OTP Bank nu va cumpăra RBS Bank România, din cauza preţului ridicat

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 iulie 2011

OTP Bank nu va cumpăra RBS Bank România, din cauza preţului ridicat

Grupul ungar OTP Bank nu va cumpăra RBS Bank România, aşa cum intenţiona, deoarece preţul cerut de către instituţia de credit britanică este prea mare, a declarat Antal Pongracz, directorul general adjunct al OTP Bank, potrivit căruia "preţul corect" ar fi fost de 100 - 150 milioane euro.

"S-a terminat. Preţul cerut a fost prea mare. În opinia mea, un preţ corect ar fi fost între 100 şi 150 milioane euro", a afirmat Pongracz, citat de Mediafax.

El nu a dorit să precizeze preţul cerut de banca britanică pentru sucursala din România.

Directorul OTP a precizat că vor fi analizate în continuare oportunităţi de investiţii pe piaţa din România.

Săptămâna trecută, directorul general al subsidiarei băncii ungare în România, Laszlo Diosi, a declarat că OTP Bank nu are în plan achiziţia unei bănci mai mici în România.

Pongracz a arătat că, în cazul în care OTP nu va putea achiziţiona o bancă mai mare, strategia de extindere nu exclude posibilitatea cumpărării a două bănci mai mici de pe piaţa locală.

Obiectivul OTP Bank este de a avea o cotă de piaţă de 5-10% în România, respectiv de a deveni una dintre primele 10 bănci ca active.

La finele lunii aprilie, surse apropiate discuţiilor au declarat că OTP Bank negociază preluarea sucursalei RBS din România.

În luna mai, directorul general al RBS Bank România, Johan Gabriels, spunea că mai multe bănci s-au arătat interesate să cumpere banca.

RBS a anunţat, în februarie 2009, că operaţiunile din România sunt pe lista activelor de vânzare în cadrul unui program de restructurare al grupului britanic. În toamna anului 2009 grupul britanic a renunţat la vânzarea subsidiarei din România întrucât a considerat că preţul pe care l-ar fi putut obţine nu reflecta corect operaţiunile locale.

Anul trecut, Gabriels a menţionat că grupul nu caută în mod activ să vândă sucursala din România, deşi aceasta continuă să nu facă parte din afacerile de bază al RBS Group.

Grupul OTP a anunţat încă din luna septembrie 2009 că este interesat să cumpere o bancă din Româ-nia, iar în piaţă au existat informaţii potrivit cărora la un moment dat a înaintat o ofertă pentru preluarea Băncii Comerciale Carpatica, tranzacţie care nu s-a concretizat.

OTP Bank România a înregistrat un profit de 148 milioane de forinţi în primul trimestru (552.000 euro), după ce a încheiat primele trei luni ale anului trecut pe zero, îmbunătăţirea rezultatului fiind atribuită reducerii costurilor de risc. Banca are o reţea de 100 de unităţi şi 987 de angajaţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb