OLIMPISM Samuraiul Covaliu va pregăti JO de la Tokyo!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 16 noiembrie 2016

Samuraiul Covaliu va pregăti JO de la Tokyo!

Mihai Covaliu este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, după ce a învins-o clar pe Gabriela Szabo. Desfăşurate într-o atmosferă apăsătoare, pigmentată cu jumătăţi de adevăruri, rostite pe la colţuri, secretomanie şi jocuri de culise, alegerile pentru conducerea COSR au confirmat parţial o parte din pronosticurile celor care cunosc bine fenomenul sportiv. În urma votului, vicepreşedinţi ai COSR au fost aleşi Camelia Potec şi Alexandru Dedu.

Noul şef al COSR este convins că la JO de la Tokyo delegaţia noastră poate reveni în primele 20 de naţiuni ale lumii: "La Olimpiada din 2020 vreau să intrăm în primele 20 de naţiuni ale lumii. Este foarte greu ceea ce îmi propun, dar nu îmi propun acest lucru singur, mă bazez pe oamenii care sunt de specialitate, mă refer la preşedinţii de federaţii, sunt oameni care respiră performanţă, oameni care îşi doresc din tot sufletul să revenim în elita sportului mondial. (...) Am un proiect foarte interesant, Samurai 2020, prin care doresc împreună cu echipa pe care o am, să ne concentrăm atenţia pe un grup de 10 sportivi pe care să-i pregătim ca pe nişte samurai şi la Tokyo aceşti 10 sportivi să ducă România în primele 20 de naţiuni ale lumii". În strategia sa, Mihai Covaliu a prezentat cinci linii de acţiune bazate pe managementul resurselor umane, infrastructurii, resurselor financiare, participării la competiţii şi al asistenţei ştiinţifice în sportul de performanţă.

Ministrul Tineretului şi Sporturilor, Elisabeta Lipă a ţinut să transmită un mesaj pentru întreaga lume a sportului în cadrul Adunării Generale a COSR: "Suntem, aici, oameni care şi-au dedicat întreaga viaţă sportului. Pe teren sau din afara lui, am adus glorie acestei ţări, prin sacrificii personale, prin dăruire şi mult, mult devotament şi efort. Noi, cei care ne aflăm în această sală, nu ne putem abandona rolul pe care ni l-am asumat. Avem responsabilitatea de a ajuta sportul, de a fi alături de cei care vor să ofere României valoare recunoscută internaţional. Jocurile Olimpice de la Rio ne-au arătat o realitate tristă. Am obţinut un ruşinos loc 47 în Brazilia şi încă nu sunt semne că am înţeles această lecţie. Nu ne îngrijorăm de soarta sportului. Cerem multe fără să sprijinim mai mult. Vizăm funcţii, dar trebuie să ne înţelegem responsabilităţile. Nu înţeleg de unde vine această detaşare cu care vorbim despre problemele grave cu care ne confruntăm. Oricum, pentru rezolvarea lor va fi nevoie de timp. Cu cât amânăm implementarea soluţiilor de reglare a acestui sistem, cu atât ne îndepărtăm de performanţă. Ţara asta investeşte tot mai mulţi bani în sport, dar rezultatele sunt tot mai modeste. Nu putem continua aşa, nu putem ignora semnalele de alarmă pe care le primim. Fiecare dintre noi, fie că suntem în Guvern, Federaţii, COSR, cluburi, şcoli, avem de gestionat secvenţe de parcurs fără de care campionii de mâine nu se vor putea naşte. Nu ţine totul de ceea ce fac sportivii pe teren. Rezultatele bune nu vor veni fără o bună organizare, fără colaborare între noi. (...) Să renunţăm la practica atacurilor pe sub sau peste fileu, fiind solidari şi punând împreună tot ceea ce avem mai bun pentru a oferi societăţii un model de urmat, unul de inspiraţie pentru cei care îşi doresc performanţă în sport. Un model care să se ridice la înălţimea valorii individuale a fiecăruia dintre noi. (...) Pregătirea pentru următoarele Jocuri Olimpice a început deja. Sunt gata să vă fiu alături, ca ministru, ca sportiv, ca româncă, pentru ca împreună să readucem bucuria pe chipurile suporterilor, iar celor care intră în competiţii dorinţa de a fi primii. Urez succes noii conduceri a COSR şi rezultate excepţionale în viitorul mandat!"

Dintre cei 116 membri cu drept de vot au fost prezenţi la Adunarea Generală şi au votat 102. Toată lumea a remarcat absenţele lui Octavian Morariu - actualmente vicepreşedinte COSR şi membru CIO, Alin Petrache - fost preşedinte COSR - şi Ioan Dobrescu - fost secretar general al acestui for. Ziua a fost una a abandonurilor, fapt mai puţin obişnuit pentru nişte foşti sportivi de performanţă. Nicu Vlad şi George Cosac şi-au retras candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte, iar George Boroi şi Anişoara Cuşmir au abandonat cursa pentru un loc în Comitetul Executiv al COSR.

Mihai Covaliu este al 17-lea şef al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, fondat în 1914.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb