Olanda vrea să strângă cel puţin 900 milioane euro la prima licitaţie pentru frecvenţe 5G

F.B.
Internaţional / 5 decembrie 2019

Olanda vrea să strângă cel puţin 900 milioane euro la prima licitaţie pentru frecvenţe 5G

Olanda şi-a propus să strângă cel puţin 900 milioane euro la prima licitaţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor 5G, autorităţile olandeze adăugând că unii furnizori de echipamente ar putea să fie excluşi de la viitoarele licitaţii dacă prezintă un risc pentru securitate, transmite Reuters.

Majoritatea guvernelor europene nu ştiu cum să trateze producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei Technologies Co Ltd, după ce autorităţile de la Washington au acuzat că echipamentele furnizate de grupul chinez ar putea fi utilizate de Beijing pentru spionaj.

Secretarul de stat în Ministerul pentru Afaceri Economic, Mona Keijzer, a informat joi că prima licitaţie pentru frecvenţe 5G va acoperi benzile de frecvenţă 700, 1.400 şi 2.100 de MHz şi va avea loc până în data de 30 iunie 2020. Licitaţiile se vor derula în mai multe runde. Cei trei mari operatori de telecomunicaţii din Olanda, KPN NV, VodafoneZiggo şi T-Mobile, sunt aşteptaţi să participe la aceste licitaţii dar nicio companie nu este exclusă de la participare.

În schimb, Guvernul olandez a decis ca licitaţia pentru atribuirea de frecvenţe în banda de 3,5 Ghz să fie amânată pentru începutul anului 2022, deoarece Olanda este în mijlocul unui proces de mutare a unui sistem terestru de comunicaţii prin satelit.

Punctul de vedere al Guvernului olandez este similar cu cel exprimat în urmă cu şase luni de KPN, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Olanda. KPN a precizat că intenţionează să utilizeze echipamente Huawei pentru turnurile radio, care sunt considerate componente periferice ale reţelei 5G, urmând să utilizeze echipamente furnizate de un producător occidental pentru componentele din centrul reţelei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb