Liderii social-democraţi au avut, ieri, o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru crearea unui pact pentru muncă, important atât pentru angajaţi şi angajatori, cât şi pentru stat, a afirmat deputatul Marius Budăi, în cadrul unei conferinţe de presă.
"Am avut astăzi o nouă rundă de dezbateri cu mediul de afaceri pe ceea ce înseamnă propunerea mediului de afaceri venită către noi - pact pentru muncă. (...) Este esenţială siguranţa locului de muncă. De aceea, împreună cu mediul de afaceri, am identificat astăzi alte noi soluţii pentru a crea pactul pentru muncă, pentru angajaţi, pentru angajatori, dar şi pentru stat. Dialogul onest între angajaţi, angajatori şi stat a fost, practic, cheia principală a acestui dialog de astăzi. Mediul de afaceri a apreciat că în programul de guvernare al PSD se regăsesc foarte multe din cele propuse deja în pactul pentru muncă, iar câteva cuvinte-cheie ar fi - orientare spre mediul de afaceri, investiţi în economie, crearea unui parteneriat real între angajator, angajat şi stat, siguranţa şi rezidenţa locurilor de muncă, cultura muncii pentru generaţiile tinere, dar şi stimularea natalităţii, debirocratizare şi alfabetizare digitală", a spus fostul ministru al Muncii, deputatul social-democrat Marius Budăi.
El a adăugat că, în contextul noilor condiţii create de pandemie, dinamica forţei de muncă va fi extrem de importantă pentru realizarea acestor deziderate.
"Împreună cu mediul de afaceri ne-am propus ca în viitorul Parlament să începem cu cinci măsuri pe care le vom transforma în proiecte de lege. Modificările aduse de această pandemie impun îmbunătăţirea legislaţiei pe telemuncă, cea promovată de PSD, dar şi adaptarea noului Cod al muncii la noile cerinţe. Deficitul forţei de muncă existent până la această pandemie s-a transformat acum într-un exces al forţei de muncă, iar discuţiile principale cu mediul de afaceri au fost în jurul subiectului - cum să facem să îi păstrăm pe români în România, discutându-se foarte clar între împărţirea rezultatului exerciţiului financiar al unei societăţi comerciale între capital şi resursa umană.(...) Au fost discuţii extrem de importante şi m-am bucurat să văd că mediul de afaceri condamnă munca la negru sau munca la gri, iar tot ce înseamnă de aici concurenţă neloială îi nemulţumeşte. Sunt obiective pe care noi le avem în programul de guvernare", a precizat Marius Budăi.
Fostul ministru al Muncii susţine că următoarele teme de discuţie cu mediul de afaceri şi cu ceilalţi parteneri sociali le reprezintă evoluţia
salariului minim pe economie şi elaborarea unei strategii naţionale de ocupare a forţei de muncă, în conformitate cu nevoile companiilor din ţara noastră.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 13:16)
Mai lasati-ne!!! Ne-am saturat de binele pe care tot vreți să ni-l faceți. Faceti-l pentru voi, sa nu va mai frece grija de noi. Habarnagiilor. Voi nu aveți nici o meserie pe care și-o practicați? Lasati-ne o data cu binele asta.