Ovidiu Ţentea: Voi face toate demersurile ca MNIR să rămână una dintre priorităţile Ministerului Culturii

A.F.
Miscellanea / 15 februarie

Ovidiu Ţentea: Voi face toate demersurile ca MNIR să rămână una dintre priorităţile Ministerului Culturii

Noul manager interimar al Muzeului Naţional de Istorie a României, Ovidiu Ţentea, afirmă că va face toate demersurile necesare ca MNIR să rămână una dintre priorităţile Ministerului Culturii, redimensionarea semnificativă a obiectivelor instituţionale şi fundamentarea deciziilor conducerii pe baza analizei unui consiliu ştiinţific numărându-se printre urgenţele acestuia.

'Sunt numeroase lucrurile pe care va trebui să le aprofundez, într-un ritm alert, împreună cu colegii mei. Ei sunt prioritatea mea numărul unu, deoarece toţi sunt puternic afectaţi de criza declanşată în urma furtului celor patru artefacte. Este vorba de oameni care pun mult suflet în munca lor, în condiţiile unor salarii mici, dublate de stres şi de lipsă de recunoaştere. Este foarte important să redobândim încrederea şi bucuria de a munci într-un domeniu care ne pasionează', a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Ovidiu Ţentea.

Între urgenţele noului manager se află, pentru început, redimensionarea semnificativă a obiectivelor instituţionale în plan expoziţional, prin concentrarea pe priorităţile interne, consultările cu specialiştii din muzeu din zilele următoare urmând să ducă la găsirea unor soluţii de rezolvare eşalonată a acestora.

Fundamentarea deciziilor conducerii pe baza analizei unui consiliu ştiinţific, 'activ şi competent', format în cea mai mare parte din specialiştii muzeului reprezintă o altă prioritate, aceeaşi importanţă urmând să o aibă comunicarea.

'Voi face toate demersurile necesare ca Muzeul Naţional de Istorie a României să rămână una dintre priorităţile Ministerului Culturii. Vom optimiza comunicarea, atât pentru perioada crizei, cât şi pentru direcţiile prioritare: identificarea unor spaţii adecvate pentru relocarea patrimoniului muzeului, în vederea demarării lucrărilor de reabilitare, precum şi derularea proiectului de realizare a studiului DALI (Documentaţie de Avizare pentru Lucrări de Investiţii)', a precizat Ţentea.

Noul manager interimar are în vedere formarea unui grup de lucru operativ, care să formuleze puncte de vedere pertinente referitoare la îmbunătăţirea legislaţiei de patrimoniu, dintre care unele se află deja în consultare publică, precum şi orientarea instituţională către performanţă în cercetarea ştiinţifică şi comunicarea rolului deosebit pe care aceasta îl are în societate.

'Îmi propun să organizăm o serie de conferinţe publice, prin care să promovăm rolul istoriei în societate şi importanţa MNIR în acest sens', a punctat Ţentea.

Nu mai puţin importante vor fi implicarea mai activă în proiectele naţionale derulate de Ministerul Culturii, una dintre priorităţi urmând a fi Programul Naţional Limes şi dosarul limesului dunărean, creşterea gradului de implicare a instituţiei în proiectele de arheologie necesare realizării investiţiilor din România, ca şi a celui de atragere de fonduri din proiecte cu fonduri nerambursabile.

Totodată, Ovidiu Ţentea declară că va avea o 'totală deschidere' în vederea implicării şi mai active a Sindicatului MNIR în toate deciziile privind condiţiile de lucru, dezvoltarea profesională şi, mai ales, a rezolvării inechităţilor salariale, cu care muzeele se confruntă în prezent.

Cercetătorul Ovidiu Ţentea este, începând de joi, noul manager interimar al Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR).

Cercetător ştiinţific gradul II în cadrul Secţiei Arheologie a MNIR, Ovidiu Ţentea (născut pe 4 iunie 1974, la Dumbrăveni, în judeţul Sibiu) este specialist recunoscut în domeniul istoriei antice şi arheologiei, cu o experienţă profesională de peste 25 de ani în cercetare, muzeografie şi management al patrimoniului cultural. Este absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai, unde a susţinut doctoratul şi acum este cadru didactic asociat, fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie şi autor al unor volume de specialitate şi a numeroase articole ştiinţifice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Feb. 2025
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2715
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9799
Gram de aur (XAU)Gram de aur448.7474

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb