ONU adaugă Israelul pe lista statelor care comit violenţe împotriva copiilor

S.B.
Internaţional / 8 iunie

ONU adaugă Israelul pe lista statelor care comit violenţe împotriva copiilor

Organizaţia Naţiunilor Unite a adăugat Israelul pe lista globală a statelor şi a grupurilor armate care au comis violenţe împotriva copiilor, potrivit reprezentantului ţării la ONU, Gilad Erdan, informează news.ro.

Vestea includerii Israelului pe listă vine după opt luni de război în Gaza în care se estimează că peste 13.000 de copii se numără printre cei 36.500 de morţi şi vine la o zi după bombardarea de către forţele israeliene a unei şcoli ONU din centrul Gazei, care a ucis mai mult de 40 de palestinieni, inclusiv copii.

Potrivit oficialilor pentru drepturile omului, şi organizaţia Hamas este nominalizată în raport şi pentru uciderea şi răpirea copiilor în atacul său din 7 octombrie asupra Israelului, în care aproape 1.200 de israelieni au fost ucişi.

Erdan s-a declarat "şocat şi dezgustat" de decizia "ruşinoasă" de a include Israelul pe lista din acest an, care face parte dintr-un raport privind copiii şi conflictul armat care urmează să fie prezentat Consiliului de Securitate al ONU vinerea viitoare.

Raportul include uciderea, mutilarea, abuzul sexual, răpirea sau recrutarea copiilor, refuzul accesului la ajutor şi atacurile vizând şcoli şi spitale.

Raportul este întocmit de reprezentantul special al secretarului general al ONU pentru copii şi conflicte armate, Virginia Gamba.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a emis o declaraţie conform căreia ONU "s-a adăugat pe lista neagră a istoriei atunci când s-a alăturat celor care îi susţin pe ucigaşii Hamas".

Israel Katz, ministrul de externe al Israelului, a avertizat că decizia ar avea un impact asupra relaţiilor ţării sale cu ONU, care sunt deja foarte tensionate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ONU… a uitat in raportul de dupa W2 sa puna USA Franta UK si RUSIA… cand au bombardat fabrici spitale scoli cu tot cu civili sau copii…. atat in Germania cat si in Japonia….

    dar asta e alta tema care doare.. asa e in razboi… in cazul nostru teroristi bagati intre civili … spitale scoli copii…  

    mult mai rusinos e ce au facut Rusii si Hamasul (teroristii) decat cum au raspuns agresatii la ofensiva…. 

    iar cu nebunii… ideologic/religios… nu prea ai ce discuta…. fanatismul si credinta in cvul lor e prea puternic de a o modela… aici e nevoie de “rupturi” si socuri puternice… ideologice de credinte si credibilitati..  

    teroristii au arta naratiunii… ca hotii neprinsi negustori cinstiti…. pana si Hitler avea arta naratiunii cand ataca si cucerea sub pretexte multiple… ca dupa ce si-a asigutat un control si monopol mai mare.. sa isi dea arama pe fata … asupra vointei / dorintei lui militare si ideologice…. 

    intrebarea care tre sa si-o puna ONU este: 

    Lasam in Gaza sa germineze in continuare aceasta samanta ideologica canceroasa pana cand va duce la decesul final al “pacientului” sau o scoatem cat mai rapid prin operatie? 

    Sa ai in credinte ideologice scopuri de a curata de pe afata pamantului israeluti / evrei si sa predai in “biserici” secrete invataturi continue de ura, de cum sa ucizi civili, de cum sa plantezi bombe, de cum sa te prefaci, etc.,., denota o mare mare rautate… 

    Cancerul asta ideologic terorist se tot extinde prin diferite forme…, 

    Ne luptam cu cancerul… nu cu pacientul… unii declanseaza “cancerul” … “genetic” mostenire ideologica… altii il declanseaza prin “actiuni/comportament/trai/c onsum”..  

    Daca exista “substante sau materiale” ce pot declansa cancerul terorist in anumite medii economice… acele lucruri trebuiesc eliminate si restructurate principal… 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb