OLAF SCHOLZ: "Rusia a încetat să mai ameninţe că va folosi arme nucleare"

V.G.
Internaţional / 8 decembrie 2022

"Rusia a încetat să mai ameninţe că va folosi arme nucleare"

Riscul ca Moscova să recurgă la arme nucleare în conflictul din Ucraina a scăzut, deoarece comunitatea internaţională "a trasat o linie roşie" Rusiei, a afirmat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu publicat astăzi, potrivit Agerpres.

"Un lucru s-a schimbat pentru moment: Rusia a încetat să mai ameninţe că va folosi arme nucleare", a declarat Olaf Scholz, într-un interviu acordat grupului german de media Funke şi jurnalului Ouest France. El consideră că acest lucru s-a întâmplat deoarece comunitatea internaţională, inclusiv China, a "trasat o linie roşie" Moscovei în această problemă.

"Deocamdată, am oprit asta", a adăugat Olaf Scholz, în legătură cu riscul unei escaladări nucleare.

Cancelarul german consideră în acest sens că recenta sa vizită în China a dat roade: "În cursul vizitei mele la Beijing, preşedintele chinez Xi şi cu mine am declarat împreună că armele nucleare nu trebuie folosite. La scurt timp după aceea, ţările G20 au reafirmat această poziţie".

Întrebat despre recenta controversă declanşată de preşedintele francez Emmanuel Macron, care a afirmat că ar trebui acordate "garanţii" Rusiei pentru a găsi un echilibru bun, odată cu încheierea războiului din Ucraina, Olaf Scholz a recunoscut că la momentul respectiv se va pune problema arhitecturii de securitate.

"Prioritatea este ca Rusia să pună capăt imediat războiului şi să îşi retragă trupele. Este adevărat că următoarea întrebare este cum putem asigura securitatea Europei", a spus el.

"Desigur, suntem pregătiţi să discutam cu Rusia despre controlul armelor în Europa. Noi o propusesem deja înainte de război, iar această poziţie nu s-a schimbat", a adăugat cancelarul german.

După mai multe ameninţări cu folosirea armelor nucleare din partea oficialilor ruşi în ultimele luni, Putin a lăsat ieri să se înţeleagă că Moscova va folosi arme nucleare doar ca răspuns la un astfel de atac.

''Noi considerăm armele de distrugere în masă, arma nucleară, ca un mijloc defensiv. Folosirea acesteia este construită în jurul a ceea ce se numeşte lovitură de represalii: dacă suntem loviţi, lovim ca răspuns'', a indicat liderul de la Kremlin.

Cu toate acestea, Putin a subliniat faptul că ''ameninţarea unui război nuclear este în creştere'', prin prisma confruntării Rusia-Occident din jurul Ucrainei, aruncând responsabilitatea de partea americanilor şi europenilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Da, da, s-o creada plesuvul ca Rusia asteapta de la el,. sa-i dea permisiunea sa le foloseasca!

    Imi vine greu sa cred ca acest Farfuridi al Germaniei este Cancelarul in functie. Si gasesc perfect explicabil ca unii s-au gandit sa dea o "lovitura de stat" ca sa scape de prostanacul asta si de clica de prosti aflata la putere ca niste ticalosi.

    Comunitatea vestica nu a trasat nicio linie rosie, Rusia castiga pe teren in Ucraina, Ursula ne-a spus ca ucranii au pierdut peste 100 000 de militari morti pe front si "macelul" continua. Americanii ne spun ca ucranii au pierdut peste o treime din sistemul energetic. In trei luni, vestul va cersi mila restului lumii. La G20 din Bali, grupul G7 a fost marginalizat de restul planetei si nu a vrut sa se implice de partea NATO in declaratiile de la conferinta. Iar schimburile comerciale dintre Rusia si China au crescut cu 33%, la peste 230 de mld de dolari. India a devenit cel mai mare importator de petrol rusesc. Ce viseaza Farfuridi asta german? Ce penibil. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb