Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban, afirmă că exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră este importantă pentru securitatea energetică a României, menţionând că din taxele colectate din aceste exploatări se poate constitui un fond care să finanţeze investiţii majore, relatează Agerpres.
Orban s-a întâlnit, vineri, la Parlament, cu reprezentanţi ai OMV Petrom pentru a discuta despre modificările legislative în cazul proiectului de exploatare offshore a gazelor din Marea Neagră.
"Am avut astăzi o întâlnire, la Parlament, cu doamna Christina Verchere, director general executiv al OMV Petrom, şi cu domnul Alexandru Marinescu, vicepreşedinte Reglementare şi Afaceri Publice Corporative al OMV Petrom, despre stadiul proiectului de exploatare offshore a gazelor din Marea Neagră, precum şi despre modificările legislative care să ajute în dezvoltarea acestui proiect major pentru România. Exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră este importantă pentru aprovizionarea cu energie şi pentru securitatea energetică a ţării noastre. De asemenea, taxele care vor fi colectate din aceste exploatări se pot constitui într-un fond care să finanţeze investiţii majore, atât de necesare pentru dezvoltarea României", a scris Orban pe Facebook.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.03.2021, 15:54)
mai bauturica
cum se numeste firma care va realiza exploatarea acestui zacamant?
la ce pret va cumpara gazele statul Roman?
in afara de faptul e gazul este romanesc ce si cat mai este romanesc in mareata firma OMW? - 20%?
si daca nu vrea putuca lui OMW (51%) sa ne dea gazul ce facem?
ia sa te aud!
sau altfel zis pe cine vrei sa prostesti?
2. Astia se intrec in mancat rahat
(mesaj trimis de Cristian în data de 12.03.2021, 16:16)
Astia se intrec in mancat rahat - gazele alea sunt amanetate deja in folosul vestului.. vor fi bagate pe conducta si trimise direct in Ungaria.. romanii vor primi ceea ce primesc acum de la ENEL, preturi strigatoare la cer.
3. ȘTIM
(mesaj trimis de anonim în data de 12.03.2021, 17:52)
N-e plin ,, PODUL '' ...
3.1. comentariu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Ile în data de 12.03.2021, 18:52)
Dupa cum observ sunt multi experti in a-si da cu parerea dar, unii au scapari ( de gaze)
Gazul ,domnilor, este o marfa din care statul ia TVA ,o cota parte din pret , participa (ia ) cota parte din profit sub forma de dividende, impozit pe salarii (multe locuri de munca bine platite) ,dividende si TVA din transportul lor plus siguranta ca le ai cand si de cat ai nevoie . Ce ziceti este putin? Ganditi-va ca si Romgaz si Petrom scot gaze din interiorul tarii si altii .Ati auzit ca a fugit vreunul cu ele sau le-a vandut pe sub mana cuiva? Va asigur ca nu. Cu ele ne incalzim noi (unii)unde este retea de gaze, sau este transformat in curent electric sau ingrasaminte (pe care le valorificam direct sau facem export .Ce ziceti este putin?
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.03.2021, 22:41)
Lasa-i ca-s prosti, prefera sa ramana gazul acolo si 20-30 de ani cat se mai folosesc hidrocarburi, romanica sa cumpere de la rusi...
Sau poate nu-s chiar asa prosti...
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.03.2021, 11:55)
Comentariu la 3.1 unde Ile este confuz rau:
1.Exporti o marfa resursa care iti este in surplus, excess nu o marfa care nu iti acopera necesarul local si in plus este si de natura strategica. Daca le ai "cand si de cat ai nevoie" (sic), de ce in fiecare iarna auzim refrenul cu necesitatea importului de gaze de la rusi? Exportam gaze ieftine de la noi si importam gaze scumpe de la rusi pentru maximizarea profitului "baietilor destepti"
2.Gazul este combustibil fosil deci "greenhouse gas" si parca voi astia "da dreapta" erati cu "green deal" cu eliminarea poluarii si cu energiile neconventionale
3.Cand a vrut PSD sa mareasca redeventele la exploatarile de petrol si gaze, adica "bani mai multi la stat" ati sarit in sus ca nu acum vad ca insiri toate povestile cu "marfa din care statul ia TVA ,o cota parte din pret , participa (ia ) cota parte din profit sub forma de dividende, impozit pe sa". Din tot ce ai enumerat tu acolo de ochii lumii statul nu ia mai mult decat lua din redevente.
4.Si da, daca poporul roman nu poate profita de el ( ca nu avem retea de gaze care sa cuprinda toata Romania) atunci mai bine sa stea in pamant.
5.Stii ca in China nu poti cumpara pamant? Il poti inchiria sau faci o asociere cu un partener chinez
6. Stii ca in Austria nu poti taia un copac? Ca in Finlanda care are cea mai impadurita suprafata din Europa, peste 73% pentru fiecare copac taiat trebuie sa plantezi unul lacloc?
7. Stii ca Indonezia are cele mai mari resurse de Nichel? Cand a vrut Tesla sa le cumpere toata productia, statul indonezian a spus, nu export, faceti o fabrica de baterii local.
Asta inseamna sa te gandesti la prosperitatea tarii si nu la buzunarele tale
3.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de Coţu în data de 13.03.2021, 12:02)
Ce ziceti este putin? Este putin. De exemplu, daca valoarea rezervelor este 10 mld usd iar costurile 1 mld, din profit statul trebuie sa castige minim 70%. Borfashii vor sa castige ca la droguri. Retardatii au fost dresati sa se minuneze ca la profit de multe miliarde sunt cativa cetateni care primesc salarii. Nu e bine sa criticam pentru ca pleaca 'investitorii' sa-i fure pe altii si noi ramanem ne-jecmaniti.
3.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.03.2021, 12:04)
Prosti sunt aia care cred ca ramane gazul acolo si fara hotii straini murim de foame.
3.6. Inutil (răspuns la opinia nr. 3.3)
(mesaj trimis de Vulpita în data de 13.03.2021, 12:08)
Degeaba incerci sa-i explici cu argumente. Baietii astia au suferit mutatii si nu sunt in stare sa inteleaga. Ei stiu doar lozincile cu car eau fost dresati.
3.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.03.2021, 19:23)
in plus s-au si vaccinat deja!
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.03.2021, 23:19)
prin Hotărârea din 3 februarie 2009
România a câștigat la Haga disputa teritorială cu Ucraina, mărindu-și spațiul maritim cu aproape 10.000 kmp, iar cel care a reprezentat România la Haga este Bogdan Aurescu ce a avut calitatea de Agent al României pentru CIJ - astazi Ministru de Externe
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.03.2021, 19:24)
asa si?
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.03.2021, 23:13)
si presedintele Camerei Deputatilor (ce a dat mesajul importantei exploatarii din Marea Neagra) este cel mai in masura (inclusiv ca lider de partid) sa sustina -in primul rand -legislativ toate demersurile de buna credinta intreprinse in favoarea interesului national si in interesul ridicarii niveluluii de trai al romanilor si sa intreprinda actualizari legislative care sa incrimineze fara echivoc subminarea economiei nationale ca rezultat al dovezilor directe obstructionate ca "circumstantiale" ce nu trebuiesc eliminate in dovedirea directa a "faptuitorilor" pe de o parte - iar pe de alta parte - este cel mai in masura sa incurajeze "echipa castigatoare pentru Romania si pentru romani" ce este necesar a fi structurata in jurul celor care au dovedit si au avut rezultate in ciuda tuturor tradatorilor care au sarit imediat sa deturneze orice reusita sau performanta in dauna interesului national , in dauna cetatenilor romani , in dauna niveluilui de trai in continua scadere ce nu poate fi ridicat cu un peste dat de pomana din propria lor balta ci cu mai multi invatati si lasati sa pescuiasca si sa aiba grija ca balta produca alti pesti ("daca dai un peste unui om se hraneste o data, daca-l inveti sa pescuiasca , se hraneste toata viata")
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.03.2021, 04:13)
mai clar :cine are de castigat ( si nu ma refer la ciubucuri) din aceasta mareata victorie?
cat detine Romania din bogatiile sale subterane prin grija celui mai omagiat premier nastase nu stiu cate case???
4.4. 6 case (răspuns la opinia nr. 4.3)
(mesaj trimis de Nelu în data de 14.03.2021, 10:31)
Castiga cei care au primit moka pleasca asta.
Romania detine bogatii subterane insa banii care se obtin se duc in buzunarele altora.
Ciumetele de la Sibiu are mai multe case deci ofera stapanilor mai mult.