OSCE susţine că în alegerile din Rusia nu au existat opţiuni reale

D.I.
Internaţional / 20 martie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a afirmat că în alegerile prezidenţiale din Rusia nu au existat opţiuni reale şi că scrutinul a fost marcat de presiuni asupra criticilor puterii, relatează Reuters.

"O alegere fără o competiţie reală, aşa cum am văzut aici, nu reprezintă o alegere reală", se arată într-un comunicat al organizaţiei, adăugând că restricţiile privind libertăţile fundamentale şi înregistrarea candidaţilor au limitat spaţiul interacţiunii politice.

OSCE a făcut constatările după ce preşedintele Vladimir Putin a câştigat 76,69% dintre voturi într-o victorie clară duminică, urmând să conducă Rusia pentru încă şase ani.

Criticii lui Putin, inclusiv liderul opoziţiei Alexei Navalnîi, căruia i-a fost interzis să candideze, au spus că au avut loc fraude electorale la scară largă şi că observatorii au putut vedea cum oamenii au fost aduşi cu autobuzele la secţiile de votare de angajatori.

Comisia Centrală Electorală a anunţat ieri dimineaţă că nu a primit nicio plângere privind o încălcare gravă a legii.

În schimb, OSCE a menţionat că drepturile politice şi libertăţi fundamentale precum cele privind adunările publice, dreptul de asociere şi libera exprimare au fost limitate în Rusia din 2012 şi că unii activişti care au pus la îndoială legitimitatea alegerilor au fost reţinuţi.

Sursa citată de Reuters informează: "Observatorii au notat o varietate de măsuri, unele dintre ele implicând o presiune nepotrivită asupra votanţilor, care a avut ca scop creşterea prezenţei la vot. O presiune constantă asupra societăţii civile, absenţa criticii în presă şi eforturile de a ridica prezenţa la vot au caracterizat aceste alegeri ... În timp ce preşedintele în funcţie nu a participat la dezbateri sau în campanie, prezenţa lui a fost dominantă datorită acoperirii în detaliu a activităţilor sale politice de către presă".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce actiuni criminale -"....eforturile de a ridica prezenta la urne....." !!! Indreptatiti sa voteze sunt numai cei constienti ,reprezentantii societatii civile , nu orice terchea berchea !!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb