OMV Petrom continuă investiţiile pentru modernizarea rafinăriei Petrobrazi

G.D.
Piaţa de Capital / 7 octombrie 2022

OMV Petrom continuă investiţiile pentru modernizarea rafinăriei Petrobrazi

OMV Petrom a finalizat, cu succes, transportul a patru camere de cocsare la rafinăria Petrobrazi, conform unui comunicat remis redacţiei. Acestea vor fi operaţionale în 2023 şi le vor înlocui pe cele din prezent, care funcţionează din 1989. Proiectul pentru înlocuirea camerelor a fost iniţiat în 2020. Până la acest moment au fost investiţi aproximativ 25 milioane de euro. Investiţia totală pentru înlocuirea camerelor de cocsare este de 70 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Rafinare şi Marketing: "Înlocuirea camerelor de cocsare este un proiect esenţial pentru rafinăria Petrobrazi. Investiţia noastră în acest proiect va îmbunătăţi eficienţa şi siguranţa operaţiunilor noastre. Camerele de cocsare vor fi înlocuite în cursul reviziei generale de două luni planificate pentru prima jumătate a anului 2023."

Camerele de cocsare au un rol esenţial în procesul de rafinare, asigurând, la temperaturi înalte, transformarea componentelor grele în produse superioare. Greutatea unei camere de cocsare este de aproape 200 de tone, diametrul este de circa 6 metri, iar înălţimea de aproximativ 30 de metri. Acestea au fost produse în România, în Bucureşti.

Transportul celor patru camere de cocsare a fost efectuat în două etape, cu respectarea tuturor normelor de siguranţă rutieră, având in vedere dimensiunile agabaritice. Fiecare transport a fost însoţit de echipaje de poliţie şi a inclus câte două camioane de tip trailer şi alte autovehicule pentru suport logistic.

Până la rafinărie, cele două convoaie au parcurs o distanţă de 150 de kilometri. Transporturile au fost efectuate în 66 de ore şi au necesitat mai multe operaţiuni logistice şi administrative pentru facilitarea traversării în siguranţă prin sensuri giratorii, pe sub poduri rutiere sau peste liniile de cale ferată electrificată.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Începând din 2005, OMV Petrom a investit peste 1,8 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi, o treime din această investiţie contribuind la reducerea impactului asupra mediului, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Se dezvolta.

    In timp ce OMV instaleaza camere de cocsare noi, de 70 mil euro, Romgazul a reusit, printr-o miscare magistrala, schimbarea numelui nu stiu carei entitati din Exxon blablabla in Romgaz Black sea.

    Ce e misto, dar probabil nu inteleg eu, noua entitate a Romgaz, prezentata ca o mare realizare, este inregistrata in Bahamas :-)) 

    1. Mi-ai amintit de centrala electrica de la Iernut.

    Vedeți de ce trebuia vândută!?

    Degeaba dăm din gură cu patriotismul nu suntem în stare de nimic!Din păcate  

    Afara cu OMV din tara. Nationalizam Petrom.

    1. De ce? Ca noi ne pricepem sa falimentam?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb