ORBAN DA, CÎŢU BA Premierul nu renunţă la guvernare, în caz de eşec la Congresul PNL

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 11 august 2021

Premierul Florin Cîţu nu a acceptat provocarea lui Ludovic Orban, cel care a spus că învinsul de la Congresul PNL ar trebui să-şi dea demisia din funcţia deţinută, fie că este vorba de şefia Guvernului, fie de preşedinţia Camerei Deputaţilor.

"Eu sunt aici în cursă pentru funcţia de preşedinte al PNL. Celălalt obiectiv al meu este să avem o guvernare cât mai bună pentru români", a declarat, ieri, prim-ministrul Florin Cîţu, întrebat de reprezentanţii mass-media dacă este de acord să-şi dea demisia din funcţia de premier, în cazul în care pierde cursa pentru şefia PNL.

Amintim că Ludovic Orban a declarat, în urmă cu două zile, că pierzătorul de la Congresul din 25 septembrie trebuie să-şi dea demisia din funcţia pe care o deţine. Întrebat dacă după alegerile din 25 septembrie, premierul Florin Cîţu ar trebui să-şi dea demisia, în cazul în care pierde, Orban a răspuns sec: "Asta vor decide forurile statutare ale partidului". Actualul preşedinte al PNL a menţionat că el, dacă ştie că va pierde şefia partidului, îşi va semna demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ludovic Orban a subliniat că este un gest de onoare ca pierzătorul să facă un pas în spate, în condiţiile în care autoritatea acestuia va fi grav zdruncinată. "Eu, dacă pierd alegerile, îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta e o chestiune de legimitate democratică. Dacă un premier care candidează la funcţia de preşedinte al PNL pierde competiţia, ce autoritate şi ce legitimitate mai are să exercite funcţia respectivă, în condiţiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine-l mai ascultă? Asta e o chestiune de legimitate într-o democraţie", a precizat Ludovic Orban.

Se pare că premierul nu marşează pe acelaşi principiu, mai ales că s-a declarat din startul campaniei interne drept viitorul preşedinte al PNL şi nu ia în calcul înfrângerea sa şi a echipei din jurul său la Congresul liberalilor din 25 septembrie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum ar putea, un idiot, un nimeni, analfabet funcțional, cu diplomă din Jidano-america, să renunțe la un ciolan atit de gras pe care i l-au oferit tovarășii lui din uriasa bandă de idioti-nativ, criminala clică securista?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb