PAID: Despăgubirile achitate în 2016 au însumat 2,5 milioane de lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 iunie 2017

Despăgubirile achitate de PAID România - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, pentru cele trei riscuri acoperite prin poliţele PAD, în 2016 au însumat 2.525.055 lei, potrivit unui comunicat de presă

Volumele cele mai mari de despăgubiri au fost înregistrate în judeţele Hunedoara, Caraş Severin şi Vrancea. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste judeţe nu se regăseşte în lista judeţelor cu cel mai mare grad de acoperire prin asigurare, ceea ce înseamnă că mulţi dintre proprietarii afectaţi nu au putut primi despăgubiri în baza legii asigurării obligatorii a locuinţei, au arătat reprezentanţii PAID.

O analiză a datelor de la finalul anului trecut arată care sunt regiunile/judeţele şi localităţile din România cu cel mai mare, respectiv cel mai mic grad de acoperire prin asigurarea obligatorie a locuinţei, potrivit PAID, care adaugă: "Acestea arată că nu există o legătură directă între evenimentele catastrofale produse şi nivelul de înţelegere al proprietarilor cu privire la utilitatea şi, în definitiv, obligativitatea asigurării de locuinţă.

De altfel, ţări mai dezvoltate şi cu mare expunere la riscuri catastrofale, cum este, printre altele, Italia, se află în situaţia de a avea un grad de cuprindere în asigurare semnificativ mai mic decât România".

Nivelul de cuprindere în asigurare obligatorie a locuinţei pentru Bucureşti este de 38,26%, ocupând locul 16 în topul localităţilor ordonate după acest criteriu.

Judeţele din România cu nivelul cel mai ridicat de cuprindere în asigurare sunt Ilfov, cu 33,33%, şi Timiş, cu 30,23%.

La polul opus, judeţele cu nivelul cel mai scăzut de cuprindere în asigurare sunt Gorj, cu 8,83% şi Olt, cu 8,88%.

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă. PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societăţi de asigurare, acţionari PAID.

Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur; inundaţii, alunecări de teren.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb