Omar Mahmoud, fratele lui Omar Hayssam, a fost extrădat în România

Elena Deacu
Anticorupţie / 30 martie 2015

Omar Mahmoud, fratele lui Omar Hayssam, ar fi fost prins recent în Turcia şi adus în România, el fiind condamnat definitiv, în octombrie 2014, la cinci ani de închisoare, transmit surse din presă.

Potrivit acestora, în urma cooperării cu autorităţile judiciare din Turcia, Omar Mahmoud se află în custodia Poliţiei Române. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său.

"Persoană în cauză a fost condamnată la data de 07.10.2014 de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 5 ani de închisoare cf. art. 33 al. 2 lit. a din Legea 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului", informează un comunicat al Poliţiei Române.

Acţiunea Poliţiei Române a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi a celorlalte agenţii de aplicare a legii, cu competenţe în domeniu, mai scrie sursa citată.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv săptămâna trecută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 23 de ani şi 4 luni de închisoare pentru complicitate la terorism şi infracţiuni economice. În februarie anul acesta, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au menţinut, după rejudecare, pedeapsa de 23 de ani şi patru luni de închisoare aplicată sirianului Omar Hayssam după contopirea celor trei pedepse definitive pe care acestea le avea şi după aplicarea prevederilor noului Cod Penal.

Hotărârea Curţii de Apel Ploieşti nu era însă definitivă şi a fost atacată cu recurs la instanţa supremă.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de instanţele din România în trei dosare în care a fost trimis în judecată de DIICOT, el primind 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck" şi trei ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu".

El a reuşit să fugă din România în anul 2006, fiind adus în ţară pe 19 iulie 2013. Omar Hayssam este încarcerat în prezent în Penitenciarul Mărgineni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb