PARLAMENT: A început şedinţa de învestire a Cabinetului Cîţu

J.P.
Politică / 23 decembrie 2020

A început şedinţa de învestire a Cabinetului Cîţu

Actualizare - Florin Cîţu, după vot: ''Nu voi înşela aşteptările oamenilor care ne-au susţinut''

Premierul Florin Cîţu a declarat astăzi, după ce Parlamentul a votat pentru învestirea Guvernului, că este conştient de responsabilitatea care i-a fost acordată într-o perioadă atât de dificilă şi că nu va înşela niciodată aşteptările oamenilor care l-au susţinut, potrivit Agerpres.

"Mulţumesc coaliţiei de centru dreapta şi tuturor celor care au votat astăzi acest Guvern. Mulţumesc milioanelor de români care au susţinut această coaliţie şi ne-au ajutat să ajungem astăzi în Parlamentul României. Le promit şi le garantez că nu le voi înşela niciodată aşteptările acestor oameni şi sunt conştient de responsabilitatea pe care mi-au acordat-o de a guverna România într-o perioadă atât de dificilă. Mulţumesc şi la treabă!", a spus Cîţu în plenul Parlamentului.

---

Actualizare - Guvernul Cîţu a fost învestit de Parlament

Guvernul condus de premierul desemnat Florin Cîţu a fost învestit de Parlament.

---

Actualizare - Votul din Parlament pentru învestirea Guvernului Cîţu s-a încheiat

Deputaţii şi senatorii au finalizat sesiunea de vot, astăzi, cu privire la programul de guvernare şi lista miniştrilor Guvernului condus de premierul desemnat, Florin Cîţu, conform Agerpres.

Votul a fost secret cu bile şi s-a acordat atât pentru programul de guvernare, cât şi pentru lista miniştrilor.

Pentru ca Executivul să fie învestit este nevoie de majoritatea voturilor parlamentarilor validaţi, adică 228 de voturi "pentru".

---

Actualizare - Florin Cîţu: ''Tupeu la limita nesimţirii cum am văzut astăzi, mai rar''

Florin Cîţu le-a reproşat parlamentarilor social-democraţi că au "tupeu" să le vorbească românilor, după ce Guvernul Grindeanu a adoptat Ordonanţa 13, iar facturile şi concediile medicale nu au fost plătite la timp.

"Nu e aşa că sunteţi terminaţi că sunt aici? Nu e aşa? Sunteţi speriaţi. Ce vă mai sperie o guvernare Cîţu... Nu e aşa? Asta e, nu? Am văzut multe în Parlament în ultimii patru ani de zile, dar tupeu la limita nesimţirii cum am văzut astăzi, mai rar. Auzi tupeu! După câteva zile după ce ai fost învestit să vii cu Ordonanţa 13, să scoţi sute de mii de oameni în stradă, să ai tupeu să vii astăzi în Parlamentul României! Să te dea jos propriul partid, să te arunce la gunoi pentru că eşti incompetent. Te dă la gunoi propriul partid şi tu să vii astăzi, să ai tupeu să le vorbeşti românilor... Ai stat vreodată, domnule senator, să asculţi românii? Pe cei 600.000 de români pe care i-ai scos în stradă, în iarnă, cu Ordonanţa 13, să îl salvezi pe Dragnea? Niciodată nu i-ai ascultat. Pe cine ai chemat lângă dumneata să te ajute în Guvern? Pe Ponta? Prietenul tău Ponta? Voi doi v-aţi încuiat în Guvern, atât de mult te interesa acea funcţie", a declarat Florin Cîţu.

---

Actualizare - A început votul în Parlament pentru învestirea Guvernului Cîţu

Deputaţii şi senatorii au început să îşi exprime votul, astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, cu privire la programul de guvernare şi lista miniştrilor Guvernului condus de premierul desemnat, Florin Cîţu, conform Agerpres.

Votul este secret cu bile şi se acordă atât pentru programul de guvernare, cât şi pentru lista miniştrilor.

Pentru ca Executivul să fie învestit este nevoie de majoritatea voturilor parlamentarilor validaţi, adică 228 de voturi "pentru".

---

Actualizare - Varujan Pambuccian: ''Guvernul care se instalează este obligat să-şi menţină stabilitatea şi coeziunea internă''

Deputatul Varujan Pambuccian, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, a declarat astăzi, în plen, că va vota Guvernul coaliţiei, cu condiţia să îşi menţină stabilitatea şi coeziunea internă şi să-şi îndeplinească obiectivul pe termen scurt, cel privind criza sanitară şi situaţia economică după pandemie, conform Agerpres.

---

Actualizare - Sorin Grindeanu (PSD): ''Cum să susţii prim-ministru exact pe cel ce a tăiat cu 22% bugetul Sănătăţii?''

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte al social-democraţilor, a declarat că, probabil, dacă s-ar fi organizat un concurs pentru a stabili persoana care întruchipează cea mai proastă variantă posibilă de prim-ministru pentru România, cu siguranţă Florin Cîţu "ar fi câştigat detaşat".

---

Actualizare - Gabriel Andronache (PNL): ''Votul de astăzi va rămâne în istoria Parlamentului ca un vot pentru dezvoltarea României''

Deputatul liberal Gabriel Andronache a declarat în plenul Parlamentului, că votul de învestitură pentru noul Executiv va intra în istorie ca unul "pentru dezvoltarea României şi pentru normalitate".

---

Actualizare - Florin Cîţu: ''Coaliţia nu va majora sau introduce impozite şi taxe''

Florin Cîţu, a declarat în cadrul şedinţei Parlamentului pentru învestirea Guvernului, că viitoarea coaliţie de guvernare nu va majora sau introduce impozite şi taxe, efortul principal fiind orientat spre îmbunătăţirea colectării.

''Voi implementa un sistem fiscal mai corect, mai eficient, mai simplu şi mai transparent, ce va sprijini activităţile economice. Ştim foarte bine că astăzi România este ţara cu o povară fiscală dintre cele mai reduse, un venit fiscal în PIB redus, din UE. Nu e un lucru foarte rău. În acelaşi timp, coaliţia nu va majora sau introduce noi impozite şi taxe. În etapa actuală, principalul efort va fi făcut pentru îmbunătăţirea colectării, prin eliminarea distorsiunilor şi lacunelor ce permit minimizarea poverii fiscale şi să asigurăm o corectitudine şi echitate în sistem, aşa cum am făcut în acest an, în perioadă de criză, când am încasat mai mult decât încasaţi dumneavoastră în ani cu creştere economică", a declarat Cîţu.

---

Actualizare - Florin Cîţu: ''Îmi doresc să trecem cât mai rapid peste perioada de vaccinare şi să ieşim sănătoşi din ea''

Florin Cîţu, a declarat în cadrul şedinţei Parlamentului pentru învestirea Guvernului, că sănătatea populaţiei este cel mai important obiectiv şi că îşi doreşte ca România să poată trece cât mai rapid peste perioada de vaccinare.

"De exemplu, îmi doresc să trecem cât mai rapid peste perioada de vaccinare şi să ieşim sănătoşi din ea. Cred cu tărie că cel mai important lucru în acest moment este sănătatea românilor. De astăzi, vă anunţ pe toţi, inclusiv pe membrii echipei mele, că voi monitoriza personal realizarea obiectivelor pe care ni le propunem. În ceea ce priveşte eficienţa, Guvernul pe care astăzi îl veţi învesti va fi un guvern de profesionişti, care va urmări eficienţa pentru fiecare proiect propus. Nu vom propune niciodată obiective care nu pot fi realizate la termen şi care nu sunt în folosul românilor. Ştiţi foarte bine că eu vin de la Ministerul Finanţelor, iar acolo aşa am făcut lucrurile. Adio proiecte propuse care nu au finanţare şi sunt prezentate doar ca declaraţii politice. Mai multă muncă şi mai puţine declaraţii", a declarat Florin Cîţu.

---

Actualizare - Moşteanu: "În urmă cu patru ani la tribună stăteau Dragnea şi Tăriceanu. Unul e la închisoare, altul este trimis în judecată. România se schimbă"

Liderul deutaţilor UDMR a mai declarat: "În urmă cu patru ani în primele bănci se aflau Florin Iordache, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea. Azi sunt feţe noi care inspiră încredere în viitor. Noi cei care am luptat suntem aici, a venit momentul să guvernăm România, să facem un Parlament în care legile bune să nu mai stea în sertare. Văd că încă mai validaţi parlamentari cu probleme penale, sper să vă schimbaţi mai repede".

---

Actualizare - George Simion (AUR): "Popor român, e timpul să redeschidem şcolile!"

Liderul deputaţilor AUR George Simion a declarat că solicitarea Alianţei pentru Unirea Românilor pentru noul Guvern este redeschiderea şcolilor. El a îndemnat românii să nu mai plătească taxe şi biruri, pentru că oricum Executivul ne va îndatora.

Simion şi-a început discursul cu câteva versuri scrise de Adrian Păunescu: "Capul lui Mihai Viteazu' la Turda se ridică / Şi întreabă de ce Ţara a rămas aşa de mică/ Şi Câmpia Turdei tristă îi răspunde lui cu jale: Fiindcă astăzi ducem lipsa capului Măriei Tale!".

Actualizare - Ludovic Orban îndeamnă parlamentarii care au huiduit să se ducă pe stadion

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, le-a transmis, miercuri, în şedinţa de plen a Parlamentului de învestire a Guvernului, mai multor parlamentari care au huiduit la începutul discursului premierului desemnat Florin Cîţu, să se ducă pe stadion dacă vor să facă acest lucru, în caz contrar, va aplica regulamentul.

"Doamnelor şi domnilor deputaţi, suntem în Parlamentul României şi vă solicit să vă comportaţi aşa cum aşteaptă fiecare român de la noi: să fim civilizaţi, să respectăm şapte ani de acasă şi bunul simţ. Iar cei care huiduie să se ducă pe stadion dacă vor să huiduie, dacă nu, vom aplica regulamentul şedinţelor comune", a transmis Ludovic Orban.

La începutul discursului premierului desemnat Florin Cîţu unii parlamentari l-au aplaudat şi alţii l-au huiduit.

---

Actualizare - Marcel Ciolacu: ''PSD nu va vota''

PSD nu va vota Guvernul Cîţu, care "este deja născut mort", a declarat, astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

El i-a transmis liderului PNL, Ludovic Orban, că a pierdut alegerile şi că românii "i-au trimis acasă" pe liberali pentru că "au pus în pericol sănătatea, viaţa, locurile de muncă şi educaţia copiilor".

"Dar nu aţi înţeles nimic. În loc să plecaţi acasă, v-aţi dat mâna pe sub masă în goana voastră după ciolan. (...) Aţi pus un premier de paie să nu vă încurce cumva planurile. Nimic pentru români, totul pentru voi. Aţi venit în Parlament cu trei liste de interese, nu cu un Guvern care să rezolve criza sanitară şi criza economică. Nu aveţi nicio soluţie în programul de guvernare, nicio măsură pentru viaţa românilor, nicio reformă. Aţi venit doar să prăduiţi cât de mult puteţi. Acest Guvern este deja născut mort. Ştiţi că veţi pleca foarte repede şi de aici disperarea voastră de a vă pune pe funcţii în creierii nopţii. PSD nu va vota niciodată un astfel de Guvern. Sunteţi o ruşine naţională", a spus Ciolacu.

---

Actualizare - Florin Cîţu a declarat că nu va înşela încrederea cu care a fost învestit şi va face tot ce va putea pentru îndeplinirea obiectivelor.

Cîţu: "Stimaţi colegi senatori şi deputaţi, colegi, membri ai Guvernului, dragi români, de astăzi România va avea prim ministru şi guvern cu puteri depline. Vreau să vă asigur de la început pe toţi că nu am să înşel încrederea cu care voi fi învestit de dumneavoastră, prin intermediul Parlamentului. Eu, ca viitor prim ministru, şi tot Guvernul României ne vom face datoria faţă de toţi cetăţenii României, indiferent dacă ne-au au votat sau nu. Atât eu, cât şi echipa mea vom face tot ce ne stă în putinţă pentru realizarea celor două obiective pe care le-am anunţat şi sunt sigur că toate partidele politice sunt de acord cu acestea: să trecem cât mai repede şi cât mai bine peste criza de sănătate, să punem economia pe picioare."

---

A început şedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Florin.

Şedinţa este condusă de Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, care a declarat că şi-au înregistrat prezenţa 363 de parlamentari din cei 455 validaţi.

Toţi miniştrii propuşi au fost avizaţi favorabil de comisiile parlamentare de specialitate.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, va prezenta programul şi lista Guvernului, urmează dezbateri parlamentare şi votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Cabinetului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Liderul deputatilor UDMR se numeste MOS TEANU ?! .E cumva numele de scena ? Cred ca a copiat vorbele rostite -probabil - de Dej prin "48 !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb