OUG care permite împuşcarea urşilor, în procedura de avizare interministerială

D.Ţ.
Miscellanea / 4 iulie 2021

OUG care permite împuşcarea urşilor, în procedura de avizare interministerială

Ordonanţa de urgenţă care va permite împuşcarea urşilor agresivi intră luni în procedura de avizare interministerială. Va fi urmată de o hotărâre de guvern prin care legislaţia privind ISU şi procedurile de 112 vor fi completate cu două elemente noi, informează ministrul mediului, Tanczos Barna, conform Digi24.

El a explicat că acel tabel în care se descrie modalitatea de intervenţie în cazurile de forţă majoră, în situaţii de urgenţă, trebuie completat cu definirea a ceea ce înseamnă "atacul de carnivor mare", pentru că în momentul de faţă în legislaţie nu există o descriere foarte exactă a acestor situaţii.

Ministrul a detaliat: "Vom propune ulterior ordonanţei de urgenţă această modificare şi vom defini ce înseamnă îndepărtarea sau imobilizarea carnivorelor mari şi ce înseamnă uzul de armă asupra carnivorelor mari în situaţii de urgenţă, după care, vom defini riscurile. Vom clasifica situaţiile de forţă majoră în funcţie de risc - normal, redus, mediu sau mare. Acolo unde animalul se retrage imediat după întâlnirea cu omul sau provoacă pagube ocazional, a fost observat ocazional în apropierea zonei locuite, riscul este redus şi acolo nu se intervine niciodată prin extragere sau prin relocare. Dar acolo unde nu se mai retrage la gonire, nu se mai retrage dacă este surprins de om şi nu fuge, atacă, este agresiv, acolo cu siguranţă este nevoie şi de o astfel de intervenţie".

El a repetat că intervenţia trebuie să fie graduală, iar ordonanţa de urgenţă va propune exact acest lucru.

Ministrul a precizat: ''Astfel, gonirea, alungarea animalului sălbatic, este prima intervenţie, de fiecare dată se începe cu acest lucru, următoarea etapă este tranchilizarea şi relocarea, acolo unde acest lucru este posibil - pentru că trebuie să te apropii la 30 - 50 de metri de animalul sălbatic ca să poţi să-l tranchilizezi.''

În încheierea discursului său, Tanczos Barna a adăugat: ''Este inadmisibil ca în situaţii de criză, de forţă majoră, în care viaţa omului este în pericol, să nu avem o soluţie imediată, promptă, o echipă a Jandarmeriei, alături de autoritatea locală, alături de medicul veterinar, care să poată să facă tranchilizarea, dacă este nevoie, alături de un vânător, care să extragă exemplarul periculos. Subliniez încă o dată, vorbim strict de intervenţie în zonă locuită, acolo unde aceste echipe de intervenţie rapidă vor veni să apere viaţa umană".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ar putea fi sterilizati asa cum au fost sterilizati milioane de caini sau dusi in rezervatii . campaniile platite la tv cu apocalipsa ursilor este mizerabila !

    1. MAI BINE A-TI ADUCE INAPOI , MANCAREA ANIMALELOR PE CARE LE-ATI FURAT-O , TICALOSILOR !!! MII SI MII DE SACI CU URUIALA , PE CARE TREBUIA SA LE VARSATI IN MIJLOCUL PADURILOR , PRIMAVARA SI TOAMNA , SPECIAL PENTRU URSI , PORCI MISTRETI SI CAPRIOARE , CA ACESTIA SA POATA TRECE CU BINE PESTE IARNA , SI APOI PESTE PRIMAVARA , RAMANAND LINISTITI IN PADURI !!! SACII AU FOST TRIMISI , DAR AU AJUNS IN GOSPODARIILE SI IN PODURILE PRIMARILOR , PADURARILOR SI SEFILOR DE POST , PENTRU HRANA ANIMALELOR LOR DE CURTE !!! NU S-A VARSAT IN PADURI , NICI MACAR UN BOB DE MANCARE !!! MAI E DE MIRARE CA URSII UMBLA PRIN TOATE LOCURILE !!! UMBLA DE FOAME !!! MANCAREA LOR , UNDE E , TOVARASE BARNA ?????????? CA E PLINA ROMANIA DE BANDITI !!! INTREABA PADURARII CE-AU FACUT CU SACII PLINI CU URUIALA PENTRU ANIMALE ??? CA IAU LUNA DE LUNA , SALARIU ??? CA SARACUL ANIMAL , NU POATE SA SPUNA : MI-A PUS CINEVA DE MANCARE , ODATA SI ODATA !!! CA M-AM SATURAT SA TOT ROD , LA SCOARTE DE COPAC !!! MI-E FOAME SI MIE !!!!!!! VORBA E , CUI AI PASA ?????????? VOR SA FACA ORDONANTE , SI SA-I IMPUSTE !!! E CEL MAI LA INDEMANA !!! S-A INTORS IN ROMANIA , SS-ul LUI HITLER , SI NKWD-ul LUI STALIN !!!!!!!!!!! LICHIDATI-I !!! PARDON !!! EXTRAGETI-I !!! DE PARCA AR FI , MASELE S-AU DINTI !!!

      Stimabile, ar trebui sa probezi acuzatiile cu hrana, altfel nu esti credibil! Daca de la inceputul venirii ursilor in comunitati s-ar fi luat masuri, acum nu s-ar fi ajuns aici. Numarul lor creste an de an si... cat de mult amanam hotararea de a pune capat acestor atacuri, cu atat mai greu va fi caci numarul lor va creste in continuare. >>> De cand eram copil vorbeau oamenii ca acele exemplare care dadeau tarcoale comunitatii erau impuscate, fara tam-tam, iar oamenii nu treceau prin traumele psihice de acum. Cine nu traieste cu ei prin apropiere habar n-are, numai da din gura. La noi, umbla ursul noapte de noapte, ba chiar si ziua. "fura" hrana de tot felul, umbla pe la usile si ferestrele locuintelor. Lasa urme prin curti, pe ulite, prin cimitir, unde ne e teama sa mergem la morminte, peste tot. Si nu e vorba de unul, ci de vreo trei, cu inca 2-3 pui fiecare. Eu zic sa-l lasati pe d.l ministru sa rezolve ceea ce altii nu au fost in stare. >>> Mai pot sa cred ca cei care au venituri din toate actiunile de protectie s. a., isi plang veniturile, dar ce inseamna sa dai bani, ca stat, pentru salvarea puilor fara mama (de aceea nu stiu sa vaneze singuri si se apropie de om), iar pe de alta parte sa ajungem sa trebuiasca sa-i vanam, tot cu banii statului... E bine asa? Mai lasati-ma cu teoriile de doi bani ca nu va cred pe niciunul care nu stiti ce inseamna sa traiesti mereu cu frica-n san, cu fluierul la gat toata ziua, iar seara sa nu poti sta prin curte sau sa faci vreo iesire din casa s.a.m.d.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb