One United Properties se alătură UN Global Compact, cea mai amplă iniţiativă pentru sustenabilitate corporativă din lume

G.U.
Piaţa de Capital #Construcţii / 6 decembrie 2021

One United Properties se alătură UN Global Compact, cea mai amplă iniţiativă pentru sustenabilitate corporativă din lume

One United Properties (BVB: ONE), unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, se alătură United Nations Global Compact (Platforma Global Compact a Naţiunilor Unite), cea mai mare iniţiativă pentru sustenabilitate corporativă din lume. Decizia de a adera la UN Global Compact face parte dintr-o strategie mai amplă a companiei privind sustenabilitatea, pe care One United Properties o va implementa în lunile următoare, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

"Prin numărul mare de proiecte imobiliare de amploare pe care le dezvoltăm, One United Properties este o companie responsabilă nu numai faţă de clienţii săi, ci şi faţă de comunităţile locale. Fiind unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori din România, avem un impact semnificativ în formarea oraşelor în care trăiesc milioane de oameni. Sustenabilitatea nu se întâmplă peste noapte; ea a fost întotdeauna la baza viziunii One United Properties. De-a lungul anilor, am excelat în dezvoltarea clădirilor verzi de top din România. Odată cu aderarea la UN Global Compact, suntem pregătiţi să ne angajăm şi mai ferm în susţinerea standardelor de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă (ESG), în toate aspectele businessului nostru. Vedem un interes din ce în ce mai mare al investitorilor instituţionali globali pentru modul în care companiile publice abordează sustenabilitatea şi factorii ESG şi ne dorim să fim promotori ai acestei mişcări în România. În calitate de companie publică, vedem acest angajament ca pe o promisiune indiscutabilă faţă de toţi partenerii noştri că ne implicăm în îndeplinirea aşteptărilor lor, fără a face vreun compromis", a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Potrivit sursei citate, odată cu aderarea la UN Global Compact, One United Properties s-a angajat să sprijine cele zece Principii ale acestei iniţiative privind drepturile omului, muncă, mediu şi combaterea corupţiei. Totodată, compania va raporta periodic progresele înregistrate şi va prezenta acţiunile concrete întreprinse pentru implementarea acestor principii şi măsurarea rezultatelor.

Un prim pas în acest sens îl reprezintă emiterea până la finele acestui an a primul raport de sustenabilitate One United Properties pentru anul 2020. Acesta va oferi tuturor partenerilor companiei o perspectivă asupra modului în care aceasta s-a raportat la factorii ESG - de mediu, sociali şi de guvernanţă în anul precedent listării la Bursa de Valori Bucureşti. Începând cu 2022, compania va emite anual rapoarte de sustenabilitate, subliniind impactul asupra mediului şi comunităţilor locale. În paralel, One United Properties va dezvolta în cadrul Consiliului său de Administraţie un plan de acţiune pe termen mediu în domeniul ESG şi, de asemenea, va căuta o entitate independentă pentru evaluarea ESG şi măsurarea acţiunilor sale.

One United Properties este deja o companie dedicată practicilor sustenabile de mai mulţi ani. Din 2015, compania este membră a Romanian Green Building Council (RoGBC), o organizaţie care promovează responsabilitatea faţă de mediu şi eficienţa energetică. Toate dezvoltările rezidenţiale ale One United Properties sunt certificate "Green Homes" de către RoGBC, ceea ce presupune, printre altele: sortare pentru reciclare pe şantier, reducerea efectului de seră prin acoperişuri deschise şi spaţii terasate, plante perene pentru fiecare balcon în parte, optimizarea consumului de apă prin irigaţii eficiente, conectate la sisteme inteligente BMS, unităţi sanitare eficiente cu debit redus, eliminarea poluării luminoase prin instalarea de lămpi cu LED, utilizarea materialelor de construcţie durabile precum cărămizile, dar şi eficienţă energetică, sortarea deşeurilor şi compostare. Pe lângă toate acestea, One Peninsula şi One Lake District, ambele proiecte în curs de dezvoltare, sunt singurele proiecte rezidenţiale din Bucureşti cu sistem de pompă de căldură geotermală.

Toate clădirile de birouri One United Properties au certificare WELL Health and Safety, cea mai riguroasă certificare axată pe bunăstarea angajaţilor, precum şi certificări LEED. One Tower a primit certificare LEED Platinum v4, în timp ce One Cotroceni Park a primit pre-certificare LEED Platinum v4. În plus, One Floreasca City, o dezvoltare mixtă care include o clădire de birouri - One Tower şi componenta rezidenţială One Mircea Eliade, a fost premiată la nivel internaţional la International Property Awards 2019-2020 pentru cea mai bună dezvoltare rezidenţială durabilă din lume.

Pe lângă dezvoltarea clădirilor verzi şi durabile, One United Properties rămâne dedicată protejării şi regenerării patrimoniului cultural al Capitalei. În acest context, în septembrie 2021 compania a anunţat achiziţia unui imobil istoric situat pe strada Georges Clemenceau nr.2, Sector 1, Bucureşti, în apropierea Ateneului Român. One Athenee va reprezenta primul proiect al One United Properties de renovare a unui monument cultural. Compania dezvoltă în prezent şi cel mai mare proiect de regenerare urbană din Bucureşti, One Cotroceni Park, care rescrie peisajul urban al cartierului Cotroceni şi aduce valoare zonei şi comunităţii respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb