"Opus Land Development" a investit până în prezent 80 milioane euro în proiectul "Cosmopolis"

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 30 septembrie 2008

"Opus Land Development" a investit până în prezent 80 milioane euro în proiectul "Cosmopolis"

Opus Land Development, parte a grupului de companii din domeniul construcţiilor Buyukhanli Group, a investit până în prezent 80 de milioane euro în proiectul Cosmopolis, 20% reprezentând suma alocată pentru infrastructura primelor două faze, au anunţat reprezentanţii firmei.

Potrivit Opus Land Development, 36 de blocuri cons­truite şi opt vile în care se află 565 de apartamente urmează a fi livrate în avans, începând cu luna decembrie a acestui an, deşi termenul de dare în folosinţă iniţial era luna septembrie 2009. Pentru a doua fază, termenul de predare anunţat a fost luna martie 2010, dar aceasta va începe cu luna decembrie a anului 2009.

"De la lansare şi până în luna iunie a acestui an, media vânzărilor a fost de 100 apartamente/lună, iar pe perioada de vacanţă între 35 şi 60 de apartamente lunar. În paralel, am oferit un total de 1.250 de locuri de muncă pentru cons­trucţia Cosmopolis. Pentru lunile ce urmează sunt planificate investiţii pentru canalizare, staţie de epurare biologică, drumuri, electricitate, gaz, telecomunicaţii, fibră optică, cablu - toate acestea putând fi accesibile până la sfârşitul acestui an. Sunt programate a fi cheltuite nouă milioane euro în următoarele două luni", a declarat managerul general al Opus Land Development, Murat Kavurga.

Proiectul va avea în final pes­te 10.000 de copaci la care se adaugă plante ornamentale şi gazon. Tot pe parcursul aces­tui an, Cosmopolis a inaugurat un al doilea punct de vânzare, investiţia depăşind până în prezent 100.000 euro. În paralel, compania a investit 2,5 milioane euro în strategia de comunicare a proiectului.

Investiţia totală estimată pentru acest proiect - care are ca dată finală de execuţie anul 2014 - este de circa 700 milioa­ne euro. Cosmopolis este dezvoltat pe un teren de 100 de hectare din Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov. Valoarea de piaţă a terenului este de circa 100 milioane euro, iar dezvoltatorii estimează că vor realiza aproximativ 6.000 de locuinţe de tip vilă şi apartament în şapte etape.

Cosmopolis este dezvoltat de compania Opus Land Development, parte a reputatului grup de companii din domeniul cons­trucţiilor, Buyukhanli Group. Prezent încă din 1953 pe piaţa din Turcia, grupul are expertiză în zona proiectelor rezidenţiale, comerciale şi hoteliere din Turcia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb