Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări nu vor să mai participe la "dezastre"

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 septembrie 2009

Companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări, controlate de Vienna Insurance Group (VIG), nu au depus dosarul pentru a participa la Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), nemaifiind interesate să încheie asigurări obligatorii de locuinţe, au declarat ieri surse din piaţă.

Cauza principală ar fi nemulţumirile legate de forma actuală a legislaţiei privind asigurările obligatorii de locuinţe. Asigurătorii care au anunţat că vor să participe la PAID trebuiau să depună, până în septembrie, acte care să ateste Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) că pot desfăşura o astfel de activitate din punct de vedere legal. "În condiţiile în care VIG urma să participe cu 15% din capitalul social, reprezentând circa 1,5 milioane euro, vor avea loc unele schimbări în ce priveşte capitalul social", a precizat o sursă avizată, citată de NewsIn.

În România, grupul VIG controlează companiile Omniasig, Omniasig Asigurări de Viaţă, Asirom, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă, fiind cel mai mare jucător, cu o cotă de piaţă de 30,6%.

Grupul de iniţiativă, format din mai multe companii din piaţă, îşi propusese să înfiinţeze PAID în perioada 10-15 septembrie, iar până la sfârşitul lunii septembrie urma să fie vărsat capitalul social de către cei 18-19 asigurători care vor să încheie asigurări obligatorii de locuinţe, declarau anterior surse din piaţă.

Grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea PAID a propus ca asigurătorii care vor să încheie asigurări obligatorii de locuinţe să participe la capitalul social al PAID cu cel puţin 250.000 euro. Participaţia maximă a fiecărui asigurator la PAID nu poate depăşi 15% din capitalul Pool-ului.

Suma maxim asigurată este de 20.000 euro pentru locuinţele de tip A şi de 10.000 euro pentru locuinţele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro în cazul locuinţelor tip A şi de 10 euro în cazul locuinţelor tip B.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb