One United Properties înregistrează o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei

A.D.
Piaţa de Capital / 11 noiembrie

One United Properties înregistrează o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei

One United Properties (BVB: ONE) anunţă că a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei în primele nouă luni ale anului, în scădere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Potrivit comunicatului remis redacţiei, cifra de afaceri depăşeşte pragul de 1 miliard de lei încă din primele trei trimestre. Profitul brut pentru această perioadă a fost de 352,1 milioane de lei, în timp ce profitul net a ajuns la 298,6 milioane de lei.

"Acesta a fost un trimestru solid pentru One United Properties, marcat de creşteri substanţiale ale veniturilor nete din vânzările de proprietăţi rezidenţiale şi din chirii, care au contribuit la o profitabilitate îmbunătăţită pe segmentele noastre principale. Aceste rezultate sunt remarcabile, având în vedere că ritmul de dezvoltare a proiectelor a fost mai lent decât am anticipat pentru acest an, ca urmare a unor întârzieri administrative. Cu toate

acestea, veniturile respective nu sunt pierdute, ci doar amânate, reflectând modelul de recunoaştere a veniturilor al companiei, care pune accentul pe înregistrarea vânzărilor în funcţie de avansul dezvoltărilor, conform standardelor internaţionale de raportare financiară. În continuare, ne concentrăm pe implementarea proiectelor noastre şi adaptarea eficientă la cerinţele pieţei," a declarat Victor Căpitanu, Co-CEO al One United Properties.

Veniturile din vânzările de proprietăţi rezidenţiale au ajuns la 816,6 milioane de lei, o scădere de 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a faptului că mai multe şantiere de construcţie au ajuns în etapele finale, în care veniturile sunt recunoscute mai treptat. Cu toate acestea, venitul net din vânzarea de proprietăţi rezidenţiale a crescut cu 12% faţă de anul precedent, ajungând la 282,8 milioane de lei. Marja netă din vânzările de proprietăţi rezidenţiale a crescut de la 28,7% în primele nouă luni din anul trecut, la 34,6% în aceeaşi perioadă din acest an, reflectând impactul evoluţiei constante în cadrul dezvoltărilor.

Veniturile din chirii, care includ veniturile din divizia comercială şi serviciile pentru chiriaşi, au crescut cu 15% faţă de anul trecut, ajungând la 113,6 milioane de lei în primele

nouă luni din acest an. Venitul net din chirii a înregistrat o creştere de 19%, atingând 81,1 milioane de lei. În primele nouă luni din acest an, One United Properties a închiriat şi pre- închiriat 12.100 metri pătraţi de spaţii de birouri şi comerciale şi a semnat numeroase prelungiri ale contractelor de închiriere pentru o suprafaţă totală de 6.770 metri pătraţi.

Impactul financiar al acestor noi închirieri se va reflecta în veniturile viitoare.

În ciuda activităţilor semnificative de dezvoltare, poziţia de numerar a companiei a crescut cu 47% de la începutul anului, ajungând la 617,6 milioane de lei la finalul celui de-al

treilea trimestru din acest an, susţinută de majorarea capitalului social. Indicatorul loan-to-value a rămas stabil la 30% la 30 septembrie, demonstrând o situaţie financiară solidă

şi un grad de îndatorare redus în comparaţie cu alte companii similare din Europa. Datoria netă a scăzut şi a ajuns la 554,2 milioane de lei, adică 10% din totalul activelor.

"Poziţia noastră financiară este una solidă, susţinută de rezervele noastre de numerar consistente, activele imobiliare substanţiale şi gradul redus de îndatorare. De la listare, ne-am extins semnificativ afacerea, triplând activele şi capitalurile proprii, în timp ce am menţinut o structură operaţională eficientă şi am controlat cu atenţie costurile administrative. În prezent, avem în dezvoltare proiecte cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) totală de 1,5 miliarde de euro şi un pipeline suplimentar de 1,8 miliarde de euro. Acest portofoliu în expansiune, împreună cu gestionarea atentă a resurselor noastre financiare, ne permite să accesăm noi oportunităţi pe piaţa imobiliară din Bucureşti şi să

continuăm să aducem o contribuţie comunităţilor în care suntem prezenţi," a adăugat Andrei Diaconescu, Co-CEO al One United Properties.

La 30 septembrie, One United Properties avea 14 dezvoltări în construcţie, care cuprindeau 4.041 de unităţi, 22.000 metri pătraţi de spaţii de birouri şi 21.000 metri pătraţi

de spaţii comerciale, cu o Valoare Brută de Dezvoltare (GDV) totală de 1,5 miliarde de euro.

La finalul perioadei, 70% dintre unităţile disponibile pentru vânzare, aflate fie în curs de dezvoltare, fie deja livrate, erau vândute. Sumele care urmează să fie încasate conform

contractelor încheiate cu clienţii până la 30 septembrie ajung la 353 de milioane de euro în numerar suplimentar până în 2026.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. excelenta pentru actionari! tot mai sus!

    marja neta 35% practic din 5000 E/mp la cat il vand cei de la one 1750 e profit si restul de 65% 3250 e/mp e cost constructie/materiale/ management etc... cam nesimtita marja si nu stiu cati din romani isi permit un asemenea pret pe mp.

    oricum actiunile one la vale, e rost de corectie. 

    1. Ce ai scris e si motivul pentru care vand institutionalii,marja nesustenabila pentru ca se cam termina 'investitiile in apartamente'.Rentabilitatea la chirie e semnificativ mai m ica decat la Fidelis.De unde si miliardele care vin potop in Fidelis.

      In plus sunt controalele ANAF la averea foarte multor 'investitori' in blocurile lor=economie gri sau subterana. 

      Asta pe langa problema majora pecare au aflat-o tarziu si institutionalii,cu profitul scriptic aratat la nevoie prin plimbarea pachetelor de apartamente intre firme 'de casa'.

      Cred ca apare evident acum ca sunt investitori cu detineri mari care 'nu cred' in profitul pe care-l flutura ONE.Pot fi si alte explicatii fata de cele de mai sus,ba chiar putem considera ca alea de mai sus sunt gresite.La ce ajuta?Evident ca sunt explicatii puternice ca nu s-ar vinde ca la potop,pe scaderea drastica a cotatiei,doar asa de florile marului.Nu arunca institutionalii actiunile in pierdere fara un motiv. 

      Toate vanzarile recente, cel putin din ultima luna, sunt in pierdere, de moment ce nu au fost inca incarcate actiunile subscrise la valoarea nominala. Poate doar fondatorii sa aiba pret mediu sub 0.7 in acest moment.

    Cand marele ceo este presat de cei mai mari participanti in afacere,cumparatori la MCS,administratori sa elimine din combinatie rudele din casa pe unde se scurgeau zeci de milioane,e cam clar ce imagine au despre companie cei care nu sunt implicati si afla astea!

    DE ce oare nu raporteaza financiar si situatia individuala, ca doar nu grupul este listat la bursa?

    Numai vesti bune, dar investitorii nu prea mai au incredere - 1.25% azi.

    Stați sa treacă alegerile, sa vezi controale de la toate institutiile,ANAF-ul va rupe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb