OPINII Cum să faci milionari din asistaţii social

Cristian Dogaru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 noiembrie 2021

Cum să faci milionari din asistaţii social

Un studiu interesant realizat de compania Engine Insights, citat de businessinsider.com, arată că două treimi din respondenţii ce fac parte din generaţia Z (născuţi între 1997 şi 2012, aproximativ 72 milioane de persoane în SUA) cred că se pot îmbogăţi investind în crypto. Este o generaţie care îmbrăţişează activismul, este progresistă şi familiarizată cu tehnologia, iar dacă ar primi 2.000 de dolari pentru a fi investiţi, atunci aceste persoane ar prefera să cumpere criptomonede în dauna investiţiilor clasice precum acţiunile, obligaţiunile, fondurile mutuale.

Deşi studiul, realizat în această lună, a cuprins doar 1.000 de persoane, este relevant pentru mentalitatea unei generaţii care se confruntă cu costuri în creştere şi care vede puţine oportunităţi în jur. Iar câtă vreme preţurile unor active crypto ajung repede la cer-în 2021, ethereum a urcat cu 480%, iar monede apărute în glumă precum Dogecoin sau Shiba Inu coin au urcat cu 4.800% şi 62.000.000% (!)-de ce n-ar gândi în acest mod?

Pentru cei focalizaţi pe îmbogăţire rapidă doar aceste exemple contează, deşi pentru cine este dispus să fie sceptic există şi contraexemple remarcabile. Precum SQUID, o criptomonedă lansată pentru a profita de imaginea serialului Netflix Jocul Calamarului şi care promitea că va deveni moneda de schimb într-un joc similar cu cel din film. Numai că fondatorii au dat repede bir cu fugiţii după ce au acumulat mai multe milioane de dolari de la entuziaştii care au cumpărat moneda (cotaţiile urcaseră repede de la câteva fracţiuni de cent la peste 2.000 dolari iar acum a ajuns iar la câţiva cenţi).

Dacă Bitcoinul a ajuns deja o afacere pentru fonduri de investiţii şi chiar state (Salvador), există şi crypto pentru marginali, aşa numitele altcoin, care au preluat visul de a deveni milionar în câteva luni şi îl împing cu forţă pentru îndestularea asistaţilor social.

Unde am mai văzut un asemenea fenomen? La BVB, prin 2007, când după creşterea acţiunilor băncilor (pentru că eram slab bancarizaţi), a SIF-urilor (pentru că aveau acţiuni bancare), a companiilor din industrie (pentru că România urma să fie tigrul Europei) a urmat valul rasdacelor care ..aveau terenuri bune sub fabrică până s-a spart balonul şi cotaţiile s-au făcut praf. Sau cum s-au petrecut lucrurile în bula dotcom în SUA din urmă cu mai bine de 20 de ani.

Se pare că fiecare generaţie trebuie să aibe bula sa, iar generaţia Z îşi va privi buzunarele golite aşa cum au păţit-o şi cei din generaţia baby-boom cu dotcomurile sau imobililarele la un moment dat. Nimic nou sub soare. Acum e încă mult cântec şi voie bună pentru că nimeni nu a pierdut încă bani masiv, toţi şi-au privit activele crescând exponenţial în ultimii 2 ani (cu excepţia unor fraude gen SQUID).

Faptul că avem deja o majoritate a unei generaţii gata să investească într-un activ în speranţa îmbogăţirii rapide arată că ne-am putea afla aproape de spargerea acestei bule, doar au auzit de-acum de crypto toate coafezele şi instalatorii. Partea proastă pentru cei care îşi vor topi astfel banii este că măcar în cazul bulei bulbilor de lalea a rămas în urmă ceva palpabil, bun de plantat în grădină şi admirat când isteria trecuse. Ceea ce nu se va putea spune despre o monedă Shiba Inu.....

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. CARITAS-ul era parfum pe langa tepele de astazi :))

    1. Bitcoin este mic copil.

      Tesla a crescut de 16 ori de la minimele din 2020 (vreo 70$ actiunea) si de 8 ori de la momentul din 1.mai.2020 (140$ actiunea) cand Elon Musk spunea ca Tesla este supraevaluata si actiunea a scazut cu 12% intr-o zi.

      Rivian, o companie cu zero vanzari de EVs, a ajuns la o capitalizare bursiera de 110 mld usd. Nebunia de pe piete a atins cote ametitoare. 

    La nivelul României Caritasul n-a avut egal!! 800% în 3 luni! Bagi 100 lei la3 luni ai 800 iar la 6 luni 6400 lei ! Faceți voi calculul la 9 luni ( 6400 × 8)!

    Dacă erai parlamentar,securist, polițist puteai să multiplici banii de 8 ori de seara până dimineața dacă erai pe lista omului de televiziune Tatulici !!! 

    Caritasul are victime în toate orașele României dar și în majoritate satelor României!

    Caritasul a fost piatră de temelie pentru noul Cluj! 

    Si este nevioe de o noua generatie care sa faca cunostinta cu.... Ponzi.

    sa aiba*

    s-au pierdut bani masiv pe corectiile din 2017, in orice industrie este scams, acum insa aceasta industrie a ajuns prea mare pentru a mai putea fi ignorata de 'lumea reala' 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb