Paris va deveni alt important centru de tranzacţionare a yuanului

V.B.
Bănci-Asigurări / 30 iunie 2014

Banca Centrală a Franţei a semnat un Memorandum de Înţelegere (MoU) cu Banca Populară a Chinei (PBOC), ce stipulează cooperarea în operaţiuni de clearing şi decontarea tranzacţiilor în yuani, un pas în plus către extinderea utilizării pe plan mondial a monedei chineze, informează Reuters.

"Acest Memorandum de Înţelegere este primul pas spre crearea unei bănci de clearing şi înfiinţarea infrastructurii în Paris", transmite Banca Centrală a Franţei.

Acordul prevede ca BPOC să desemneze o instituţie bancară care va oferi operaţiuni de clearing şi decontare în yuani.

Pe 18 iunie, China Construction Bank (CCB) a devenit prima bancă de clearing în yuani înfiinţată oficial în Londra, cu scopul de a oferi operaţiuni de clearing şi decontare. Evenimentul a avut loc cu ocazia vizitei la Londra a premierului chinez, Li Keqiang.

Numirea sprijină obiectivul Londrei de a deveni cel mai important centru de tranzacţionare a yuanului din Europa, pe fondul concurenţei făcute de Frankfurt, Paris, Zurich şi Luxemburg, consideră jurnaliştii de la Reuters.

Conform prim-ministrului din China, cele două state trebuie să-şi extindă cooperarea financiară, să încheie tranzacţii direct în monedele lor naţionale, să înfiinţeze o bancă de clearing în yuani şi să deschidă subsidiare ale băncilor chineze în Marea Britanie.

Bank of China este banca de clearing în yuani din Hong Kong, Macao şi Taipei. În Singapore, aceste operaţiuni sunt efectuate de Industrial & Commercial Bank of China.

Anul trecut, yuanul a depăşit euro, devenind a doua cea mai utilizată valută în finanţarea comerţului mondial, după dolar, se arată într-un raport recent al Society Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT), un serviciu de transfer de date bancare cu sediul în Belgia.

În octombrie 2013, yuanul a avut o cotă de 8,66% dintre scrisorile de credit şi colectare în comerţul mondial, faţă de 6,64% în cazul euro. În ianuarie 2012, procentajul era de 1,89% pentru yuan şi de 7,87% pentru euro, a anunţat Swift. Principalii utilizatori ai yuanului în finanţarea comerţului au fost China, Hong Kong, Singapore, Germania şi Australia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb