Olaf Scholz: "Celelalte ţări UE trebuie să facă mai mult pentru Ucraina"

F.D.
Internaţional / 24 ianuarie

Olaf Scholz: "Celelalte ţări UE trebuie să facă mai mult pentru Ucraina"

Cancelarul german Olaf Scholz a lansat miercuri un apel către ţările membre ale Uniunii Europene să facă mai mult pentru a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva invaziei ruse care continuă, relatează dpa.

"Contribuţiile pe care statele europene le-au alocat până acum pentru 2024 nu sunt încă suficient de mari", a declarat Scholz într-un interviu acordat ziarului Die Zeit. "Europa trebuie să discute cu ce poate contribui fiecare ţară, astfel încât sa ne putem spori semnificativ sprijinul", a afirmat el.

Ucraina trebuie să poată să-şi apere teritoriul, a spus Scholz, "şi ea nu trebuie să eşueze din cauza lipsei de apărare aeriană, artilerie, tancuri sau muniţie".

"Este convingerea mea fermă că Europa trebuie să facă mai mult pentru a sprijini Ucraina în apărarea propriei ţări", a declarat el pentru ziar.

Scholz a deplâns faptul că Germania s-a confruntat frecvent cu critici din partea altor ţări membre ale Uniunii Europene în legătura cu sprijinul acordat Ucrainei, în pofida faptului că a oferit un ajutor important pentru această ţară.

"Mă irită destul de mult faptul că trebuie să mă confrunt constant cu critici şi în Germania că guvernul face prea puţin şi este prea ezitant. Cu toate acestea, facem mai mult decât celelalte state membre ale UE, mult mai mult", a afirmat Scholz. "De aceea, în prezent, vorbesc mult la telefon cu omologi ai mei şi le cer să facă mai mult" pentru Ucraina, a adăugat el.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Din enclava Kaliningrad pana la cladirea Cancelariei sunt 15 min cu Kinjalul...vad ca retorica razboinica a luat mintile multora...

    1. Sistemele Patriot americane servesc "Kinjal"-uri la micul dejun:-)

      Depinde cat de copios e micul dejun

    Economia voastră nemțească este un pic obosita și îi trebuie o cafeluta, eu zic ca fără resurse ii trebuie perfuzii...

    Mai concret Herr Scholz! care sunt acele "celelalte"?

    Populația UE nu va tolera scăderea continua a nivelului de trai pe "altarul" conflictului rusnac, propaganda de război, nu va mai fi castigator

    Mesajul e clar .Influenta Rusiei trebuieste scoasa pentru totdeauna din Europa si Orientul Mijlociu .Imperiul European se reface . In rest doar scenete de moment .

    1. Ai dreptate suta n mie!

    lasa ca face germania cu indexul real productie prabusit cu anii…

    s c c r e t 

    1. vai ce draguti sunt toti cu ucrania ce sa chinuie sa isi spele munte de NPLuri si vinde tot ce poate la reduceri doar pentru a pune mana pe valute forte si capacitati de aparare.

      s c c r e t 

    ps: istoria spune ca de fiecare dara cand viteza banilor cade nominalul in piata creste si asta duce la razboaie.. pentru ca de prabusesc anticipabil piburile si capacitatile vechi / ideologiile si generatia veche ce a avut amprenta mare pe economiea respectiva.

    s c c r e t 

    1. Cand scade viteza de circulatie a banului inseamna ca lumea nu are incredere in economie, in conducerea politica, in viitor si atunci pune banu la saltea. Daca urmaresti masa monetara M3 in dinamica vei intelege ca bancile centrale baga bani cu nemiluita dar.. ce sa vezi.. omul deprimat si suparat pe viata, pe care il intoxici constant prin presa, nu cheltuie.. ce sa-i faci, asta-i viata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb