Opera Comică pentru Copii deschide stagiunea 2023-2024 pe 9 septembrie

Comunicate de presă / 4 septembrie 2023

Opera Comică pentru Copii deschide stagiunea 2023-2024 pe 9 septembrie

Opera Comică pentru Copii deschide stagiunea 2023-2024 pe 9 septembrie, de la ora 10, când sunt programate două titluri foarte apreciate de copii: musicalul "Heidi", în regia Claudiei Ciobanu, programat în Sala UnderGrant, şi spectacolul muzical "Aventurile lui Peer Gynt", în regia maestrului Cristian Mihăilescu, jucat în Salonul Mozart. O săptămână mai târziu, pe 15 septembrie, la Sala Mare, publicul este invitat la o primă premieră a noii stagiuni - spectacolul de musical cu licenţă internaţională ,,Annie Jr.", în regia Antoanetei Cojocaru. Tot aici, în stagiunea 2023-2024 vor mai putea fi vizionate în premieră: baletul ,,Lacul Lebedelor", în regia şi coregrafia Andreei Soare, opera ,,Flautul Fermecat", în regia maestrului Cristian Mihăilescu şi spectacolul de musical cu licenţă internaţională ,,Matilda", în regia lui Emil Pantelimon. Biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro.

"Aventurile lui Peer Gynt" revin în Salonul Mozart

Peer Gynt este un tânăr fermecător, în acelaşi timp leneş şi îngâmfat, care pleacă de acasă pentru a face avere. El trece prin numeroase aventuri, urmărit de ghinion: răpeşte o mireasă, se căsătoreşte cu prinţesa trolilor, se preface că poate prezice viitorul şi multe altele. Din fericire, el cunoaşte marea dragoste în tânăra Solveig, alături de care va rămâne pentru totdeauna.

Spectacolul muzical "Aventurile lui Peer Gynt" poartă semnătura regizorală a maestrului Cristian Mihăilescu şi este interpretat de către soliştii şi orchestra Operei Comice pentru Copii, sub bagheta dirijorilor Gheorghe Iliuţă şi Alexandru Ilie.

"Heidi" îşi aşteaptă prietenii în Sala UnderGrant

Heidi revine cu prietenii ei în Sala UnderGrant, într-un spectacol proaspăt ca aerul munţilor. Heidi a devenit un model pentru spectatori: ea vede tot ce e bun în oameni, iubeşte natura şi animalele, vrea să descopere cât mai multe lucruri, dar mai presus de toate, reuşeşte să-i ajute pe toţi cei din jurul său să-şi găsească menirea. Întâlnirea cu Heidi şi încercările prin care trebuie să treacă este mereu o experienţă unică, de văzut doar la Opera Comică pentru Copii.

"Annie Jr.", premiera de la început de stagiune

Annie este o fetiţă orfană curajoasă, care reuşeşte să-şi găsească un cămin şi să cucerească inimile tuturor în stagiunea 2023/2024, la Opera Comică pentru Copii, într-un spectacol de poveste realizat de Antoaneta Cojocaru. Muzica lui Charles Strouse, cu care a câştigat Premiile Tony în anul 1977, conţine celebrele hit-uri "Tomorrow" şi "I don't need anything but you", va răsuna pe scena Operei Comice pentru Copii în interpretarea micilor artişti din programul "School of musical" al OCC.

"Mi s-a sugerat sa iau spectacolul Annie ca o provocare. Şi exact asta am făcut. Căci Annie însăşi ne provoacă la a căuta o lume adevărată şi astfel mai puternică poate. O lume în care oamenii sunt ceea ce sunt. O lume în care prietenia cântăreşte mult, în care există cuvânt, o lume care se reconstruieşte din propria cenuşă, cu mai multă lumină, cu un preşedinte salvator, cu un câine care vorbeşte, cu oameni buni care se ataşează de alţi oameni, şi oameni răi care nu apucă să facă răul până la capăt. O lume cu mai mult curaj. Annie e povestea unei fete care evadează, care trece dincolo, care construieşte altă realitate, care speră că va fi bine chiar şi atunci când nu e bine deloc. Annie e frumoasă, în special pentru că depăşeşte limite.", a declarat Antoaneta Cojocaru, autoarea spectacolului.

Bilete şi Abonamente pentru Stagiunea 2023-2024 disponibile online

Întreaga stagiune 2023-2024 este disponibilă la vânzare în reţeaua bilete.ro. Spectatorii care doresc să îşi asigure locuri încă de pe acum la spectacolele stagiunii viitoare, îşi pot achiziţiona abonamente, la preţuri cuprinse între 350 şi 650 de lei, având astfel loc confirmat la 10 reprezentaţii de weekend la Sala Mare a instituţiei, cu excepţia premierelor şi avanpremierelor. Abonamentele dedicate spectacolelor din sălile mici ale OCC, Sala UnderGrant şi Salonul Mozart, sunt disponibile la preţul de 300 de lei şi asigură locuri la 10 reprezentaţii de weekend desfăşurate în aceste săli, cu excepţia avanpremierelor şi premierelor. În funcţie de varianta aleasă, abonamentele cuprind puzzle-uri, seturi cadou şi obiecte promoţionale OCC. Mai multe detalii pe operacomica.ro.

O nouă ediţie a Atelierelor "Micul Artist" începe în luna septembrie OCC

Au început înscrierile pentru o nouă serie de Ateliere "Micul Artist" la Opera Comică pentru Copii. Balet, Cor, Actorie, Dezbateri, Street Dance, Fotografie, Bandă desenată, Comunicare, Şah sunt doar câteva dintre cursurile la care cei mici pot participa şi în acest an, alături de multe altele noi. Pe durata anului şcolar vor fi 30 întâlniri pentru fiecare atelier, la sediu sau online, o dată pe săptămână, iar plata este de 30 lei/oră de curs, în total 450 de lei pentru un modul care presupune 15 întâlniri. Înscrierile se desfăşoară exclusiv online, prin completarea unui formular, iar apoi părinţii sunt aşteptaţi direct la preselecţii, care au loc în perioada 18-24 septembrie 2023, în ziua de desfăşurare a cursului, în funcţie de atelierele alese. Programul complet al atelierelor şi formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul proiectului, la adresa ateliereocc.ro/inscriere-ateliere.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate - operă, balet, musical, concerte-lecţie, operetă, teatru muzical - cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară şi de iarnă, Atelierele "Micul Artist", ,,Magazinul OCC", Tururile "În Spatele Cortinei", ,,Petreceri de ziua de naştere", ,,Escape Room", "Aventura Parc", "Abonamente" sau "Voluntariat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb