Parchetul General anchetează 4 procurori pentru o relaţie "nepotrivită" cu serviciile de informaţii

F.A.
Politică / 26 iulie 2009

Trei procurori din Braşov şi unul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 sunt anchetaţi de Parchetul General pentru fals în declaraţii în legătură cu posibila existenţă a unei "relaţii nepotrivite" cu structuri de informaţii.

Concret, este vorba de Marian Drilea de la DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, Lucreţia Coman de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, Bogdan Pârlog de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 şi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov - Ramona Diaconu.

Dosarul celor patru procurori a fost disjuns de Parchetul General din cel în care a fost trimis în judecată soţul Ramonei Diaconu, căpitanul SRI Daniel Diaconu, pentru fals în sensul "fabricării" unei note a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) care a dus la demisia din parchet a fostului procuror braşovean, Ioan Gliga.

"Faţă de datele şi indiciile rezultate în cursul efectuării urmăririi penale, care conturează posibila existenţă a unor raporturi cu structuri de informaţii, interzise expres prin dispoziţiile art. 7 din Legea nr. 304/2004 republicată, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora (...) procurorii, (...) nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii, urmează a se dispune disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de persoane încă neidentificate din cadrul SRI şi, respectiv, magistraţii Drilea Marga Pompiliu Marian, de la DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, Coman Lucreţia, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, Diaconu Ramona Carmen, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov şi Pârlog Bogdan, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului VI Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, prevăz. de art. 292 C. pen", au stabilit procurorii Parchetului General prin rechizitorului prin care a fost trimis în judecată ofiţerul Daniel Diaconu.

Procurorii l-au trimis în judecată, în data de 22 iulie, pe un ofiţer SRI, Daniel Diaconu, pentru "fabricarea" unui document DGIPI, având ca scop determinarea unui procuror să demisioneze, informează un comunicat al Parchetului General.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Daniel Diaconu pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Comunicatul precizează că, în cursul lunii septembrie 2004, ofiţerul SRI a plăsmuit prin tehnoredactare un document, căruia i-a dat aparenţa unui înscris oficial care ar fi venit de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Documentul, conţinând 7 pagini tehnoredactate, purtând antetul şi având aparenţa unui document clasificat " strict secret", ce ar fi fost emis de structura specializată a Ministerului Administraţiei şi Internelor, având executată semnătura şefului acelei structuri, a fost găsit în fişetul inculpatului.

Diaconu a produs, astfel, un act cu aparenţa unui înscris oficial autentic ce emana de la un serviciu secret, de natură să genereze consecinţe juridice, susţin procurorii. Înscrisul oficial falsificat cuprindea informaţii referitoare la nereguli pe care le-ar fi comis un procuror în activitatea sa profesională, scopul plăsmuirii documentului constând în determinarea acestuia să demisioneze. Demisia s-a şi produs, precizează comunicatul.

Potrivit unor surse judiciare, Daniel Diaconu este soţul Ramonei Diaconu, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, de asemenea cercetată în dosar. A mai fost vizat şi Marian Drilea, procuror la DIICOT Braşov. "Victima" lui Daniel Diaconu a fost Ioan Gliga, fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, în prezent avocat, spun aceleaşi surse judiciare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DGIPI se ocupa doar de politie politica , deoarece are numai cadre incompetente si obediente. Ehei , unde sunt specialistii securitatii ?Numai puturosi adusi la DGIPI carora nu le place munca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb