ONU:  Consiliul de Securitate respinge cererea de anchetă a Rusiei privind dezvoltarea de arme biologice în Ucraina

G.D.
Internaţional / 3 noiembrie 2022

Consiliul de Securitate respinge cererea de anchetă a Rusiei privind dezvoltarea de arme biologice în Ucraina

Consiliul de Securitate a respins ieri un proiect de rezoluţie al Rusiei care cerea o anchetă asupra acuzaţiilor sale de implicare a Washingtonului în presupusa dezvoltare a unor arme biologice în Ucraina, transmite AFP, conform Agerpres.

Rusia a solicitat oficial săptămâna trecută o anchetă a ONU asupra acestor acuzaţii pe care Moscova le-a susţinut în mod regulat de la începutul ofensivei sale în Ucraina.

Rezoluţia supusă ieri la vot a primit două voturi favorabile (Rusia şi China) şi trei voturi împotrivă (Franţa, Statele Unite şi Regatul Unit, ţări cu drept de veto). Cei zece membri nepermanenţi ai Consiliul de Securitate s-au abţinut.

Textul rezoluţiei respinse prevedea "înfiinţarea unei comisii formate din toţi membrii Consiliului de Securitate pentru a investiga acuzaţiile împotriva Statelor Unite şi Ucrainei" cu privire la obligaţiile care le revin în temeiul Convenţiei care interzice dezvoltarea, producerea şi utilizarea armelor biologice.

Adjunctul ambasadorului rus la ONU, Dmitri Polianski, şi-a exprimat regretul în legătură cu rezultatul votului, denunţând atitudinea ţărilor occidentale care "au făcut dovada că regulile nu li se aplică".

"Este o mentalitate colonială obişnuită, ne-am obişnuit, nici măcar nu suntem surprinşi de ea", a adăugat diplomatul rus, promiţând să revină asupra acestei chestiuni la conferinţa de revizuire a Convenţiei privind interzicerea armelor biologice, care va avea loc la Geneva în perioada 28 noiembrie - 16 decembrie.

"Statele Unite au votat împotriva acestei rezoluţii pentru că se bazează pe dezinformare, necinste, rea-credinţă şi o totală lipsă de respect" faţă de Consiliul de Securitate, a răspuns ambasadoarea americană Linda Thomas-Greenfield. Această rezoluţie este "o piatră de hotar în înşelăciunea şi minciunile Rusiei" şi "nimeni nu muşcă momeala, cu excepţia Chinei", a adăugat ea.

Statele Unite şi Ucraina au respins deja categoric acuzaţiile Rusiei săptămâna trecută, americanii calificându-le drept "pură invenţie".

Adjunctul Înaltului Reprezentant al ONU pentru probleme de dezarmare, Adedeji Ebo, a declarat că ONU "nu este la curent" cu un program de arme biologice în Ucraina şi nu are nici mandat şi nici "abilităţi tehnice" pentru a desfăşura o anchetă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Normal,

    ce catastrofa de imagine ar fi daca sar dovedi

    laboratoarele militare biologice americane din Ucraina 

    1. ONU are comisie permanenta in Ucraina din 2014, cand au fost chemati de conducerea de dupa maidan...ei stiu tot ce se intampla acolo si niciodata nu au manifestat simpatie pentru vest, de fapt nu au condamnat inca nici invazia....deci e caraghios sa nu ii crezi daca ei spun ca nu sunt cercetari pentru arme biologice. Dealtfel rusii au zis ca laboaratoarele secrete si savantii americani sunt in Mariupol, nu au gasit nici ei inca nimic?

      Au gasit dar ptr.bani multe face omul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb