Orban: PD-L, mai apropiat de PNL din punct de vedere al programului de guvernare

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 3 decembrie 2008

Vicepreşedintele liberal, Ludovic Orban, a declarat ieri, înainte de şedinţa Biroului Politic Central al PNL, că democrat-liberalii sunt cei mai apropiaţi ca program de guvernare de PNL, astfel că ar avea o şansă mai mare să ajungă la un compromis la masa negocierilor privind formarea viitorului Guvern. Pe de altă parte, Orban a ţinut să dezmintă zvonurile potrivit cărora liderii liberali ar urma să se întâlnească, în cursul zilei de marţi, cu democrat liberalii pentru a negocia viitoarea formulă guvernamentală. "La negocieri va fi avantajat partidul care este cel mai aproape de noi ca program de guvernare. (...) Din punct de vedere al programului, suntem mai apropiaţi de PD-L, dar nu este stabilită nici o întâlnire oficială cu PD-L. Zvonul că urmează să ne întâlnim cu democrat-liberalii circulă de azi de dimineaţă. Poate vreun membru liberal se întâlneşte cu un democrat-liberal, dar în acest caz nu este stabilit nici un cadrul legal de negociere. (...) Negocierile privind formarea viitorului Guvern reprezintă o chestiune importantă pentru ţară, aşa că discuţiile nu se poartă între persoane", a spus Orban. El a adăugat că, în opinia sa, democrat-liberalii nu se grăbesc să meargă la masa negocierilor, PD-L fiind desemnat al doilea partid în urma alegerilor. "Sincer, eu mă cam îndoiesc că cei de la PD-L sunt atât de grăbiţi să negocieze, mai ales că au pierdut alegerile. Mai degrabă ar trebui să stea liniştiţi şi să îl lase pe preşedintele Traian Băsescu să se ocupe de formarea viitorului Guvern", a declarat liberalul. Ludovic Orban a arătat că liberalii nu vor renunţa la funcţia de prim-ministru, fiindcă altfel programul de guvernare al PNL ar risca să nu fie pus în practică.

"Noi mergem pe varianta unui guvern condus de PNL, care să aplice măsurile liberale anticriză pentru salvarea locurilor de muncă şi pentru dezvoltarea României în continuare. Condiţiile noastre în negocieri sunt cea legată de program şi desigur, funcţia de premier, fiindcă singura garanţie de aplicare a unui program de guvernare este să deţii funcţia de prim-ministru, astfel că nu vom renunţa la acest aspect", a declarat viceliderul PNL. Întrebat dacă PNL va încerca să obţină în urma negocierilor şi anumite ministere, Orban a replicat că este o necesitate ca un partid care doreşte să îşi implementeze programul de guvernare să deţină ministere importante.

"În mod evident, atunci când aplici un program de guvernare, contează ca pe domeniile pe care le consideri prioritare să ai oameni care să aplice programul respectiv. Astfel, este firesc că ne dorim anumite ministere, însă este prematur să discutăm acum", a spus Orban.El nu crede că preşedintele Băsescu, în numirea primului ministru, va ignora voinţa alegătorilor, exprimată la urne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb