OPERAŢIUNEA CRISTAL: Inspectorii antifraudă au aplicat amenzi şi au confiscat bunuri şi sume de aproximativ 2 milioane de euro

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 28 octombrie 2015

Inspectorii antifraudă au aplicat amenzi şi au confiscat bunuri şi sume în valoare totală de aproximativ două milioane de euro în prima săptămână de la declanşarea Operaţiunii "Cristal' în cadrul căreia sunt controlate şi monitorizate 60 de centre engros din ţară, potrivit unui comunicat ANAF.

În săptămâna 19 - 25 octombrie au fost verificaţi 1.237 de contribuabili iar valoarea amenzilor aplicate a depăşit 7 milioane de lei. Pentru 123 de contribuabili activitatea a fost interzisă iar pentru 13, care ofereau servicii de catering/restaurant în interiorul centrelor engros, a fost decisă suspendarea activităţii din cauza lipsei casei de marcat. Bunurile şi sumele confiscate în cadrul controalelor se ridică la 2,09 milioane de lei, precizează sursa citată.

Un număr de 170 de contribuabili au fost invitaţi la sediul Direcţiei Antifraudă pentru continuarea verificărilor.

"Atenţionăm cumpărătorii de mărfuri (clienţii centrelor engros) să solicite şi să se asigure că primesc şi deţin, pentru mărfurile cumpărate, toate actele prevăzute de lege, facturi, chitanţe, avize, documente transport, bonuri fiscale după caz, pentru că acţiunile ANAF de control şi monitorizare se extind pe întregul traseu al bunurilor ce pleacă din centrele engros, până la consumatorul final, inspectorii verificând toate verigile lanţurilor de comercializare. Inspectorii antifraudă operează analize de risc cu privire la comercianţi, dar şi legate de clienţii acestora, în funcţie de informaţiile rezultate din monitorizarea achiziţiilor intracomunitare şi a importurilor de bunuri", se menţionează în comunicatul citat.

Direcţia Antifraudă Fiscală a demarat, în 19 octombrie, prima etapă a operaţiunii de control şi monitorizare a firmelor care îşi desfăşoară activitatea în toate centrele engros din România, denumită Operaţiunea "Cristal", ce vizează 60 de astfel de locaţii, prin descinderi simultane în 15 centre din întreaga ţară.

Astfel, în fiecare zi, până pe 25 decembrie 2015, atât în cadrul controalelor operative, cât şi al verificărilor documentare şi al întâlnirilor cu reprezentanţii firmelor depistate cu nereguli în timpul controalelor, inspectorii antifraudă din toată ţară vor verifica în detaliu activitatea economică şi traficul de mărfuri din toate complexurile comerciale.

Pe parcursul controalelor operative, inspectorii antifraudă vor beneficia de suportul Brigăzii de intervenţie rapidă din cadrul Jandarmeriei Române

Operaţiunea "Cristal" va fi reluată la începutul anului 2016, avându-se în vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape, care se va încheia în 25 decembrie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb