Olaf Scholz consideră că se poate găsi o abordare comună cu Donald Trump în privinţa Ucrainei

S.B.
Internaţional / 7 decembrie

Olaf Scholz consideră că se poate găsi o abordare comună cu Donald Trump în privinţa Ucrainei

După ce a discutat cu viitorul şef al Casei Albe, Olaf Scholz este încrezător că se va putea conveni cu preşedintele ales al SUA, Donald Trump, o strategie comună pentru Ucraina, a declarat cancelarul german pentru grupul media Funke, potrivit news.ro.

"Sunt încrezător că putem dezvolta o strategie comună pentru Ucraina. Principiul meu călăuzitor rămâne acela că nimic nu poate fi decis fără ca poporul ucrainean să aibă un cuvânt de spus", a punctat Olaf Scholz într-un interviu acordat grupului media Funke.

El a adăugat că a vorbit cu viitorul preşedinte american "în detaliu" şi că echipa sa se află într-un schimb direct de opinii cu consilierii pe probleme de securitate ai lui Trump.

"Important este ca pierderile de vieţi omeneşti să se încheie curând şi ca independenţa şi suveranitatea Ucrainei să fie garantate", a spus Scholz.

Ucraina se profilează ca o problemă majoră în campania pentru alegerile anticipate din Germania din februarie, care au fost convocate după prăbuşirea, luna trecută, a coaliţiei guvernamentale tripartite a lui Scholz.

Friedrich Merz, liderul opoziţiei conservatoare care ar fi bine poziţionat să îl înlocuiască pe Scholz în postul de cancelar, a declarat că Germania ar trebui să trimită Ucrainei rachete de croazieră Taurus. Scholz se opune însă unei astfel de acţiuni, spunând că ar putea reprezenta o escaladare a războiului. Armele, care ar putea fi utilizate pentru a lovi ţinte din Rusia, riscă o escaladare ce "trebuie evitată", a declarat Scholz în interviu.

Luni, Olaf Scholz a anunţat un nou ajutor militar pentru Ucraina în timpul unei vizite rare la Kiev, despre care a spus că trimite un mesaj liderului rus Vladimir Putin că Berlinul va fi alături de Kiev atât timp cât va fi necesar.

Declaraţiile lui Olaf Scholz au loc chiar înainte de sosirea la Paris a mai multor lideri mondiali pentru ceremonia de redeschidere a catedralei Notre-Dame, sâmbătă, ceea ce va fi un prilej pentru schimburi diplomatice intense, inclusiv o posibilă întâlnire între Donald Trump şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Cei doi s-au întâlnit deja la New York, în septembrie, în marja Adunării Generale a ONU, dar aceasta ar fi prima lor întâlnire de la alegerea lui Donald Trump.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Singura abordare corecta este ca Ucraina sa indeplineasca toate conditiile rusilor. Altfel razboiul continua si se amplifica. Nu au fost in stare sa ii opreasca pe rusi 3 ani, ajunge. Europa si SUA nu sunt obligate sa saraceasca pentru ifosele unui Chirila pitic.

    1. Nu toate. Rusii trebuie sa se multumeasca cu cateva, altfel chiar ar trebui Trump sa-i inarmeze pana in dinti, sa le dea chestiile din Area 51 :) In schimbul ca Ucraina sa devina un fel de Filipine intre 1900 si 1945. Trebuie sa castige si SUA ceva din asta (nu doar industria militara de acolo, ca pana acum).

    Cum sa nu, Rusia rămâne cu teritoriile cucerite, Ucraina rămâne teren de joaca pentru Putin și NATO, Europa se înarmează din SUA cu arme uzate moral în următorii decenii si SUA își reînnoiește arsenalul cu ultima tehnologie și așa își apără supremația pe "globul de cristal ". Amin.

    1. Foarte bine.

    Voi nu vedeti ca toti astia pretinsi “romani pacifisti” care fac propaganda mujica sunt honvezi? Doar honvezii sunt cu propaganda mujica pe forumuri. Va consumati degeaba, ignorati si le aplicati “tratamentul” mujic, daca pomenesc cuvinte “neprietenoase”, arestati si deportati in Siberia:-)

    1. Soldati maghiari?

    E plin de sefi din astia care si-au overstayed their welcome: Scholz, Macron, Iohannis. Da'plecati dracu acasa.

    1. Ai uitat esentialul, Putler, Orban, Erdogan, Hunor…la astia democratia e buna pana ajung ei la putere, dupa aceea, devine “amestec in treburile interne”:-)

    Coruptia din Rusia a impiedicat armata sa ocupe toata Ucraina. Viata unui militar la ei = zero. Pe de alta parte, NATO sta deoparte deoarece nu e obisnuit sa lupte cu un inamic cam la fel de inzestrat cu arme performante, mai ales sisteme de rachete precise si de bruiaj radio anti aerian.

    1. Care e inamicul ala cu “arme performante”:-)…junk-urile din mujicia, Corea de Nord si Iran sunt arme performante?:-)…SUA cu niste B21, F22 si F35 ar matura cu mujiciii si aia nici nu ar sti ce i-a lovit:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7332
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3401
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0336
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.7388

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb