OFICIAL GUVERNAMENTAL:  "Administraţia nu este întotdeauna în interesul cetăţeanului"

O.V.
Ziarul BURSA #Politică / 2 noiembrie 2015

Directoarea Departamentului pentru Strategii Guvernamentale al Cancelariei Primului Ministru, Lelia Oanţă, a afirmat, vineri -în cadrul Conferinţei Naţionale a Serviciilor Publice din România, care a avut loc în Poiana Braşov - că în ceea ce priveşte administraţia publică mai este mult de lucrat. "În România, avem o administraţie care nu este întotdeauna în interesul cetăţeanului", a declarat ea.

De asemenea, aceasta a precizat că, la nivelul întregii ţări, sunt peste 200 de strategii de dezvoltare, dar "multe dintre ele zac în sertare, pentru că sunt elaborate în birouri şi nu sunt aplicabile", potrivit doamnei Oanţă, care apreciază că această problemă ar putea fi rezolvată dacă strategiile ar fi fundamentate şi ar fi elaborate după organizarea unor dezbateri publice reale.

Prezent la eveniment, primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat că autorităţile locale au probleme în ceea ce priveşte implementarea proiectelor ce vizează serviciile locale : "Dificultăţile apar încă din momentul demarării achiziţiei, pentru că apar contestaţiile, iar procedurile sunt de multe ori blocate. Într-un fel, este bine că s-a înfiinţat Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, pentru că nu mai ştiai cui să te adresezi, iar dacă apelai la mai multe instituţii, primeai răspunsuri contradictorii - cineva valida o documentaţie, altcineva o respingea. Apoi, când aveai impresia că lucrurile merg bine, compania care câştiga o lucrare intra în insolvenţă". Afectaţi de astfel de situaţii sunt şi cetăţenii, şi primarii, şi consilierii. "În urma unor discuţii şi dezbateri, cred că ar trebui să fie pus la punct un cadru legal mai realist", a mai spus primarul.

Şi preşedintele Patronatului Serviciilor Publice, Florian Dudu, a afirmat că administraţia publică din România este încă "rudimentară", adăugând că serviciile sunt slab dezvoltate: "Aproximativ 60% din populaţia rurală nu are acces la sistemele publice de alimentare cu apă, iar 70% dintre cei care locuiesc la sate nu beneficiază de reţelele de canalizare. De asemenea, nu este dezvoltat iluminatul public sau transportul în comun. 7.000 de gospodării nu au nici măcar curent electric. Sper ca aceste probleme să poată fi rezolvate cu ajutorul fondurilor europene".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb