gaze oprit pentru care grupul bancar oferise garanţii.

Atât Intesa, cât şi UniCredit au spus în mod repetat că sancţiunile occidentale au micşorat numărul potenţialilor cumpărători, făcând din ce în ce mai greu să plece.

Intesa a obţinut anul trecut decretul prezidenţial, care este necesar pentru ca o bancă străină să cedeze afacerile sale din Rusia. Cu toate acestea, cea mai mare bancă a Italiei încă trebuie să îşi finalizeze ieşirea, în aşteptarea unui acord din partea băncii centrale a Rusiei şi a autorităţilor italiene.

CEO-ul UniCredit, Andrea Orcel, a spus întotdeauna că scopul băncii este de a reduce expunerea faţă de Rusia, minimizând în acelaşi timp impactul pentru instituţia financiară.

Orcel a spus că "nu ar fi corecte din punct de vedere moral... anularea şi donarea" unităţii din Rusia a grupului.

Atât autorităţile europene de supraveghere bancară, cât şi autorităţile americane însărcinate cu aplicarea sancţiunilor monitorizează îndeaproape activitatea băncilor occidentale din Rusia şi progresul planurilor lor de ieşire, a spus o persoană apropiată subiectului.

Pe lângă aprobarea necesară din partea preşedintelui rus Vladimir Putin şi a băncii centrale a Rusiei, orice tranzacţie trebuie să fie compensată de BCE.

Pentru a evita riscul de sancţiuni în urma unei tranzacţii, Biroul de Control al Activelor Străine al Departamentului de Trezorerie al SUA trebuie, de asemenea, să furnizeze o scrisoare de confort, odată informat cu privire la identitatea potenţialului cumpărător, a spus persoana respectivă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ii cumpara cu 10 sau 30 centi pe dolar... sa u vizeze cai verzi pe pereti...

    asa cum si rusnacii au tras batul scurt cu activele blocate...e randul si altor banci "europene" sa traga batul scurt... nu cred ca rusul va da mai mult de 100 mil de dolari... daca are norocul primeste 200 mill...dar nu mai mult.... 

    s c c r e t 

    Ce problema de reputatie? Bancile care urmeaza politica NATO, politica UE de absurditate ECO sau ESG.... acele banci WOKE au probleme majore de reputatie si eu nu vreau sa lucrez cu ele. Bancile canadiene care au confiscat banii protestatarilor au probleme de reputatie...... Functionarul ECB mai bine s-ar controla la cap.

    1. Tu ești un propagandist sovietic sărac, ce lucrezi tu cu băncile?!? :

      Tu nu ai bani de seminte, tu chiar nu lucrezi cu bancile. Esti platit cash de Coldea a.o.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb