OPEC îşi exprimă îngrijorarea în privinţa cotaţiilor petroliere

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 aprilie 2011

În prezent, cotaţia petrolului tranzacţionat la bursa americană trece de 108 dolari/baril, iar cea a ţiţeiului de la bursa londoneză - de 122 dolari barilul.

În prezent, cotaţia petrolului tranzacţionat la bursa americană trece de 108 dolari/baril, iar cea a ţiţeiului de la bursa londoneză - de 122 dolari barilul.

Statele producătoare de ţiţei sunt îngrijorate de preţurile ridicate de pe piaţa de profil, susţine secretarul general al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Abdullah El-Badri, care subliniază că pe segmentul livrărilor nu sunt probleme.

"Nivelul ridicat al preţului petrolului este o sursă de îngrijorare. În acest moment există o primă de risc de 15-20 de dolari", a declarat Abdullah El-Badri, cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor energiei din Asia.

Secretarul general al OPEC a apreciat că, în prezent, pieţele sunt aprovizionate în mod "adecvat", astfel că nu este nevoie să fie majorată producţia, deoarece nu există cumpărători.

"Piaţa este aprovizionată în mod adecvat şi producţia OPEC a fost, în martie, la aproximativ acelaşi nivel ca şi în luna decembrie, chiar dacă o ţară membră nu mai produce", a spus Badri, făcând referire la Libia.

În plus, ministrul saudit de resort, Ali al-Naimi, a menţionat că situaţia preţurilor este îngrijorătoare în condiţiile în care redresarea economiei este fragilă, iar în multe ţări şomajul este la niveluri inacceptabile.

La rândul său, ministrul petrolului din Kuweit, şeicul Ahmad al-Abdullah al-Sabah, a spus că, la nivelul curent al preţurilor, cheltuielile cu importurile de petrol ar putea genera poveri apăsătoare pentru multe ţări dependente de aceste achiziţii.

Duminică, directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA), Nobua Tanaka, a declarat că actualele preţuri ale petrolului sunt "prea mari", iar organismul pe care îl conduce este îngrijorat că acest lucru ar putea afecta creşterea economică şi cererea de ţiţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb