Operatorul de cinematografe AMC din SUA a atras fonduri de 250 de milioane de dolari

S.B.
Companii / 15 mai

Operatorul de cinematografe AMC din SUA a atras fonduri de 250 de milioane de dolari

Operatorul american de cinematografe AMC Entertainment a atras fonduri de aproximativ 250 de milioane de dolari, finalizând vânzarea de acţiuni luni, pe fondul unui interes reînnoit pentru acţiunile meme, declanşat de revenirea pe reţelele de socializare a "Roaring Kitty", iar titlurile sale au urcat marţi cu 90%, informează news.ro.

AMC a vândut 72,5 milioane de acţiuni, într-o ofertă de acţiuni pe care a lansat-o pe 28 martie. Compania a vândut acele acţiuni la un preţ mediu de 3,45 USD pe unitate, înainte de comisioane.

Acţiunile AMC au crescut cu 90% marţi, în urma ştirilor despre vânzare, şi tranzacţiile au fost întrerupte din cauza volatilităţii, la un moment dat.

Acţiunile companiei au început luni tranzacţiile la 3,52 USD, în creştere cu aproximativ 21% faţă de închiderea de vineri, ceea ce probabil că a determinat AMC să finalizeze vânzarea de acţiuni la aceste preţuri ridicate.

Pe măsură ce tranzacţiile de luni au continuat, preţul acţiunilor AMC s-a dublat, ajungând la un vârf intraday de 5,88 USD pe unitate. Acţiunile au încheiat sesiunea de luni în creştere cu peste 78, la 5,19 USD pe unitate.

"Roaring Kitty" a revenit în centrul atenţiei după ce a redevenit brusc activ pe reţelele de socializare, potrivit Fox Business. Celebrul comerciant cu amănuntul de meme, identificat pe scară largă ca Keith Gill, şi-a întrerupt pauza de aproximativ trei ani a contului său "Roaring Kitty" X, duminică seara, cu o imagine înfăţişând un jucător de jocuri video aşezat şi înclinat în faţă. Înainte de asta, cea mai recentă postare a lui pe X a fost în iunie 2021.

Postarea de duminică şi numeroasele clipuri video ulterioare cu care şi-a inundat cronologia luni au fost urmate de creşterea puternică a acţiunilor GameStop şi ale altor aşa-numitelor "acţiuni meme", care au înregistrat creşteri masive ale preţurilor acţiunilor. Titlurile GameStop au urcat la rândul lor, marţi, cu 70%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb