Parlamentarii PSD nu vor vota la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Alexandru Costea
Politică / 11 iunie 2015

Deputatul social-democrat Gheorghe Roman a demisionat din PSD şi va susţine moţiunea iniţiată de PNL

PSD renunţă la mitingul anunţat pentru mâine la Parlament

Actualizare 22:00 Ponta, pentru Bloomberg: Ziua de mâine nu va aduce surprize, coaliţia va rezista cu hotărâre

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirmă, într-un interviu acordat agenţiei de presă Bloomberg, că "ziua de mâine nu va aduce nicio surpriză", susţinând că moţiunea de cenzură va fi respinsă de majoritatea parlamentară.

O criză politică prelungită în România riscă să afecteze creşterea economică, susţine Victor Ponta, precizând că Guvernul său încearcă să menţină la nivel anual ritmul de creştere al PIB-ului din primul trimestru, de 4,3%, şi are nevoie de stabilitate pentru aplicarea măsurilor de stimulare a economiei.

"Planul de relaxare fiscală pregătit pentru anul 2016 are nevoie de aprobarea Parlamentului luna viitoare", afirmă Ponta, arătând că este convins că moţiunea de cenzură va fi respinsă de majoritatea parlamentară.

"Într-o criză politică, aceste cifre minunate nu sunt neapărat sustenabile, dar mâine vom avea o moţiune de cenzură. Politica este întotdeauna plină de surprize, dar ziua de mâine nu va aduce nicio surpriză, deoarece coaliţia de guvernământ va rezista cu hotărâre", spune Ponta.

(Elena Deacu)

---

Actualizare 18:30 Marian Avram, deputat PSD de Tulcea, va vota moţiunea de cenzură.

Marian Avram, deputat PSD de Tulcea, a declarat că va vota, mâine, moţiunea de cenzură, considerând că "dreptul la vot este indispensabil într-o democraţie veritabilă", potrivit unui comunicat transmis de PNL.

Marian Avram a fost ales deputat în colegiul uninominal 2 din circumscripţia electorală Tulcea. El este membru în Comisia pentru agricultură a Camerei.

(M.C.)

---

Parlamentarii PSD vor fi prezenţi la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de PNL împotriva Guvernului "din respect pentru Parlament" însă aceştia nu vor vota, potrivit unui comunicat semnat de Rovana Plumb, preşedinta Consiliului Naţional al PSD.

"Mâine, în Parlament, la moţiunea de cenzură, este treaba opoziţiei să îşi adune voturile pentru adoptarea acestui act politic. Noi, cei din PSD, nu vom vota, dar vom fi prezenţi la dezbatere, din respect pentru Parlament. Opoziţia are răspunderea de a strânge voturile pentru moţiune. Opţiunea noastră e clară - acest demers al opoziţiei nu poate fi luat în calcul. El este doar generator de haos şi instabilitate politică", potrivit sursei citate.

Deputatul social-democrat Gheorghe Roman a anunţat, azi pe pagina sa de Facebook, că a demisionat din PSD şi că va susţine moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, care va fi discutată, vineri, în Parlament.

"Doresc să vă fac cunoscut că am decis să susţin moţiunea iniţiată de PNL. Am luat această decizie având în vedere voinţa oamenilor din Mediaş, din judeţul Sibiu, exprimată cu ocazia votului din noiembrie 2014, cand au votat cu o majoritate covârşitoare pentru preşedintele Klaus Iohannis. În consecinţă, mi-am dat demisia din PSD. Imi doresc ca gestul meu să fie înţeles de medieşeni", precizează deputatul Gheorghe Roman pe pagina sa de socializare.

Marţi, copreşedintele PNL Vasile Blaga declara, la Gândul Live, că, uitându-se la "matematica parlamentară", ar spune că nu sunt şanse foarte mari ca moţiunea de cenzură să treacă, dar, pe de altă parte, se bazează "pe buna-credinţă faţă de propriul electorat a unora de la PSD şi UNPR".

PNL a depus, săptămâna trecută, la Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!".

În moţiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă preşedintele României "prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora" şi că "este timpul să recunoască şi să părăsească puterea".

Dezbaterea moţiunii de cenzură va începe mâine de la ora 10:00.

PSD renunţă la mitingul programat mâine la Palatul Parlamentului, a anunţat, astăzi, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Gabriela Firea, precizând că a fost luată această decizie după ce şi Opoziţia a făcut un gest similar.

"Ne-am gândit că în momentul în care Opoziţia a anunţat că renunţă la miting putem face şi noi un gest similar, iar moţiunea de cenzură să se dezbată în Parlament", a declarat Gabriela Firea la Realitatea TV.

La rândul său, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, pe Facebook, că va discuta cu toţi colegii săi din Coaliţie şi le va propune să amâne, de asemenea, mitingul PSD programat pentru mâine, din Parcul Izvor.

Ieri după-amiază, copreşedintele PNL Vasile Blaga a anunţat, în urma şedinţei Biroului Permanent Naţional al PNL, că formaţiunea renunţă la lanţul uman care ar fi urmat să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului, în condiţiile în care în aceeaşi zi, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc PMB aprobat şi un miting al PSD, acesta adăugând că liberalii nu vor să fie parte la manifestaţii ca în anii '90.

PNL primise de la Primăria Capitalei autorizaţie pentru organizarea unui miting la Palatul Parlamentului, vineri, când Parlamentul va dezbate moţiunea de cenzură a liberalilor.

Primăria Capitalei a precizat că aprobarea pentru mitingurile cerute de PNL şi PSD a fost dată de comisia de specialitate a municipalităţii, în locuri diferite, aflate la o distanţă de aproximativ un kilometru, iar primarul Sorin Oprescu nu a participat la luarea deciziei, întrucât este plecat din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb