Orban anunţă că vor fi luate măsuri care să permită dezvoltarea companiilor

M.A.
Politică / 18 martie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că Executivul va susţine plata şomajului tehnic de la buget, adăugând că vor fi luate măsuri care să permită dezvoltarea companiilor pentru a crea răspuns potrivit la diversele cereri de pe piaţă.

"În mod clar va trebui să injectăm bani în economie, să creştem investiţiile, alocările financiare pentru un program amplu de investiţii", a spus prim-ministrul.

Şeful Guvernului a mai menţionat că a discutat cu omologul său de la Budapesta, care l-a informat că nu va restricţiona transportul de mărfuri prin Ungraia, dar că transportul de persoane va putea fi făcut doar în convoi, în intervalul orar 21:00 - 5:00 dimineaţa. Premierul a precizat că trebuie să ne adaptăm la condiţii, dar e important ca Guvenrul să-şi desfăşoare normal activitatea.

"Emitem prima ordonanţă militară, semnată de ministrul Vela şi de mine. Am luat măsuri care pot părea măsuri severe. Am suspendat pentru 14 zile zborurile spre şi dinspre Spania. Am văzut cazul zborului din Spania cu un pasager testat pozitiv. De asemenea am luat măsuri severe privitoare la închiderea restaurantelor, cafenelelor, hotelurilor, am suspendat sepctacole , activităţi culturale, am suspendat competiţii sportive. Practic am redus la maxim ocaziile în care oamenii sunt apropiaţi şi există posibilitatea de a se răspândi coronavirusul.", a anunţat Orban

Acesta a menţionat că, toate măsurile luate au ca scop limitarea la maxim a răspândirii acestui virus.

"Urmărim cu mare atenţie evoluţia cazurilor şi a situaţiei şi continăm să luăm aceleaşi măsuri energice pentru a opri răspandirea. Din pacate am avut situaţii în care a trebuit să intervenim la nivel diplomatic. Ştim foarte bine că au existat probleme în Slovenia, probleme pe care le-am avut cu transportul de marfă în Serbia. Acum, practic putem spune că fluenţa transportului de marfă e asigurată. Am insistat pentru a permite transportatorilor continuitatea în activitate, asigurând condiţii speciale de protecţie pentru şoferii de tiruri, care să poată relua activitatea fără să stea 14 zile în carantină, cu condiţia respectării condiţiilor de igienă", a precizat Ludovic Orban.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Firmele se închid pe capete, lumea se rezuma numa la mâncare și ăștia vorbesc de investiții.. pe ce lume trăiesc ăștia, bai nene...???

    Orbane, vreau sa deschid un hotel și o terasă, tata...!!! Merg cel mai bine din toate în perioada asta .. 

    1. Tocmai a sugerat interzicerea banilor lichizi, iar astazi la supermarket se cerea ca oamenii sa plateasca cumparaturile cardul ...

    Catzu a anunțat astăzi că se amână depunerea declarațiilor cu o luna, până la 25 aprilie 2020.

    Să-i spună cineva lu Catzu că au prorogat deja încă din ianuarie 2020, termenul de depunere prin OUG 6/2020, la 25 mai 2020. 

    Ăștia dorm pe ei, nene... 

    1. Sunt mai multe declaratii decat depuse de societati decat de o persoana fizica ... dar e plin de comentarii de la nestiutori ...

    o s a o suga ,,, toti ,,, cum am supto si eu in 2008 ha ,,, haaa,,.,,mnbvcxz

    Măsurile anunțate pompos, cu emfază, de Ludovic cel mic, ajută băncile despre soarta cărora era îngrijorat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, și îndatorează firmele. Sunt niste condiții preliminare pentru IMM-uri sa acceseze fondurile respective. Avem sute de mii de IMM-uri ce vor trebui să obțină un certificat de afectare de la Ministerul economiei. In cat timp vor obține acest certificat, dacă ele au nevoie acută de bani azi, nu mâine sau poimâine?

    ba boilor la petrotl de 20n pqarai ,, mai vreti dezvoltare de la muie in sugi

    economistilor de cacat tip rahat cu viermi coronavirus

    Nu vad nicio masura pentru omul simplu, ala cu 1500-2000 lei pe luna, care e trimis definitiv acasa ca se inchide carciuma sau depozitul in care lucreaza...

    Intrebati-i pe Catzu si Orban ce au de gand, cand se apuca de treaba ??? 

    Tot gargara

    Care sunt masurile, concret? 

    Astia sunt mai prosti ca ailalti dinainte? 

    Aloo iohanniseeee..ce dracu faci?

    Nu a explicat nimeni din ce trăiesc aia trimisi 3 luni acasă în concediu fara plata? Oamenii aia cu ce funcționează, din "venituri anterioare" ca Iohannis??

    Economia de piata a fost bazată până acum pe sclavi plătiți cu salarii mici, daca îi trimiți chiar și o lună acasă, fara plata, îi omori, la propriu, nu mai e nevoie de vreun virus. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb