Olimpiada diversităţii duse spre limită

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 2 august

Khelif s-a calificat, ieri, în sferturi, după ce oponenta sa, Angela Karini, a abandonat meciul după 46 de secunde. (Sursa foto: facebook / Imane Khelif)

Khelif s-a calificat, ieri, în sferturi, după ce oponenta sa, Angela Karini, a abandonat meciul după 46 de secunde. (Sursa foto: facebook / Imane Khelif)

English Version

Jocurile Olimpice de la Paris sunt atipice din foarte multe puncte de vedere. Festivitatea de deschidere a oferit un semnal puternic într-un anumit sens, care nu are neapărat legătură cu sportul, iar pe această linie se pot descoperi lucruri surprinzătoare. La Paris s-a deschis o breşă, legată de participarea sportivilor "trans", pe care o parte din lumea sportului o consideră o greşeală, pentru că poate dezechilibra competiţiile.

În competiţiile de la Paris sunt înscrişi 191 de sportivi care se identifică în mod public ca gay, lesbiene, bisexuali, transgender, queer şi nonbinari, potrivit numărătorii efectuate de Outsports (un site de ştiri sportive care se referă la problemele şi personalităţile LGBT din sportul amator şi profesionist), citată de Associated Press. Acesta este un record, cel puţin unul al celor care îşi asumă anumite orientări, lucru mai greu de făcut în anii 70-90. Outsports a notat că vechiul record de 186 sportivi LGBT+ de la Jocurile Olimpice de la Tokio a căzut şi estimează că numărul celor din aceste categorii are şanse să crească la ediţiile următoare. "Tot mai mulţi fac coming out", a spus Jim Buzinski, co-fondatorul Outsports. "Ei îşi dau seama că este important să fie vizibili pentru că altfel nu au nici o şansă să fie reprezentaţi". AP scrie că numărul celor care doresc să fie percepuţi ca olimpici LGBT+ a crescut mult în ultimele decenii. Buzinski spune că atunci când a început Outsports să numere sportivii, la Sydney 2000, rezultatul a fost de cinci persoane. Organizatorii au ales diversitatea şi incluziunea ca teme majore ale evenimentului, cooptând persoane în travesti şi sportivi refugiaţi în ceremonia de deschidere. "În lumea noastră olimpică e loc pentru toţi", a spus Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, în discursul său de la ceremonia de deschidere. "Venind la Paris, venind în Franţa, ei pot în sfârşit fi ei înşişi", a declarat Jeremy Goupille, copreşedintele Pride House la Jocurile de la Paris.

Dacă până aici nu intervin discuţii majore, chiar dacă nu toate lumea este de acord cu această paradă a diversităţii, există un subiect în care şi o parte dintre specialişti susţin că este o problemă: sportivii transexuali care intră în competiţiile feminine. Subiectul este delicat şi puţin vor să vorbească despre el în acest moment. Problema care se pune este aceea a inegalităţii din punctul de vedere al forţei şi rezistenţei. Un prim semnal a fost dat înaintea Jocurilor Olimpice. Lia Thomas, primul sportiv transsexual care a câştigat un titlu de colegiu NCAA în martie 2022, nu a primit dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Lia Thomas a pierdut contestaţia împotriva Tribunalului de Arbitraj Sportiv din Elveţia, cea mai înaltă instanţă din lume în materie de echitate sportivă, în care cerea anularea regulilor World Aquatics, care împiedică femeile transsexual să concureze în diviziile feminine, relatează The Guardian. În iunie 2022, World Aquatics, care stabileşte regulile ce stau la baza competiţiilor de elită, inclusiv a Jocurilor Olimpice, a introdus o nouă politică de gen, care le permite femeilor transgender să concureze în probele feminine numai dacă au făcut tranziţia înainte de vârsta de 12 ani sau înainte de una dintre primele etape ale pubertăţii. În schimb, Lin Yu-ting (28 de ani) şi Imane Khelif (25), pugiliste transsexuale, au primit undă verde pentru a participa la JO. Khelif s-a calificat, ieri, în sferturi, după ce oponenta sa, Angela Karini, a abandonat meciul după 46 de secunde. Anul trecut, cele două au fost descalificate de la Campionatele Mondiale de Box, după ce au picat un test de eligibilitate, având nivelul de testosteron prea ridicat. Comitetul Olimpic Internaţional a hotărât să permită participarea pugilistelor la competiţia din Franţa. Rămâne de văzut dacă decizia a fost una echitabilă pentru toată lumea.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Trăim într-o lume din ce în ce mai bolnavă, creată deliberat.

    Intr-o lume normală, fetele adevărate care concurează la boxul feminin ar trebui să se revolte împotriva participării celor doi boxeri bărbați trans la categoria lor. Să se fi retras de la inceput fetele din concurs și să lase pe cei doi handralai cu testosteron să se bată între ei.  

    Oricum boxul feminin nu e un sport al gratiei. A intrat ca joc olimpic de abia în 2012. 

    Deh, mișcarea feminista, acum mai tare e mișcarea trans. 

    1. Mai e și mișcarea idioților utili, sovietici.

      libertatea e pentru toata lumea nu doar pentru unii. extremistii "liberi" de dreapta inteleg libertatea , doar pt ei si cine e exact ca ei(clone..). restul, sa se ascunda sau sa se conformeze. ei asta nu-i libertate. e libertate, dar nu pentru catei. aka, dictatura.

      si nu nu sunt de acord cu barbati trans sau femei cu cromozomi xy sa participe la competitii sportive de femei.  

      Poate te trezesti.Aici se dezbat alte probleme.

      Omul nu e Oarecare, ci un biet pacient de la Obregia. Cu Putler în gură permanent.

      Irecuperabil. Acum doarme dus. 

      Fiecare e ce vrea să fie, Putler mă știe.

    "Stăpânii lumii " acea forță din umbră care conduce lumea de aproape 200 de ani,de la apariția capitalismului,deci această forță economică financiară care manipulează și controlează politicienii și creează o aparență de democrație,vrea sa facă din om un animal vezi de ex legalizarea marijuanei în multe țări etc etc,omul trebuie să devină dependent și slab ca să fie manipulat total,bine ați venit în Matrix,ce înseamnă matrixul? Matrixul înseamnă control total

    S-a nascut femeie respectiva dar e o boala sau ce e , are cromozomii XY ca si barbatii, si nivelul de testosteron foarte ridicat fata de femei.

    Barbatii trans nu mai participa la competitii cu femei, initial i-au lasat, pana au vazut fetele ca bai astia ne iau toate medaliile, si acum nu mai au voie.

    Cei de la olimpiada nu sunt trans, operatie sau etc, ci nascuti femei dar, in timp se vede ca de fapt au caracteristici de barbat(forta, aparenta ). Va fi si asta interzisa pana la urma. Ma gandesc. "Femeia cu cromozomi xy", dar e o boala nu e operatie sa ceva. una din 15.000 de femei are asta. De asemenea exista si barbati care se nasc cu XX, raman mici , dezvolta sani etc, e rar 1 din20.000-25000 persoane, dar exista. Asta am aflat acum, cu ocazia olimpiadei haha. 

    marea majoritate a comentatorilor mesteca propaganda ruseasca "anti lgbt aparatorii crestinismului" bla bla bla fara sa stie sau inteleaga un lucru simplu dar pentru care trebuia sa mergi la scoala. Femeia aia e femeie, nu e trans, nu a facut nici o operatie, are toate organele sexuale ale unei femei.

    1. Dar e barbat mai, are cromozomii pe care numai barbatii ii au, xy, si din .. motive nu i s-au dezvoltat organele sexuale normal.

      Adica, ti se pare ca arata ca o femeie? Nci sani n-are deloc. Bine ca nu arata nici exact c boxerii barbati, dar clar nici ca o femeie. E androgin.

      I-au exclus de la campionatul mondial de box, dar cumva au intrat la olimpiada. 

      si atunci tu propagandist occidental cum explici ca italianca plingea si se vaita ? asa fac toti care pierd ?

    De ce nu le face categorie separata? Daca esti nascuta femeie si ai si X si Y - concurezi acolo si invers daca esti nascut barbat dar n-ai decat X - tot acolo. Nu e nimeni discriminat, incluziunea si acceptarea sunt la locul lor, femeile care au doar X nu-s dezavantajate.

    1. ...

      ...

      se pot duce la categoria barbati. separata, nu ca ar fi prea de tot. n-ai voie la femei. punct. vrei totusi sa participi, poti, la barbati.

    Barbatusii astia sunt lasi,ticalosi si monstruosi.n-au nicio sansa in competitiile pentru barbati,asa ca snopesc cu bataia femei pentru o tinichea la gat.feministele tac malc si idiotii utili aplauda.

    ... daca bati femeia in public e ok?? ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb