ONU - absentă din grupurile care discută despre Venezuela

M.C.
Internaţional / 5 februarie 2019

Antonio Guterres (Sursa foto: Twitter)

Antonio Guterres (Sursa foto: Twitter)

Secretariatul general al ONU nu va participa la nici o reuniune a grupurilor care se formează pentru a discuta despre criza venezueleană, în scopul ''de a-şi păstra credibilitatea'' în propunerea sa privind misiunea de bune oficii în Venezuela, a afirmat, ieri, şeful său, Antonio Guterres, citat de AFP.

''Secretariatul ONU a decis să nu facă parte din nici unul dintre aceste grupuri, pentru a ne păstra credibilitatea propunerii noastre de bune oficii către cele două tabere şi pentru a fi în măsură, la cererea lor, de a ajuta la găsirea unei soluţii politice'', a declarat pentru media secretarul general al ONU.

Cu toate că şi-a exprimat ''preocuparea'' în legătură cu evoluţia situaţiei din Venezuela, Antonio Guterres nu a precizat grupurile la care face aluzie.

Săptămâna trecută, Uruguay şi Mexic au anunţat, la rândul lor, organizarea unei conferinţe internaţionale pe 7 februarie, la Montevideo, care să reunească ţările şi organismele ce afişează ''o poziţie neutră'' privind criza din Venezuela.

Uruguay şi Mexic, care nu l-au recunoscut pe opozantul Juan Guaido drept preşedinte autoproclamat, au explicat că iniţiativa lor vizează să răspundă ''apelului '' lui Antonio Guterres ''de a paria pe dialog''.

Cele două ţări pledează pentru o ieşire negociată din criză politică care zguduie Venezuela.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Consider înțeleaptă Decizia Secretariatului General al ONU. Venezuela trebuie să rezolve singură Criza Politică. SUA trebuie să-și retragă propaganda otrăvită și tentaculele din Venezuela. Șefii de state din America Centrală și de Sud, unii miopi, servili sau purtați de interese meschine, trebuie să fie vigilenți și prudenți, atât în propria țară cât și în relațiile cu Venezuela, dar mai ales cu SUA care din nou, în urma eșecurilor din alte părți ale lumii, are pe rol Dosarul America Latină. UE trebuie să-și rezolve problemele proprii interminabile și să ia atitudine față de situația din Venezuela în cunoștință de cauză. Rusia, China, Coreea de Nord, Vietnam, India, Iran,alte state arabe, Italia, Spania, Mexic, Cuba, Uruguay și alte state din America de Sud care nu au căzut total pradă intervenționismului SUA, trebuie să ia atitudine urgentă, fermă și activă împotriva lăcomiei deșănțate a SUA, a propagandei false și a amestecului brutal, nedrept și nejustificat al acesteia, în viața poporului din Venezuela. MADURO, ales președinte de venezueleni pentru al doilea mandat, fără intervenții militare, va TRIUMFA, cu tot cu sancțiunile economice de sugrumare impuse de SUA și ACOLIȚII NEVERTEBRAȚI, iar TÂNĂRUL FLĂCĂU NAIV, autointitulat ?, va PARLAMENTA SINGUR !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb