Parlamentul a adoptat Legea bugetului pe 2011

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 23 decembrie 2010

Parlamentul a adoptat Legea bugetului pe 2011

Plenul Parlamentului a adoptat, ieri, Legea bugetului de stat pe 2011. Tot ieri, plenul a dezbătut şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Aleşii au adoptat inclusiv anexele care prevăd sumele defalcate din TVA pentru drumurile judeţene şi comunale pe anul 2011 (unde a fost adoptat un amendament şi respinse 668), sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale (unde au fost respinse toate cele 532 de amendamente), precum şi anexele privind numărul maxim de posturi finanţat pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult.

De asemenea, au fost adoptate şi anexele privind categoriile de venituri şi cheltuieli care se prevăd în bugetele locale şi bugetul pe 2011 al Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate.

Marea majoritate a ministerelor beneficiază de finanţări mai reduse faţă de 2010 prin noul buget.

Un exemplu în acest sens este Ministerul Economiei, instituţie care dispune deja 1,418 miliarde lei, cu 30% mai puţin faţă de cât avea în bugetul pe 2010. În schimb, Ministerul Sănătăţii va beneficia de un buget de 4,417 miliarde lei, mai mare cu 11% faţă de proiecţia de buget pentru 2010.

De asemenea, şi bugetele serviciilor secrete au fost reduse faţă de 2010, o excepţie în acest sens fiind bugetul Serviciului de Informaţii Externe, care a fost suplimentat cu 5 milioane lei.

Bugetul SRI, propus pentru 2011, este de 907,769 milioane de lei, în scădere cu 22,53% faţă de alocarea din anul 2010.

Pentru anul viitor STS are alocată suma totală de de 235.659.000 lei, în scădere cu circa 48% comparativ cu anul anterior, când valoarea a fost de 452.868.000 lei.

Opoziţia acuză: "Nu este un buget al ţării, ci al PDL şi al doamnei Udrea"

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, la Craiova, că este pentru prima dată când amendamentele la Legea bugetului sunt respinse "doar pentru că au fost propuse de opoziţie", apreciind că bugetul care va fi aprobat în Parlament nu este al României, ci "al PDL şi al doamnei Udrea". Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că dezbaterile pe Legea bugetului de stat confirmă că între opoziţie şi putere "nu există niciun fel de dialog în interes naţional". Liderul social-democrat a precizat că, pe actualul proiect de buget, primăriile din România vor fi aduse "aproape de faliment": "Noi avem amendamente vizavi de finanţe, vizavi de administraţiile locale, care în 2011, pe bugetul actual vor fi aduse aproape în faliment. Nu am găsit niciun fel de înţelegere. E foarte clar că nimeni din Guvern sau din majoritate nu poate nici să gândească, nici să ia vreo decizie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb