"Omniasig Pensii Private" vrea să fuzioneze sau să cumpere un fond mic pentru a-şi spori cota de piaţă

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 martie 2008

Omniasig Pensii Private vrea să-şi urce cota de piaţă la 2-3% în acest an, pentru a se apropia de primele cinci locuri din piaţă, după ce va fuziona cu o altă companie sau va cumpăra portofoliul unui jucător mai mic din piaţă, a declarat directorul firmei, Cristina Niţescu. Omniasig Pensii Private are o cotă de piaţă de 1,52% şi 63.264 de clienţi după repartizarea aleatorie. "În acest an dorim să fuzionăm sau să cumpărăm un fond mai mic pentru a creşte cota de piaţă a companiei la circa 2-3%, pentru a ne apropia de primele cinci locuri de pe piaţă", a menţionat Niţescu, care a adăugat că în prezent se poartă discuţii cu acţionarii pentru a vedea care sunt oportunităţile în piaţă.

În cazul unei achiziţii, Omniasig Pensii Private are în vedere mai ales preţul pentru un participant, pentru ca tranzacţia să fie una rentabilă, şi nu neglijează nici cota de piaţă.

Ea a adăugat că principalul obiectiv al companiei este acela de a administra un volum de active cât mai mare, pentru ca randamentele să fie cât mai bune. "Activitatea administratorului este sustenabilă financiar cu cât volumul de active este mai important", a adăugat şeful Omniasig Pensii Private, citat de NewsIn.

Compania şi-a majorat capitalul social cu 2,5 milioane euro în februarie, până la circa 8 milioane euro, pentru susţinerea activittăţii companiei.

Omniasig Pensii Private, care administrează fondul Omniforte, este primul administrator de pe pilonul II care a anunţat oficial că este dispus să fuzioneze sau să cumpere un alt fond mai mic.

Potrivit unor surse din piaţă, cel puţin trei fonduri de pe pilonul II care au strâns puţini participanţi sunt în negocieri de vânzare a portofoliului de clienţi.

Omniasig Pensii Private are ca acţionar majoritar TBI Holding, care deţine 90% din capital, iar restul de 10% este deţinut de către Omniasig.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb