Operatorul NYSE a lansat contracte futures pe bitcoin

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 septembrie 2019

Operatorul NYSE a lansat contracte futures pe bitcoin

Intercontinental Exchange (ICE), pro­prietarul New York Stock Exchange (NYSE), a lansat, duminică seara, contracte futures pe bitcoin, într-o acţiune destinată atragerii investitorilor care au ezitat până acum în privinţa tranzacţionării criptomonedei, conform CNBC.

Prima tranzacţie cu noile contracte a fost executată pe piaţa futures ICE la ora locală 20:02, la un preţ de 10.115 dolari, conform valorii curente a monedei virtuale.

Bakkt, firma aflată "în spatele" contractelor, s-a aliat cu ICE în acest proiect care are ca scop să facă tranzacţionarea şi plata cu criptomonede viabile pentru investitorii retail şi cei instituţionali.

Contractul are livrare fizică, ceea ce înseamnă că la decontare plata se face în bitcoin. Acest lucru este diferit faţă de ceea ce se întâmplă la concurentul ICE, CME Group Inc., care a introdus în 2017 propriile contracte futures pentru moneda digitală, care sunt decontate în numerar. Decontarea fizică este utilizată pentru alte contracte, precum cele pe obligaţiuni, petrol, carne de vită şi metale.

Fanii criptomonedei speră că aceste contracte futures pe bitcoin de la ICE, care sunt reglementate la nivel federal, pot oferi legitimitatea atât de necesară unei clase de active controversate, parte dintr-o industrie aflată la început.

Bitcoin-ul este cunoscut şi pentru volatilitatea sa crescută: dacă în 2017 atingea aproape de 20.000 de dolari, în anul următor a scăzut puternic. Anul acesta, criptomoneda a crescut, specialiştii atribuind saltul preţului unor companii mari precum Facebook, care plănuiesc lansarea unei criptomonede.

La ICE, investitorii pot tranzacţiona futures pe bitcoin zilnic sau lunar, potrivit site-ului web al pieţei.

Bakkt, societate care se află în parteneriat cu ICE pentru lansarea de produse derivate, s-a aliat şi cu lanţul de cafenele Starbucks în 2018 ca să le permită investitorilor să cumpere şi să vândă sau să trimită criptomonede.

Potrivit wsj.com, contracte futures pe bitcoin de peste 200 de milioane de dolari sunt tranzacţionate în medie zilnic, la CME, piaţa din Chicago care a informat vineri că va extinde produsele pe această monedă virtuală anul viitor, urmând să lanseze contracte options.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb