Organizaţia culturală BUCHAREST BIENNALE refuză parteneriatul cu Ministerul de resort

M.M.
Cultură / 2 iulie 2010

Echipa BUCHAREST BIENNALE - Bienala Internaţională de Artă Contemporană Bucureşti, PAVILION - journal for politics and culture şi PAVILION - centrul pentru artă şi cultură contemporană îl critică, într-o scrisoare deschisă, pe ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, pentru că a refuzat punerea în legalitate a Administraţiei Fondului Cultural Naţional prin numirea unui director în baza legii şi a competenţelor profesionale.

În consecinţă, organizaţia a decis retragerea din orice fel de parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, pe care îl consideră responsabil direct de distrugerea culturii româneşti, promovarea non-valorilor şi manelizarea tuturor actelor de creaţie responsabile, până când în funcţia de ministru nu va fi numită o persoană competentă, interesată de cultura românească.

Scrisoarea precizează:

"Aţi finanţat Festivalul de Teatru de la Sibiu cu o sumă de bani publici, mai mare decât bugetul Fondului Cultural Naţional şi aţi ţinut un discurs mândru de acest lucru. Apoi, AFCN a alocat bani unor coruri pastorale pe post de artă contemporană. Deja ne-am convins că răspundeţi cererilor de partid fără niciun fel de dorinţă de a lucra pentru cultura contemporană. Pentru toate acestea nu mai sunt scuze Şi nici măcar nu le putem privi ca gesturi iresponsabile.

Sunt pur şi simplu decizii politice, amputate moral şi demne de dispreţ.

Cultura românească s-a încâlcit în dorinţele şi frustrările unor oameni care nu mai întreţin de multă vreme calitatea de oameni de cultură. Cultura românească este aservită intereselor meschine ale unor politicieni de catifea, iar refuzul susţinerii evenimentelor importante cu rezonanţă internaţională este o dovadă cât se poate de vie a faptului că Ministerul Culturii devine un element iresponsabil în salvarea morală şi culturală a societăţii româneşti. Antrenarea MCPN în diverse acţiuni "culturale" fără nicio valoare, fără vizibilitate şi care aduc deservicii pe plan internaţional ne arată încă o dată că de 20 de ani la conducerea acestui minister s-au perindat politruci şi politicieni cu viziuni meschine, înguste, şubrede moral şi cultural.

A sosit vremea schimbărilor dramatice, domnule ministru, fiind timpul să înţelegeţi că ministerul pe care îl conduceţi nu a făcut decât să distrugă orice act cultural de calitate iar proiectele susţinute de instituţia pe care o conduceţi ne fac subiect de glumă pe plan internaţional. Este timpul să începeţi să înţelegeţi că trebuie să vă concediaţi personalul incompetent Şi, dacă nu sunteţi în stare să conduceţi acel minister într-un mod care să facă cinste culturii româneşti, atunci fiţi moral şi daţi-vă demisia sau cereţi Guvernului României desfiinţarea MCPN.

Situaţia de criză prin care trece astăzi România nu este o scuză, ci o acuză. Suntem aici şi acum, în această situaţie, pentru că această ţară a fost prădată timp de 20 de ani de infractori care trag sforile politicii româneşti, iar MCPN nu reprezintă o excepţie."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb