OTP Bank a lansat un card de credit în rate, cu plata în şase luni şi dobândă zero

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 februarie 2013

OTP Bank a lansat un card de credit care permite plata sumelor cheltuite la orice comerciant acceptator de plată electronică în şase rate egale, fără dobândă, dar pentru care se aplică o dobândă de 26% în cazul în care ratele nu sunt achitate până pe 25 ale fiecărei luni.

Cardul are un comision de emitere de 40 de lei şi un comision de administrare de 5 lei/lună.

Suma care poate fi accesată va fi limitată la de trei ori veniturile clientului, iar în cazul retragerilor de la bancomat aceasta va reprezenta doar 50% din valoarea maximă admisă. Banca descurajează retragerile de pe cardul de credit şi aplică un comision de 1% la fiecare retragere, precum şi dobândă de 26% din ziua următoare operaţiunii.

"Dacă eşti un om calculat şi foloseşti acest produs ca pe o linie de credit, ca pe o sursă de bani în cazuri de nevoie, şi poţi să-ţi achiţi ratele la timp, atunci acest produs este foarte avantajos", a declarat Adrian Chichiţă, Director Carduri, OTP Bank România, citat de Mediafax.

Cardul poate fi utilizat la orice comerciant din ţară şi străinătate, inclusiv pentru plata facturilor, iar cursul de schimb pentru tranzacţiile în valută este cursul practicat de OTP Bank, nu cursul procesatorilor.

Oficialul băncii recunoaşte însă că datele disponibile în piaţă relevă că numai 20-30% dintre clienţii băncilor reuşesc să achite la timp ratele pentru sumele utilizate de pe cardurile de credit, restul plătind dobânzi înalte pentru sumele nerambursate.

"E un produs capcană doar pentru cei care nu înţeleg cum să-l foloseas­că (...) Cardurile de credit clasice nu merg, nu se vând în piaţa româ­nească. Ratele reprezintă un confort psihologic pe care-l au clienţii. (...) Nu noi ne-am dorit să creăm piaţa asta, noi nu facem decât să ne aliniem la ea", mai afirmă Chichiţă.

El arătat că banca a emis până acum 6.000 de carduri de credit standard, iar de la noul produs se aşteaptă la 9.000 de carduri până la finele anului, din care cel puţin jumătate să fie vândute prin intermediul OTP Advisors, compania de vânzări înfiinţată de bancă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb