OVIDIU RAEŢCHI (PNL): "Parlamentarii condamnaţi definitiv cu suspendare să nu îşi mai exercite mandatul"

George Forcoş
Politică / 13 septembrie 2016

Iniţiativele PNL potrivit cărora parlamentarii condamnaţi cu suspendare îşi vor pierde mandatele trebuie adoptate cât mai repede, precizează deputatul liberal, Ovidiu Raeţchi, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Decizia judecătorilor Curţii Constituţionale în urmă cu câteva săptămâni este foarte clară: aleşii locali care au o hotărâre de condamnare definitivă, inclusiv cu suspendare, îşi pierd mandatul. Decizia a fost explicată prin faptul că o condamnare în sine determină pierderea integrităţii şi îl plasează pe alesul local în afara cadrului legal de exercitare a funcţiei, indiferent de forma pedepsei. Pentru că PNL nu consideră că parlamentarii se află mai presus de aleşilor locali, a depus o iniţiativă prin care şi parlamentarii condamnaţi definitiv cu suspendare să nu îşi mai exercite mandatul. Acestea se află în procedură parlamentară atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor şi cred că trebuie adoptate cât mai repede din raţiuni care ţin de simetrie şi echitate", a transmis Ovidiu Raeţchi.

Deputatul a subliniat că iniţiativele liberalilor trebuie adoptate în contextul în care încrederea cetăţenilor în Parlament şi în partide este deosebit de redusă.

"Potrivit celor mai recente date sociologice, doar 9% dintre români mai au încredere în instituţia Parlamentului şi 12% în partidele politice, iar votarea acestei iniţiative ar mai spăla, pe ultima sută de metri a ciclului electoral, imaginea Legislativului. De aceea, fac un apel la colegii parlamentari să voteze propunerea prin care şi parlamentarii condamnaţi definitiv cu suspendare să nu îşi mai exercite mandatul. Având în vedere cutumele parlamentare, mai ales în preajma alegerilor, mai avem circa două luni de activitate legislativă, urmând ca atenţia să se concentreze pe campania electorală, deci o decizie trebuie luată rapid. Ar fi un gest binevenit de normalitate şi decenţă pe care l-ar putea face parlamentarii înainte de încheierea celor 4 ani de activitate", a mai precizat Ovidiu Raeţchi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De la un timp acesti derbedei ca Raetchi se considera indreptatiti sa legifereze si sa foloseasca legea in orice scop au trebuinta in orizontul imediat. Bazandu-se pe un aparat de propagada formidabil, popularizeaza o nemernicie dupa alta ridicandu-le la prag de principii. [Fragment eliminat, conform regulamentului.], acesti derbedei prin dorinta de a se folosi continuu in interes personal de institutiile pe care le controleaza decredibilizeaza democratia si statul de drept.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb