"Oltchim" caută fonduri pentru investiţii în divizia de profile PVC

ALINA TOMA
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 3 mai 2005

Într-o primă etapă, divizia "Ramplast" va deveni societate comercială independentă ca să primească o infuzie de capital de circa 10 milioane de euro

Înainte de privatizare, "Oltchim" îşi va externaliza şi alte divizii

Acţionarii "Oltchim" Rîmnicu Vîlcea au analizat transformarea diviziei "Ramplast" într-o societate comercială independentă şi majorarea capitalului social al acesteia. Constantin Roibu, directorul general al "Oltchim", ne-a declarat că majorarea de capital s-ar putea cifra, în total, la circa 12 milioane de euro, sumă necesară inves-tiţiilor în dotări, extinderea spaţiilor de producţie şi de depozitare a profilelor PVC. Circa 2 milioane de euro au fost deja cheltuite anul trecut pentru mărirea capacităţii anuale de producţie de la 2.000 la 4.500 de tone.

Astfel, pentru producţia profilelor au fost achiziţionate încă două linii de extrudare noi şi o linie complet computerizată de malaxare. "Intenţia noastră este să atingem o capacitate de producţie de 20.000 tone în 2008", a adă-ugat domnia sa. În acest sens, "Ramplast" mai are nevoie de investiţii în valoare de circa 10 milioane de euro. Ca să facă rost de aceşti bani, divizia "Ramplast" va deveni societate cu personalitate juridică şi va fi scoasă la licitaţie.

Domnul Roibu ne-a explicat: "Vom face un caiet de sarcini prin care să atragem fonduri de investiţii prin achiziţia a 75-80% din acţiunile < Ramplast >. < Oltchim > îşi va păstra un pachet minoritar de acţiuni. Dorim să fie fonduri de investiţii care au experienţă în domeniul prelucrării maselor plastice, producerii de ţevi sau profile PVC. Nu este corect din partea noastră, ca în calitate de producători de materie primă pentru profilele PVC să avem o fabrică de producţie a acestor pro-file. Normal este ca < Oltchim > să iasă complet din realizarea de produse finite şi să rămînă cu producţia de materie primă".

ïn acest condiţii, Oltchim planificå scoaterea la licitaţie şi a celorlalte fabrici pe care le deţine, dupå ce acestea vor cåpåta personalitate juridicå. Urmåtorul pe listå este "Oltpan", care produce panouri termoizolante tip sandwich, dupå care urmeazå "Panplast" (produce materiale uşoare pentru construcţii, extrudate, din PVC). "Vrem så scåpåm şi de activitatea de industrie alimentarå prin vînzarea activelor", ne-a mai spus Constantin Roibu.

De asemenea, conducerea "Oltchim" încearcå så gåseascå o soluţie amiabilå pentru rezolvarea diferendului din instanţå cu acţionarii minoritari, care contestå majorarea capitalului social al companiei prin conversia în acţiuni a datoriilor de 100 milioane de dolari cåtre stat. ïn acest fel, odatå ce "Oltchim" råmîne numai cu producţia de materii prime, se poate pregåti pentru privatizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb