ORBAN: "Situaţia epidemiologică în România este relativ stabilă"

J.P.
Politică / 24 septembrie 2020

"Situaţia epidemiologică în România este relativ stabilă"

Premierul Ludovic Orban a afirmat joi, la Focşani, că situaţia epidemiologică în România este relativ stabilă şi a îndemnat la respectarea regulilor de protecţie sanitară, conform Agerpres.

"Situaţia epidemiologică din România este relativ stabilă. Singura creştere îngrijorătoare s-a produs după decizia Curţii Constituţionale, când nu am avut (...) nicio pârghie de a opri răspândirea virusului. Între decizia Curţii şi momentul în care a intrat în vigoare legea, de la un număr mediu de cazuri săptămânal de 370, am ajuns la un număr mediu de cazuri de 1.200. De atunci, există o sensibilă creştere a cazurilor după măsurile de relaxare adoptate la 1 septembrie, dar este încă o creştere care nu este îngrijorătoare. Nu are o tendinţă de a trece de pe o creştere ţinută sub control pe o creştere în progresie geometrică", a declarat Ludovic Orban.

Premierul i-a îndemnat pe români să respecte normele de protecţie sanitară pentru a reveni cât mai repede la o viaţă normală.

"Obiectivul Guvernului pe care îl conduc este acela de a reveni la o viaţă normală cât mai repede. Deja am reluat activitatea în foarte multe domenii care au fost supuse restricţiilor. Îi îndemn pe români să respecte regulile de protecţie sanitară. Cu cât mai mulţi români sunt mai riguroşi în respectarea regulilor de protejare, cu atâta normalitatea va fi mai stabilă şi va putea să permită dezvoltarea economică, să permită o viaţă cât mai aproape de normal pentru fiecare român. Respectaţi regulile, purtaţi mască. Respectaţi regulile de igienă, păstraţi distanţa de protecţie sanitară şi lucrurile vor merge spre bine. (...) Cu cât se respectă regulile mai strict, cu atâta riscul de creştere a numărului de persoane infectate este mai mic", a spus premierul.

Prim-ministrul Ludovic Orban se află în vizită în judeţul Vrancea, unde se întâlneşte cu candidaţii PNL la alegerile locale din judeţul Vrancea şi vizitează mai multe obiective de investiţii din judeţ.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Guvernul a luat masuri minunate dar cetatenii nu sunt ascultatori. Guvernul minunat ar trebui sa-si caute alt popor care sa-l merite.

    Pune-i BOLOVAN la roată că vine Tătaru cu COCOAȘA ș-o ia la valeeeeee....!!!!!

    Situația epidemiologică va exploda dupa alegeri. La fel și nemulțumirile sociale fața de regimul Iohannis - PNL, cel mai incompetent, mai religios și mai abuziv din țară.

    Iohannis = slugărnicie pură fața de noua religie a FIAREI 

    1. Spitalul 9 ar fi un hotel de lux pentru tine ,nevindecabilule! Să nu faci cumva copii ! Îi mănâncă FIARA!

      :))))

      ne luminezi zilele, Bardule :)

    Da Sica, "situaţia epidemiologică în România este relativ stabilă", pana va faceti voi alegerile iar STS decide rezultatul in favoarea voastra, caci dupa aia vine seful vostru Plavan care va baga populatia in carantina si in ghetouri!

    1. daca vreti sa scapam de sica si plavan ai sa votam toate numai cu stanga

    ....fata de ce va urma e floare la ureche chiar

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb