OMV anunţă descoperirea unui zăcământ de petrol în Marea Barents

F.A.
Internaţional / 6 septembrie 2013

OMV, compania internaţională integrată din industria de petrol şi gaze naturale, a descoperit un zăcământ de petrol în Marea Barents, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Explorarea reuşită s-a făcut în cadrul licenţelor PL 537, semnate în 2009.

Jaap Huijskes, membru al Consiliului Executiv al OMV, responsabil pentru activitatea de Explorare şi Producţie: "Suntem încântaţi de succesul acestei operaţiuni de explorare. Descoperirea realizată şi potenţialul ei vor contribui în mod semnificativ la dezvoltarea organică, pe termen lung, a OMV în Europa de Nord. Acesta reprezintă încă un pas important, după tranzacţia cu Statoil anunţată recent, care vizează participaţii în câmpurile Gullfaks şi Gudrun."

"OMV (Norge) AS, operatorul licenţei de explorare PL 537, se apropie de încheierea lucrărilor de foraj la puţul 7324/8-1, Wisting Central. Prezenţa petrolului a fost dovedită prin măsurători şi teste specifice. Puţul a fost săpat până la o adâncime verticală de 905 metri sub nivelul mării; adâncimea apei la locaţie este de 373 de metri. Puţul va fi sigilat permanent şi abandonat", se mai arată în comunicat.

Obiectivul puţului a fost de a confirma conceptul de explorare şi de a dovedi existenţa hidrocarburilor în depozitele de roci datând din perioada Jurasicului Timpuriu şi Mijlociu, parte a subgrupului Realgrunnen de Sus, aflat în regiunea Hoop High, unde până în prezent nu s-au făcut lucrări de foraj.

În calitate de partener asociat, OMV deţine participaţii şi în alte trei licenţe din regiunea Hoop High. De asemenea, sunt aşteptate pentru anul 2014 lucrări de explorare în una din celelalte trei licenţe.

Din estimările preliminare reiese că descoperirea realizată în sectorul forat conţine între 60 şi 160 milioane barili de petrol recuperabil şi între 10 şi 40 miliarde cf de gaze naturale recuperabile. Luând în considerare segmentele echivalente adiacente primului, volumele de petrol recuperabil pentru întreaga licenţă PL 537 sunt estimate la valori între 200 şi 500 milioane de barili echivalent petrol (bep). Pentru a confirma întregul potenţial al licenţei sunt necesare activităţi suplimentare de foraj. Un al doilea puţ, Wisting Main, care vizează o altă ţintă, aflată la adâncimi mai mari, va fi săpat imediat după Wisting Central şi este de aşteptat să ofere date valoroase, potrivit sursei citate.

Ca operator, OMV (Norge) AS deţine o participaţie de 25% din licenţa de explorare, partenerii companiei fiind Petoro, Idemitsu, Tullow (fiecare cu câte 20%) şi Statoil (cu 15%).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb