Opoziţia crede că PSD va pierde pe propria mînă

Doru Ivanov, Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 2 iulie 2004

Conducerea PSD nu a reuşit să ia măsuri credibile de restructurare a partidului, ca urmare a eşecului suferit în alegerile locale. Nici unul din greii formaţiunii nu a fost înlăturat, iar decizia de restructurare luată de Delegaţia Permanentă a PSD, desfăşurată zilele trecute, constă doar în organizarea de alegeri preliminare în partid pentru desemnarea candidaţilor la alegerile generale, reducerea numărului de vicepreşedinţi şi departajarea activităţii de partid de cea guvernamentală şi parlamentară. În plus, liderii PSD aşteaptă, pînă la data de 5 iulie, demisiile candidaţilor în alegerile locale care au obţinut rezultate mai slabe decît în 2000. Prezentăm, în continuare, opinia opoziţiei în legătură cu deciziile conducerii PSD.

Călin Popescu Tăriceanu (PNL), purtător de cuvînt al Alianţei PNL-PD:

"Ce s-a întîmplat la PSD se înscrie în nota obişnuită practicată de Adrian Năstase: vorbeşte şi promite foarte mult, iar totul nu este altceva decît un fîs. Reforma promisă de conducerea PSD nu a fost decît o gogoaşă umflată, fără conţinut. Partidul de guvernămînt ne-a demonstrat cum se restructurează, l-a reprimit pe Vanghelie şi pregăteşte terenul pentru Mischie. Adrian Năstase nu are nici o putere în PSD, din cauza găştilor care se bat pentru putere. Aceste găşti, căci nu le putem spune grupuri, se şantajează reciproc, unii îi au la mînă pe alţii şi nimic nu se poate schimba. Tot ce pot face este să pună capacul peste oala în clocot. Inerţia partidului este demonstrată şi de faptul că oamenii compromişi, corupţi ai partidului au fost numiţi din nou şefi ai Consiliilor Judeţene, cum ar fi Savu la Ialomiţa, Mîrza la Suceava şi Oprişan la Vrancea".

Liviu Negoiţă (PD), primarul sectorului 3:

"De patru ani, PSD tot ia măsuri în interiorul său, uitînd în acest fel de actul de guvernare. Varianta autosuspendării unor baroni locali nu mi se pare reuşită. În acest fel, PSD dovedeşte că nu a înţeles semnalul de alarmă dat de populaţie. Conducerea acestui partid nu poate vorbi de democraţie, atît timp cît în interiorul formaţiunii nu există un sistem democratic de promovare a valorilor. Schimbările pe care le vehiculează liderii PSD vor rămîne doar la nivel declarativ, atît în cadrul partidului, cît şi în actul de guvernare".

Mihai Lupoi, senator PRM:

"Momentan, în PSD nu s-a clarificat nimic, însă se prefigurează o fisură majoră, din care vor rezulta două aripi. Cîştig de cauză vor avea cei care se vor grupa în jurul lui Ion Iliescu. Această aripă a fost mai puţin expusă atacurilor şi acuzaţiilor. Există şanse ca, în curînd, să asistăm chiar la o demisie a preşedintelui Iliescu. În acest fel, Văcăroiu îi va prelua funcţia şi capitalul politic, urmînd ca în toamnă să candideze la preşedinţie din partea PSD. După cum se ştie, lui Nicolae Văcăroiu nu i se poate reproşa mai nimic, în afară de afacerile cu Vîntu. Rămîne de văzut ce va face partidul după acest time out pe care şi l-a acordat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb