OK, Ponta, ofiţer acoperit; dar dacă e adevărat şi restul?!

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 15 octombrie 2014

OK, Ponta, ofiţer acoperit; dar dacă e adevărat şi restul?!

Dezvăluirea că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE, este un succes al ziaristului Ovidiu Ohanesian, specializat în cercetarea serviciilor de informaţii: cînd, cu două seri înainte, preşedintele Traian Băsescu a declarat că premierul a fost ofiţer acoperit, el a menţionat că a pornit cercetarea subiectului de la interpelările formulate de PSD-istul Valer Marian, fost vicepreşedinte al Comisiei senatoriale pentru cercetarea abuzurilor; dar Valer Marian, a precizat, într-un interviu de luna trecută, că informaţia despre faptul că Ponta a fost racolat de SIE, i-a fost furnizată de Ohanesian.

Deci, de fapt, dezvăluirea a fost făcută de ziaristul Ovidiu Ohanesian, după care ea a făcut carieră politică, fiind încununată ca declaraţie a Preşedintelui României.

Cînd l-a pomenit pe Valer Marian drept sursă iniţială, în declaraţia televizată de alaltăieri, Traian Băsescu l-a caracterizat drept "personalitate exotică".

Aceasta nu a fost decît formula de atenuare a opiniei lui Traian Băsescu despre Valer Marian, pentru că, de fapt, altădată, el l-a făcut "nebun".

Şi tot "nebun" l-a făcut şi Grupul parlamentar PSD din Senat, care l-a scos din rîndurile sale, la 22 mai 2013 (printr-o "Adresă" semnată de liderul Grupului Ilie Sîrbu - socrul lui Victor Ponta -, suspectat de Valer Marian că ar fi fost ofiţer acoperit al serviciilor de spionaj ale lui Ceauşescu).

La alungarea lui Valer Marian din PSD a participat şi o campanie mediatică, susţinută de postul de televiziune România TV, al deputatului PSD Sebastian Ghiţă - membru în Comisia de control a SRI (despre care se spune că ar fi prieten apropiat al lui Victor Ponta şi de fapt, el însuşi ofiţer acoperit, aflîndu-se în conflict de interese, atît ca membru al Comisiei, cît şi ca patron de presă, fără ca acestea să fie singurele situaţii de conflict de interese din viaţa lui, dacă luăm în calcul şi contractele cu serviciile, pe care firmele sale de soft le cîştigă, pe bandă rulantă).

"Exotismul" lui Valer Marian, constînd în acuzaţii foarte grave la adresa personalităţilor care ocupă înalte funcţii în stat, poate fi recunoscut şi la Ovidiu Ohanesian (ziaristul a lucrat, un timp, în Redacţia noastră), care are darul să-ţi ridice părul măciucă, prin detaliile incredibile despre corupţia la care participă serviciile.

Dar, Preşedintele României confirmă că una dintre parascoveniile "nebunului" este adevărată.

Atunci, care rămîne să fie statutul celorlalte parascovenii?

Mai sînt ele închipuiri ale unor minţi aburite, "exotice"?

Nu cumva am fost manevraţi pervers, să nu dăm crezare afirmaţiilor venite din aceste surse "exotice"?

Reproducem, în continuare, "Scrisoarea deschisă" a lui Valer Marian adresată, la întîi iulie 2013, premierului Victor Ponta.

Este o scrisoare care conţine atîtea "parascovenii", încît, în mod normal, te face să ridici din umeri.

Dar, în împrejurarea că Preşedintele confirmă una dintre suspiciunile formulate acolo, scrisoarea devine halucinantă.

Dacă, totuşi, este adevărat şi restul?!

A DOUA SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE VICTOR PONTA

Cetăţene prim-ministru,

Având în vedere că sesiunea parlamentară s-a încheiat săptămâna trecută, vă transmit o scrisoare deschisă cu statut de interpelare, urmând să o înregistrez în acest sens la Senat. Am decis ca, prin această scrisoare-interpelare, să vă adresez mai multe întrebări legate de anumite aspecte nebuloase din trecutul şi prezentul dumneavoastră, pe care le voi dezvolta ulterior într-o amplă declaraţie politică intitulată "Victoraş, ai grijă de copii!", pe care am anunţat-o de altfel. Chiar dacă aspectele mai grave şi interesante din această declaraţie au fost verificate şi răsverificate din mai multe surse, fiind de profesie jurist, inclusiv fost procuror ca şi dumneavoastră, am decis să respect o regulă străveche de drept "Audiatur alter pares" (Ascultă şi cealaltă parte), pe care dumneavoastră nu aţi respectat-o în cazul excluderii mele abuzive din PSD. Consider că după nefastul episod Ceauşescu, românii au dreptul să cunoască părţile mai întunecate din biografia conducătorilor lor.

Aşadar şi prin urmare, vă solicit să răspundeţi la următoarele întrebări:

1. Dacă în fragedă tinereţe, respectiv în anii '90, aţi avut un comportament sadic faţă de tatăl dumneavoastră (menţionat şi de mama dumneavoastră într-o scrisoare publicată în presă), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacă, în vara anului 1990, când aveaţi 18 ani, l-aţi bătut bestial pe tatăl dumneavoastră, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul?

2. Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu, prietenă a mamei dumneavoastră? Dacă aţi plecat de la aceasta neanunţat, cu două geamantane, şi dacă aţi dormit ulterior prin gări şi prin parcuri? Dacă aţi avut probleme cu poliţia franceză? Dacă aţi lucrat o lună la un restaurant Mc'Donald's şi pentru ce motive aţi fost dat afară?

3. Dacă aţi locuit ulterior la un anume Marin Bobeică, ofiţer acoperit al SIE la Paris, cunoscut ca homosexual, şi dacă aţi întreţinut relaţii nefireşti cu acesta?

4. Dacă, după ce aţi devenit procuror, le-aţi sprijinit pe mama dumneavoastră şi pe o mătuşă a dumneavoastră, să acapareze în mod fraudulos vila de la Poiana Ţapului (Buşteni), moştenită de doamna Nadia Marcu Pandrea de la familia Pătrăşcanu?

5. Dacă este adevărat că, în timp ce eraţi procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aţi soluţionat un singur dosar cu rechizitoriu şi că în acesta s-a pronunţat soluţie de achitare?

6. Dacă este adevărat că, în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită "Umbre" sau H? Dacă aţi fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?

7. Dacă este adevărat că, în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurământului de către primul guvern Ponta, festivitate care a început cu o întârziere de circa 15 minute faţă de ora anunţată , aţi fost invitat de preşedintele Traian Băsescu într-un birou de la Palatul Cotroceni, unde a chemat un aghiotant cu un telefon mobil deschis, pe care vi l-a înmânat şi la care aţi discutat cu ofiţerul de legătură pe care l-aţi avut în timpul misiunii din Italia?

8. Dacă, în timp ce eraţi şef al Corpului de control al primului ministru Adrian Năstase, aţi încercat de mai multe ori să-l determinaţi pe procurorul Cristian Panait, care v-a fost coleg şi prieten, să-l aresteze pe procurorul Alexandru Lele de la Parchetul Judeţean Bihor, "vinovat" pentru că l-a arestat, pentru contrabandă cu produse petroliere, pe fiul prefectului judeţului Bihor, Adrian Tarău, cunoscut sponsor local al PSD? Dacă aţi contribuit la sinuciderea procurorului Panait? Cum vă explicaţi că mătuşa la care acesta locuia a afirmat că ultimele sale cuvinte, înainte de a se arunca în gol de pe clădire, au fost "Câinele Ponta m-a ucis"?

9. Dacă aţi participat la orgii sexuale la Hotelul Ana din Târgu Jiu, proprietatea prietenului dumneavoastră Călin Lemnaru, şi la Hotelul Rin Gran Hotel din Bucureşti, proprietatea prietenului dumneavoastră Robert Negoiţă?

10. Care sunt motivele divorţului de prima soţie? De ce actualul socru Ilie Sârbu n-a acceptat timp de doi ani căsătoria dvs cu fiica sa Daciana?

11. Dacă la Târgu Jiu aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, într-un apartament dintr-un bloc situat lângă Hotelul Ana, proprietatea aceluiaşi amic Călin Lemnaru, cu o membră PSD (cu iniţialele I.V.) pe care aţi promovat-o anul trecut viceprimar al municipiului Târgu Jiu? Ştiţi că aţi fost monitorizat în legătură cu această relaţie de serviciul secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor (DGIPI)? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe actualul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Salvador Caragea, care era atunci şeful SIPI Gorj?

12. Dacă în acelaşi apartament aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, cu o prostituată minoră de lux, ai cărei părinţi au formulat plângere penală împotriva dumneavoastră pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu minore? Dacă ştiţi că aţi fost monitorizat de SRI în legătură cu relaţiile sexuale cu prostituata minoră? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe colonelul Cătălin Peptan, şeful Direcţiei Judeţene Gorj a SRI în perioada respectivă? Dacă i-aţi solicitat naşului dumneavoastră George Maior, directorul SRI, să blocheze acest dosar?

13. Dacă, în calitate de deputat de Gorj, aţi intermediat încheierea unui contract bănos între Complexul Energetic Turceni şi cabinetul de avocatură al prietenului dumneavoastră Dan Şova, la care eraţi asociat? Care a fost valoarea totală a acestui contract?

14. Dacă, împreună cu amicul Dan Şova, i-aţi solicitat şi aţi primit de la actualul preşedinte al Organizaţiei judeţene PSD şi al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, pe-atunci directorul Direcţiei Regionale Banat Apele Române, suma de 50.000 de euro pentru a-l apăra pe fiul său vitreg într-un proces penal la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, promiţându-i că veţi rezolva cu preşedintele completului de judecată? Fiind chestionat ulterior, judecătorul în cauză a afirmat că nu aţi făcut niciun demers în acest sens.

15. De ce nu recunoaşteţi plagiatul la lucrarea de doctorat "Curtea Penală Internaţională"? Întâmplător, profesorii de drept care v-au absolvit, Dumitru Diaconu de la Universitatea din Piteşti şi Gheorghiţă Mateuţ de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, mi-au fost colegi de facultate şi-mi sunt prieteni, astfel că ştiu adevărul. Aveţi demnitate, recunoaşteţi furtul şi demisionaţi!

16. Dacă este adevărat că, cu o săptămână înaintea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 29 iulie 2012, împreună cu secretarul general Liviu Dragnea, le-aţi solicitat liderilor judeţeni ai PSD să discute cu preşedinţii de secţii de votare să raporteze la orele stabilite o prezenţă mai mare cu 25 de persoane decât cea reală, pentru a asigura astfel cvorumul de prezenţă la vot? Cum se traduce penal acest fapt? Dacă l-aţi menţionat în autodenunţul depus anul trecut la DNA, după începerea urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea pentru instigare la fraudarea referendumului? Nu este prea târziu să recunoaşteţi şi să demisionaţi!

17. Dacă şi cu ce aţi fost şi sunteţi şantajat de preşedintele Traian Băsescu? Care este motivaţia reală a pactului de coabitare încheiat cu acesta?

18. Cine v-a impus s-o numiţi pe Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror general al României, în funcţia de procuror şef al DNA? Cumva, un fost ambasador al SUA la Bucureşti, pe care Kovesi l-a ajutat scăpându-l de răspundere penală pe fiul său minor, autorul real al accidentării mortale a chitaristului Teo Peter de la Compact?

19. De ce v-aţi schimbat poziţia în problema exploatării gazelor de şist din România de către corporaţia americană Chevron?

20. De ce v-aţi schimbat poziţia şi v-aţi exprimat toleranţa faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex?

21. De ce v-aţi schimbat poziţia în privinţa statului Kosovo, recomandând recunoaşterea independenţei acestuia de către România?

22. Dacă aţi încheiat o înţelegere cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, privind permisivitatea arborării steagului secuiesc şi lărgirea autonomiei maghiarilor din aşa-zisul Ţinut Secuiesc?

În rest, nu-mi mai inspiraţi niciun respect şi în niciun caz vreo frică.

Satu Mare

Senator VALER MARIAN

1.07.2013

Opinia Cititorului ( 45 )

  1. E grav!

    1. Acum se explica multe din miscarile derutante a lui Ponta, de ce a acceptat lista lui Baroso, de ce nu l-a calcat pe cap pe Basescu la suspendare ci a aburit-o cu Rus cu listele de la parlamentare (la referendum!), de ce nu a atacat-o niciodata pe Udrea in mod serios si in fine, de ce a semnat pactul dubios de coabitare. Ponta are doua posibilitati: 1. Sa isi retraga candidatura si sa lase cel mai mare partid fara candidati in fata santajistilor. 2. Sa se considere eliberat de obligatii, sa vada ca acum nimic mai rau (sper!!!) nu poate fi scos despre el si sa purceada la un atac cu aceleasi metode impotriva santajistilor. Trebuie remarcat modul in care a fost construit atacul si anume Valer Marian care a plasat pe piata o informatie (ciotul) care sa fie accesata ulterior, presedintele romaniei care beneficiind de imunitate a lansat atacul si presa loialista care are rolul de a mentine si a creste interesul pana la alegeri. Atacul foloseste TOATE retetele minciunii descrise de Vladimir Volkoff in cartea lui Pierre Cathal "Tehnica Dezinformarii". Felicitari laboratoarelor de la Cotroceni sau din spatele cotroceniului.

      Toti care participa activ la atac beneficiaza de IMUNITATE. Valer Marian a facut o Declartie politica neafirmand nimic ci punand intrebari, iar Presedintele amesteca jumatati de adevaruri cu jumatati de minciuni pretinzand ca deductiile izvorasc din doua hotarari de guvern care de fapt nu au nici o legatura cu subiectul, binenteles sub armura imunitatii declaratiilor. Macovei idem.

      Eu cred ca PONTA ,trebuie sa iasa public sa raspunda la intrebari.Daca refuza inseamna ca este adevarat ,tot ce se scrie in acest raport.Asteptam raspunsul.Dar nimeni nu-l mai crede pe PONTA ,DUPA CAT MINTE.

    Ce folos ca acum se dau in presa toate crimele acestui impostor si infractor de drept comun. Prostimea il va vota in continuare, ba vor sustine sus si tare ca tot ce a facut criminalul a facut din patriotism, din dragoste pentru tara. Psdul este plin de indivizi de aceias categorie cu ponta. Il vazuram la Iasi in compania borfasilor psd. I auziram pe raspopitu tata socru spunand ca el, mitomanul ginerica nu a vrut sa candideze dar baronii psd il vor presedinte.Oare dece?

    1. Un om care are 7 case ,5 masini si multi bani in conturi si cate alte lucruri facute illegal,oare asa trebuie sa fie un om care se lauda ca este cinstit.Cum justifica avera facuta dintr-un salariu de bugetar.

    Aceasta epistola deschisa a dlui Valer Marian ar trebui scrisa cu litere de aur, tradusa in toate limbile pamantului si trimisa in toate tarile lumii civilizate si chiar din lumea a 3a.Ambasadele din Romania ar trebui sa primeasca aceasta scrisoare deschisa pentruca acest popor nu merita asa un bluestem sa aibe un presedinte criminal caci ponta este un CRIMINAL. Iliescu si cei 10 ani ai acestui bolsevic criminal ajunge acestei tari.

    cateva intrebari ale lui VM sunt demne de Romania Marea si prin penibilul lor ineaca si chestiunile serioase .

    1. Cele mai bune minciuni sunt cele care pornesc de la sambure de adevar (in acest caz ca Ponta a colaborat cu SIE - nu stim in ce forma, poate nu a fost ofiter)

    Un proverb spune ca nu trebuie sa te uiti in ochii unui bou care trage la plug. Lasand de o parte comentariile prietenilor mei comentaci sugubetzi, daca am fi atat de curajosi si am privi in ochii celor care hotarasc destinele unei natii fermecatoare prin brutatitatea ei, atunci cat determniare , iubire si dorinta de a ara ogorul se poate gasi...

    Sa scrii un articol de propaganda atat de prost este de-a dreptul jenant. Nu-mi dau seama cati bani ti-a dat udrea pentru el. Noroc ca nu prea o duce capu' pt. ca eu unul iti ceream banii inapoi. Sa vedem de ce.

    Pai daca ai zis de Valer Marian ia sa vedem noi ce s-ar intampla daca e adevarat si restul? Pai ce-a mai spus valer marian: 

    - ca basescu a facut trafic cu arme  

    - ca a deturnat banii pt. rascumpararea ziaristilor rapiti in Irak; 

    - ca a transformat serviciile secrete in acoperiri pentru activitatea sa binfractionala 

    - ca a plasat spp-isti pe post de "gigoloi" fetelor care la un moment dat se aflau in varful spp-ului. 

    Mai spunem? Ce-o fi zis domnul Valer Marian despre udrita? Las cititorilor placerea de a cauta pe net, nu de alta, dar daca scriu risc sa-mi fie sters comentariul. 

    Sa nu uit. Cand a fost penibilitatea aia cu turcescu, ti-am spus ca e parte din strategia de 2 bani a ilegitimului. M-ai luat in ras. Sa vezi cum s-au coordonat: imediat dupa ce basescul a terminat de mancat rahatul la postul ala cu 0% audienta, turcescu publica pe blogusor ordonanta. Bai ce coincidenta!(merge si doar cu primele trei litere din ulrimul cuvant:-) 

    In concluzie, dl. Make, astept sa-mi ridici temenele pt. ca am avut dreptate si sa ma bestelesti pt. ca te-am facut propagandist. Toate bune! 

    P.S. Cum o sa justificati voi articolele astea dupa ce regimul represiv va cadea, numai Dumnezeu stie! 

    1. Aha, acum e un regim represiv!?!

      S,i dupa acest regim represiv, va urma un regim permisiv, în care va trebui sa se dea explicatii si justificări pentru ce scrii!

      E minunat. 

      Copp, nu iti spun cum esti tu, ci, iti raspund si vei trage concluzia singur.

      Articolul nu spune nimic altceva. decit ca declaratiile lui Valer Marian, de unde, pentru coplesitoarea majoritate, erau incredibile, capata, deodata, credibilitate. 

      In afara de ceea ce spui despre mine, bazat pe presupozitia falsa ca as fi fiind vreun partizan de-alo lui Basescu, interventia ta este perfecta: da, afirmatiile lui Valer Marian capata credibilitate nu numai in privinta lui Ponta, ci si in privinta lui Basescu, insusi. 

      Este logic. 

      De ce ma presupui ilogic?!

      Da-ti raspunsul singur - vei afla cum esti tu. 

      Dupa ce a cazut comunismul, toti lingaii regimului povesteau tremurand cum au fost ei obligati sa dea cu limba.

      Acum se va termina(sper!!!) si cu regimul asta de doi bani al papitoiului ilegitim si sunt curios cum vor justifica colaborationismul marii lideri de opinie. Pentru ca, dupa ce se va vedea cat de gol si cat de corupt a fost regimul, eticheta de colaborationist va deveni extrem de jenanta. La asta ma refeream. Dar, desigur, stersii pe creier ca tine nu pot gandi in termeni normali.

      Cat priveste gradul de represivitate al regimului care va sa vina, sa vedem mai intai. Deocamdata vad ca toata presa este incolonata ostaseste in spatele tovarasului ilegitim si al tovarasei blonde. Sa vad mai intai eliberarea si-abia apoi ma pot pronunta. Oricum, cu asta si cu ai lui nu se mai poate!!! 

      Ha, ha!

      Buna poanta, nu sesizasem! 

      Cind ai fost cenzurat de BURSA?

      Respecta regulamentul, exprima-te civilizat si nu ai nici o problema, cum nimeni nu a avut vreo problema, la BURSA. 

      Logica-ti joaca feste. Si-o sa-ti explic de ce.

      Toata dezvaluirea lui basescu referitoare la acoperirea lui Ponta se bazeaza pe doua lucruri:  

      - depozitia lui Valer Marian 

      - doua ordonante de urgenta semnate de Ponta. 

      Ai mai vazut tu alte documente? Poate-mi spui de ce devine Valer Marian credibil. Doar pentru ca a fost citat de basescu??? E aberant! 

      In afara de asta, poate-mi spui si mie in cate tari un presedinte in functie se ocupa cu dezvaluiri despre (fostii) ofiteri acoperiti. Ai mai auzit asa ceva pana acum? Mai oameni buni, voi nu vedeti ca ne-am indepartat de realitate?  

      Cat de gol poti sa fii! 

      Intunecatule, poti sa ne spui in cate tari un candidat cu biografia lui Ponta ar putea accede la Presedintie?. 

      Bai (...),

      Tu ai proprietatea termenilor? Cum s-a manifestat regimul represiv pe care il invoci? 

      Ca inclusiv tu si mai ales clantaii de la Antene latrati toata ziua vrute si nevrute, fara sa va impiedice nimeni.

      Asra-i regim represiv, prostule?!? 

      Se pare ca in viitorul regim eliberator, va trebui sa explic nu de ce as fi fost basist (pentru ca nu sint), ci de ce nu l-am injurat indeajuns, iar nivelul acestui "indeajuns" va fi stabilit de tine.

      Va trebui sa explic de ce am crezut ca Basescu a fost presedintele Romaniei iar nu maimuta si cum de am crezut ca afirmatiile presedintelui antreneaza mai multa responsabilitate decit cele ale unui parlamentar. 

      OK 

      M-ai infricosat. 

      Declar oficial: Victor Ponta nu a plagiat si deci nu a fost ofiter acoperit.

      Acum sint logic! 

      domnilor nu va agitati degeaba :toti stim ca una a fost ofiter securist turnator din trecut si alta este ofiter acoperit de azi .

      La comentariul 6.3. i-am raspuns aluia care ma ataca cu(sic!) bancuri de 2 bani. Am spus acolo despre ce justificare e vorba. Probabil c-ai citit, dar faci pe niznaiul ca e mai misto sa bagi din top.

      Poate-o sa faci un efort si sa contabilizezi dezastrul guvernarii basescu-udrea-boc: 1 mld. EUR fonduri europene de returnat din cauza furaciunilor(doar pana acum), cea mai grava cadere economica, pervertirea iremediabila a justitiei, intrarea represiva a serviciilor de informatii in politica interna si cvadruplarea gradului de indatorare a tarii. Astea sunt lucruri serioase! Restul e cancan si campanie electorala. 

      P.S. Plateste bine udrea? 

      Bai (...),

      Ai spus că după terminarea regimului represiv, vor trebui date justificari. 

      Make, eu am fost cenzurat pentru ca am scris rahat intr-un mod mai plastic.

      Ma intreb totusi daca ipochimenii astia incapabili sa gandeasca si care au ca unica justificare apelativul "Boule" sunt mostre de limbaj civilizat? Ar trebui sa le raspund cu "ba pe-a ma-tii" ca sa ma integrez in peisaj? Era doar o intrebare. 

      ceea ce ai scris tu mai sus cu subiectul Ponta?

      Arati spre Make ca scrie doar despre "subiectul zilei" (adica Ponta acoperit) si tu nu ai nimic altceva de spus decit Basesci jos, Basescu sus.

      Daca nu ai nimic de adugat despre actualul prim de la Victoria te rog sa postezi la A3. Locul tau nu e in lumea civilizata de aici. 

      Draga Copp, nu-ti pot urmari logica, prin urmare nu-ti inteleg explicatiile.

      Subiectul articolului nu se refera la mine, ci la faptul ca declaratiile lui Valer Marian au devenit, din incredibile, credibile, atit despre Ponta, cit si despre Basescu si despre oricine va mai fi vorbit el. 

      Asta-i subiectul, iar opinia mea este intemeiata pe o logica "la vedere". 

      Te-ai gindit ce pot eu gindi despre tine, cind spui ca ma "plateste udrea" (sau oricine altcineva)? 

      Sint un cetatean viu, nu o masina care scrie cuvinte.

      Nu ti-e rusine de mine?! 

      Nu eu supraveghez limbajul; imprecatiile au fost eliminate cu oarecare intirziere, dar inainte de observatia ta.

      la articolul de fata.

      Nu doar punctul 6 din lista e ... sa spunem in dubiu sau discutie ci si punctul 13 cel care se refera la consultanta juridica acordata termocentralei Turceni de catre casa de avocatura Ponta @ Sova. Din cate stiu Sova are deja calitatea de inculpat in dosar. Deci ... si acest punct se pare ca e cel putin partial adevarat. 

      Pe udrea am bagat-o in discutie din cauza ca mi se pare ciudat de sincronizat subiectul pentru a fi o opinie personala. Totusi, propaganda functioneaza: basescu iese la o televiziune falimentara cu audienta zero si toate goarnele(Adevarul, Hotnews, Evz, etc) raspandesc isteric non subiect. Acum o avem pe-asta cu "acoperitul". Te-am intrebat: DE CE DEVIN CREDIBILE DECLARATIILE LUI VALER MARIAN??? Doar pentrui ca l-a citat basescu(n-a adus alte argumente!)? basescu e credibil din punctul tau de vedere? Sa nu uitam ca aia e o declaratie politica a individului(adica Valer Marian nu are nicio raspundere pentru ea).

      Asa cum am spus, acum avem tema cu ofiterul acoperit. Au mai fost si altele. Porumbacu, Cacarau, le mai tii minte? Alea ce-au fost? Pe ce s-au bazat? 

      Make, poate ca logica mea sufera(desi eu cred ca nu), dar tu nu poti nega ca te comporti precum o rotita in imensul mecanism al propagandei basiste. 

      Iar despre justificare, asa cum am mai spus, e vorba despre cum te vei justifica tu in fata ta. Nimic altceva! 

      Scuze daca te-am jignit. Chiar n-am vrut! 

      si cum imi dau seama? Simplu, de exemplu ieri cineva in loc sa-mi transmita sa iau pastilutele a postat faptul ca ar fi FAN. Aici se vede o crasa interferenta a redactiei. Se vede ca este complet aservita aceasta fitzuica pentru Minte , Inima si Literatura regimului burghezo-moncher (pardon burghezo-baronesc). Daca mai aveti si alte suspiciuni va rugam sa le transmiteti in cel mai scurt timp pentru a le transmite comisiei de la Venetia, care datorita nuntii lui Clooney inca sunt in moody :-)

      ci doar o dovada a aprecierii calitatii de consecventa. Citeste te rog ce scrie in DEX. Cu stima, Cel mai Mare BOU!

      E clar...... 

      "Dar bou-i bou, n-ai ce sa-i faci 

      In loc sa stea in banca lui,

      El face sluj la alte vaci...." 

      Scuze draga, regret nespus (pardon, iti spun desi tardiv) vezi sa nu-ti uiti pastiluta in seara aceasta, mai ales ca (scuze ,din nou) este tarziu.

      Noapte buna, pupil..... 

    Bineinteles ca a fost, ca este si va fi si de-acum incolo. Bineinteles ca sunt multi altii. Toti cei care acum indreapta discutiile in cu totul alte directii decat cea legala. Pai, daca Constitutia interzice, chiar si legile mai vechi o fac, atunci inseamna ca sistemele, oamenii care au contribuit la Revolutie si care s-au imbogatit ulterior, si-au luat masurile de prevedere, modificand legislatia pentru a se proteja, nu? Dar tu, d-le Make, lucrezi la comanda cuiva? Scrii la comanda cuiva, incercand sa manipulezi opinia publica? Pentru ca serviciile de aceea racoleaza legal si ilegal, pentru a manipula legislatia, opinia publica, pentru a-si asigura o protectie. Acum, daca serviciile au fost reformate, inseamna ca sunt anumite persoane "dinozauri" din trecut, organizati in diverse "bisericute", sa acapareze structura organizatorica a sistemelor respective, pentru interesele lor proprii, nu? Dar oare, care jurnalisti nu sunt "la comanda"? A fost lasata la o parte de sistemele de informatii vreo institutie capabila sa influenteze opinia publica? Nu cred. Ele au fost fondate chiar de oamenii sistemelor de informatii, apoi au fost conduse frumos de ele. Nu e vorba de inflitrarea oamenilor acoperiti, ci de infiltrarea celor fara legatura cu sistemele de informatii, de fapt. Uitati-va ce bazaconii se discuta acum la televiziuni, nimic despre concret, totul despre derizoriu si lucruri aruncate in "social", in "etica", aiurea... Cu toate ca presedintele a spus clar: cum sa nu poata conducatorul CSAT sa conduca serviciile? Pai atunci cine o face? Adica serviciile de informatii sunt deasupra presedintelui tarii? Bun, atunci, inseamna ca serviciile au facut in asa fel incat au creat iluzia unei democratii, unui sistem politic care conduce Romania. Iar in fapt, ei conduc Romania, prin oamenii lor. Si nici Constitutia nu e buna atunci cand ii afecteaza, nu? Pai daca nici presedintele, care atrage atentia asupra acestui lucru, nu mai conteaza, totul ducandu-se in derizoriu si "campanie electorala", atunci ce mai poate face dreptate in aceste aspecte? Deci, daca vrem sa vedem cine nu e "la comanda", ne uitam la televizor si vedem cine discuta la obiect, corect, atacand problema frontal, si cine simuleaza asta si-l "astupa", il inabusa, creind senzatia ca "se lupta cu sistemul" si ca vrea sa trateze problema din punct de vedere "social". Pai, in lumea noastra, cand o persoana atrage atentia asupra unei infractiuni majore, chiar comitand o pseudo-infractiune, el trebuie laudat, pentru ca salveaza pe multi altii, poate rezolva multe altele, poate indreapta niste lucruri de mare importanta. Poate fi si amendat, dar trebuie laudat pentru asta si nu trebui invaluit in derizoriu. Deci, SIE si SRI au fost usor-usor asaltate de diverse persoane care au incercat sa foloseasca serviciile de informatii in interes propriu sau de grup. Interesul propriu sau de grup al celor ce provin din FSN-ul anilor 1990-1996. Cei care au furat averea nationala prin intermediul Bancorex. Nu este clar asta? Si acesti oameni au creat structuri mafiote, si-au finantat papusi in politica, si-au dat legi pentru castiguri ilicite. Acesti oameni se protejeaza acum pe orice cale, inclusiv abordand conducerea serviciilor de informatii, conducand din umbra politica romaneasca. Bineinteles ca strainiii stiu asta! Bineinteles ca acesta este motivul pentru ca re strainii nu sunt complet deschisi fata de noi, asa cum au fost fata de Slovenia, fata de Croatia, fata de Polonia, fata de Cehia si Slovacia, chiar fata de Ungaria. Pentru ca la noi, conducerea politica, mass-media, justitia, armata si politia, sistemul sanatatii si educatiei, este tot condus "la comanda" de catre serviciile de informatii. Si hai, sa acordam serviciilor de informatii "reformate" o bila alba, ca o auto-incurajare si pentru noi: poate ca oamenii noi din serviciile de informatii se lupta cu "dinozaurii", pentru a elimina aceasta stare de fapt. O fi asta o naivitate? S-ar putea, insa vazand ce se intampla cu noi, ce se intampla in mass-media, pur si simplu lucrurile sunt clare. D-le Make, eu nici de d-ta nu sunt sigur ca n-ai fi "la comanda", zau...

    1. N-ai cum sa fii sigur ca nu sint, dupa cum n-ai cum sa fii sigur ca sint, nici daca as declara ca sint (vezi cazul Turcescu).

      Eu iti declar ca nu sint, n-am fost si sint sigur ca nu voi fi. 

      Am, deja, 64 de ani. 

      Nu am nici o datorie, fata de nimeni - stat, politic, privat. 

      Cei care au lucrat cu mine, stiu cit am muncit, lasindu-ma exploatat, neomeneste, de proprii angajati. 

      Uite-te la ceea ce am facut, la cum am facut si uite-te la ceea ce scriu si la ceea ce public. 

      Ai sa constati ca suspiciunea, in cazul meu, este pur si simplu improprie. 

      Nu am pretentia sa ma crezi, dar, te rog, daca nu ai puterea sa verifici, atunci nu ma pune sa ma disculp de ceva cu care nu am avut niciodata de a face.

      Nu are cine sa imi comande. 

      Eu te cred, minoritarule ce esti... Dar ce ne facem cu cei care au nevoie de "dosar" ca sa creasca in meserie? Adica sunt apreciati, "prinsi" cu ceva, pe baza carui ceva li se face un dosar, racolati apoi "in mod natural", apoi impinsi in fata pentru ca sunt buni in ceea ce fac, dar care raman apoi "la comanda"... Cum, ei sa-si regaseasca constiinta si sa refuze ulterior "comanda"? Hmm, o naivitate, zic... Crima a fost deja testata, in 1989, ulterior "accidental" si destul de rar... Nu prea isi mai permite nimeni luxul "constiintei personale afirmate". Avem o varsta, avem o familie, avem ceva de protejat, nu? Draconici au fost, zau... si chiar sunt, zau...

      Respect pentru Onestitate domnule Make !

      Pentru Scarbavnica pozitie a unor Haimanale ca d'alde copp numai SILA si DEZGUST ! 

      Lumea rationala si-a pierdut Reperele , iar acest articol , cum spunea si domnul Cernea mai sus ar trebui citit cu voce tare imbecililor de pensionari ce stau la coada, umiliti la Iasi la procesiunea oaselor... Cat timp Hahalere si Lichele ca d'alde copp isi permit sa arunce cu excremente inseamna ca trebuie sa ne intoarcem la momentul decembrie 1989, cand shobolanii securitatii se ascundeau care incotro si porcul national paunescu (putrezi-i-ar oasele in veci) era scuipat, ca rasplata pentru nenorocirile regimului comunist !

      Toata stima domnule Make si nu ma ascund de aceste Jigodii! 

      Sobolane, puteai sa spui sarmanii pensionari sau "nevinovatii" pensionari, pentru ca intradevar nu prea sunt ei vinovati ca au fost/sunt indobitociti; parintii/bunicii tai sunt tot niste imbecili?[...].

      Cei care au lucrat cu mine, stiu cit am muncit, lasindu-ma exploatat, neomeneste, de proprii angajati.

      Te credem, Make, unii dintre noi, cititorii. Dar poate ai uitat un 'i'. 

      Alo, redactia! de ce mi-ati cenzurat cuvantul - dobitocule? cu ce se deosebeste/de ce este mai grav, mai nedecent decat - imbecilii, folosit pentru a eticheta (in bloc) amaratii de pensionari?

      Sau faceti jocul cuiva? 

    Make revin cu intrebarea postata la articolul de ieri: Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofiţer SIE în perioada 1997 - 2001; 

    Make,Oare toţi ofiţerii acoperiţi sunt aşa penibili ca Victor Viorel Ponta? 

     

    1. cel mai bine sa ia legatura cu Conchita Wurst. Trebuie observat: IST eine SIE oder IST ein ER :-) . Pentru ca desi in engleza se spune DER SPION, DER MICH LIEBTE, adica spionul caruia i-am cazut cu tronc, pe meleagurile mioritice ar fi : DIE SPIONIN, DIE MICH LIEBTE(pentru ca la feminin este SIE) :-). De fapt este foarte simplu deoarece se observa in fraza legatura intrinseca intre SIE is DIE :-)

      Alo Bursa,  

      SA SE FACA LINISTE, 

      MAKE SE ODIHNESTE!

      Este tarziu, suntem in toamna.... si va rog, nu uitati pasiluta pentru Besteal. 

    Povesti de adormit naivi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb