PARIURI ŞI FOTBAL Liber la suspendări!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 2 martie 2016

Marius Şumudică, antrenorul liderului Ligii 1 la fotbal, este primul tehnician suspendat pentru ...pariuri. Cum primul pas a fost făcut este de aşteptat ca în următoarea lună să asistăm la un val de suspendări, mai ales că pe masa federaţiei Române de Fotbal sunt numeroase sesizări. Fostul jucător al lui FC Voluntari, Mihai Costea, antrenorul lui CSMS Iaşi, Nicolo Napoli, tehnicianul Flavius Stoican au fost la rândul lor surprinşi în agenţii de pariuri clasice sau având conturi la case online şi au fost audiaţi de Comisia de Disciplină. Acesta ar fi doar vârful "iceberg-ului" conform unor surse din lumea fotbalului, zeci de jucători, antrenori şi oficiali din primele două divizii aflându-se în vizorul federaţiei pentru că au încălcat regulamentul şi au mizat diverse sume de bani la casele de pariuri.

Prima "victimă", antrenorul echipei Astra Giurgiu, Marius Şumudică, a fost suspendat din toate activităţile legate de fotbal pentru o perioadă de şase luni şi amendat cu 100.000 de lei de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal. Şumudică nu va avea în această perioadă nici dreptul să participe la antrenamentele echipei. Conform comunicatului FRF, suspendarea a intrat în vigoare încă de ieri: "În temeiul art. 60 al. 5 a coroborat cu art. 601 al. 2 din RD al FRF se sancţionează antrenorul Şumudică Marius Ninel cu interzicerea oricăror activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 6 luni şi o penalitate sportivă în cuantum de 100.000 lei. Executorie în ce priveşte sancţiunea interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal începând cu data pronunţării acestei hotărâri, în temeiul art. 117 alin. 2 din RD".

Tehnicianul a anunţat că va face recurs şi dacă va fi cazul se va adresa şi Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Trebuie spus că Şumudică şi-a recunoscut vina şi tocmai de aceea a primit o suspendare mai mică, maximul prevăzut de regulament în astfel de cazuri fiind de 2 ani de suspendare. Şumudică recunoscut că a deţinut la un moment dat 15 % din acţiunile unei case de pariuri şi un cont la o casă de pariuri online şi cu toate că le-a cerut elevilor săi să-şi închidă conturile, el a uitat să facă acest lucru. În cazul în care la Comisia de Apel nu i se reduce pedeapsa, fiind ştiut că un caz ajuns pe masa celor de la TAS se judecă în câteva luni, Marius Şumudică nu va mai putea antrena echipa Astrei la meciurile din play-off-ul Ligii I, ceea ce este o mare problemă pentru echipa aflată pe locul 1 în clasament.

În urmă cu o săptămână, Florin Prunea, preşedintele CSMS, Iaşi a făcut o afirmaţie interesantă în direct la TV: "Dacă s-ar da drumul la un dosar adevărat cu cei din lumea fotbalului care joacă la pariuri, probabil că fotbalul de la noi s-ar închide". Pe de altă parte, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, actualmente preşedinte la FC Voluntari, Dumitru Dragomir, susţine că dincolo de actul de justiţie sunt şi alte interese, legate stric de competiţia internă: "Suspendarea lui Şumudică este mare şi duşmănoasă. A vrut să se dea un exemplu, că aşa e la noi în ţară, să priceapă măgarul. Trebuia să-i dea o amendă şi atât. Atenţionarea a fost de la noi, nu din afară. Dacă Astra era pe locul şase în clasament... Deranjează Şumudică.(...) Nu cred că Astra îşi va schimba antrenorul. Stă în tribună şi dă indicaţii mai al naibii decât în teren. Stă în tribune şi la antrenamente. Nu-i ia nimeni dreptul la muncă. Dar o sa-i înjumătăţească pedeapsa. " Şi alţi oficiali din Liga 1 susţin că numărul celor care pariază pe meciuri din primele două divizii autohtone este foarte mare şi că ar fi incorect ca doar câţiva să fie pedepsiţi iar marea majoritate să fie iertaţi. Există şi voci care propun un nou "moment zero", iar pedepsele să îi vizeze doar pe cei care greşesc începând cu martie 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb